Dupa cum ati vazut pe harta si am mai precizat noi suntem acolo la doi pasi de Parcul National Piatra Craiului.
Parcul are o arie protejata de cca 15.000 de ha, pe teritoriile comunei in care o sa stam, Dambovicioara, Rucar, Moeciu, Bran si a orasului Zarnesti. Suntem practic in Carpatii Meridionali, Muntii Piatra Craiului.
Parcul are mai multe rezervatii naturale, (am explicat eu aici pe forum care este diferenta intre parc si rezervatie din punct de vedere al accesului si a principiului):
- Pestera Dambovicioara
- Pestera Liliecilor
- Cheile Zarnestiului - Cheile Vladusca
- Zona Carstica Dambovicioara 0 Brusturet
Desi stancaria este roca metamorfica, calcaroasa, supusa deci unei eroziuni puternice, intalnim totusi si varfuri peste 2000 m, este vornba de Timbalul Mare si Varful dintre Timbale. (cca 2170 m).
Este noiembrie si vremea este foarte tarzie pentru excursii in munte, deci o sa ne rezumam la zonele apropiate pensiunii. Totusi veti avea nevoie de un echipament mai sport, adica niste ghete sau o incaltaminte cu talpa care sa va fereasca de alunecare, de umezeala, cu care sa faceti comod o plimbare de poteca. Veniti pe cat posibil imbracati mai sport, chiar daca nu este o actiune dinamica, locul ales este unul in natura si vom incerca sa profitam din plin de acest cadru.