Apropos de mama si copii, n-am eu vreme sa scanez acuma...
De 8 Martie, mi-a venit o idee traznita. La clasa a V-a, aveam de predat Familia Fabacee (adica plantele cu pastai). Le-am adus atlasul si i-am pus sa-si aleaga o planta din Familia Fabacee care seamana cel mai mult cu mama lor. Pe urma, am luat un numer corespunzator de foi A4 pe care le-am indoit sub forma de felicitare. Pe prima pagina - desenul plantei, pe a doua - descrierea plantei, sub forma de scrisoare de 8 Martie catre mama. Desenele ca desenele... da' textele:
"Draga mama, eu te iubesc, ca imi aduci noroc, trifoiasul meu. Tu esti trifoiul meu norocos!"
"Draga mama, esti frumoasa ca o planta de mazariche. Ai radacini fine, dar adanci si puternice, ca o piatra infipta in munte, ca sa ma apere de furtuni. Tu ai legume si pastai pentru toata lumea!"
"Draga mama, esti frumoasa si parfumata ca o glicina. Frumusetea ta alb-viorie incanta pe toata lumea. Florile tale sunt inflorescente bogate ca si parul tau. Si glicina are copii, ca tine, sunt fructele ei, numite pastai.
"Draga mama, ai parul saten ca o crenguta de gladita. Parul tau miroase ca o gladita proaspat inflorita. Ochii tai sunt verzui si ovali si se vad prin par ca si frunzele pe crenguta de gladita. Am ales gladita, aceasta planta cu tepi, pentru ca uneori esti stresata. Dar eu te iubesc si asa, te iubesc foarte, foarte mult, atat de mult ca nici nu-ti imaginezi."
Mai vreti? Am vreo 50...