Autor Subiect: Discutii prin imagini  (Citit de 893998 ori)

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

varsator38

• Vizitator
Re: Discutii prin imagini
« Răspuns #1170 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 11:28 »
daca mai pui multe fotografii de la acel workshop manfred,ne incanti asa tare ca ne dorim cu orice pret sa participam la unul...pe mine m-ai facut foarte curioasa,toate detaliile despre unghiuri,lumina,modele,locatii potrivite sau mai putin potrivite :)
fotografia alb-negru are "farmecul"ei...

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #1171 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 12:10 »
Citat
Ca tot veni vorba din nou despre apa, uite inca doua imagini de la acelasi workshop al lui Grig. Nu-i asa ca stie sa foloseasca lumina? :)

asa este , Manfred, stie Grig ce sa foloseasca pentru a pune lumina in valoare  :D :D :D

julia

• Vizitator
« Răspuns #1172 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 12:41 »
daca mai pui multe fotografii de la acel workshop manfred,ne incanti asa tare ca ne dorim cu orice pret sa participam la unul...

ntz... bag seama ca w-s ala era numai pt barbati.

ps: cum sa stai in apa aia dezbracata, si pe piatra?!? nici nu era macar la soare...

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1173 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 13:56 »

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1174 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 13:58 »
A venit apa mare...

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1175 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 14:55 »
aha , deci te dai si in barci - cand sunt la indemana  :)
imi place poza cu apa - prima - in care se reflecta norii de pe cer - care nu se vad direct dar se vad in apa

http://forum.singlescamp.ro/index.php/topic,152.225.html

si sa nu-mi spui ca toate florile celea sunt de la tine din curte ca mor - de ciuda - vrei sa fac depresie  ???

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #1176 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 15:12 »
N-auzi ca in barci artizanale, cu padele de lemn? Adica te ajuti cu mainile...  ;D   La o adica, te dai jos si impingi  ;D  Sufli in panze, ceva!  ;D  Hai ca ma enervezi!  ;D

Daaa, la poze ma chinuie talentu’ si pe mine!  Numa ca n-am cu ce! Am incercat sa fac si eu peste lac, d-alea ‘in oglinda’ dar nu prea mi-au iesit….

Si cu florile, da, sunt doar o parte din ce mai traieste acum (mai am poze, dar nu le-am pus pe toate, ca m-a omorat Tiny-Pixu asta al vostru cu parolele!)… Asta vara era o feerie! (Si sa vezi feerie de soparle, gusteri si serpi de apa si serpi de casa si tot felul de serpi…)
Cu gutuile am rezolvat-o usor toamna asta: cand m-am intors de la Hajdu, erau deja culese  ;D. De altii! Toate crengile la care ajunsesera pe langa garduri...

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1177 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 15:30 »
cum adica n-ai cu ce? dar asta de faci cu el ce'i? aragaz !! ;D
si ies foarte bine
eu nici nu-mi mai fac probleme de aparat - am citit in ultimele 4 luni despre fotografie cat nu citisem in toti peste 40 de viata ai mei si am constat ca acele fotografii de ies super si zici - mai frate - ce faina e - ce culori ce efecte - sunt de fapt prelucrate - exista o multitudine de programe care permit prelucrarea fotografiilor si corectarea lor - asa ca faci o poza cu orice - si cu masina de calcat - daca vrei  ;D - o transferi in PC si o prelucrezi
asa am aflat ca fotografiile de epoca - imi placeau la nebunie fotografiile cu Bucurestiul interbelic pot fi facute foarte bine acum si prin prelucrare - scoti cabluri, semne de circulatie, cladiri noi daca au aparut - ii dai patina de vechi si gata poza
nu mai au nici un farmec

Offline Manfred

• Hero Member
  • Mesaje postate: 510
« Răspuns #1178 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 16:45 »
@almi_gabi
Ha, ha, mi-a placut asta cu fierul de calcat. :)
Ei bine, nu e chiar asa, desi exista o umbra de adevar. Adica exista niste softuri de editare foto, cel mai celebru fiind Photoshop, dar ele pot doar imbunatati o imagine, nu o pot crea. Deci tot fotograful ramine cel mai important. Iar aparatul conteaza si el in masura in care o unealta buna te ajuta mai bine. Uite, de exemplu, eu am o chitara electrica, una de calitate medie. Adica nici prea prea, nici foarte foarte. :)
Odata a venit cineva la mine, un chitarist pro, si a cintat la chitara mea.  Rezultatul a fost naucitor, nu stiusem pina atunci ca chitara mea putea cinta asa!
Fotografia e greu de abordat pentru ca implica coexistenta ingineriei cu arta. Pe de o parte e nevoie sa stapinesti citeva chestii tehnice, sa poti intra si modifica setarile aparatului in functie de ceea ce urmaresti sa faci si pe de alta parte e nevoie sa ai ceea ce se cheama "ochi".
In ultima vreme aparatele foto devin tot mai performante si preiau ele cu succes mare parte (nu total!) din partea inginereasca dar partea artistica va ramine mereu in totalitate in sarcina fotografului.
Adica sa identifici o scena, un subiect interesant, sa  incadrezi corect, deci chestii de compozitie.
Uite de exemplu Jul, are ceea ce se cheama ochi, multe din fotografiile ei sint "frumoase", spun ceva, si reuseste asta in ciuda faptului ca ea are un aparat performant de destul de putin timp si nu e familiarizata in totalitate cu partea tehnica a fotografiei. Si Jul habar n-are de Photoshop, fotografiile ei sint naturale si neprelucrate.
Otrava este un medicament mortal - Girolamo Mercuriale

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1179 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 16:54 »
daca mai pui multe fotografii de la acel workshop manfred,ne incanti asa tare ca ne dorim cu orice pret sa participam la unul...pe mine m-ai facut foarte curioasa,toate detaliile despre unghiuri,lumina,modele,locatii potrivite sau mai putin potrivite :)
fotografia alb-negru are "farmecul"ei...

da, e foarte interesant si placut, natura e frumoasa, dar fotografia de nud e un gen greu in fotografie. Dar exersind mult... :)

fotografia alb-negru va avea mereu farmec pentru ca in acest caz lumina si umbra joaca un rol foarte important.

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1180 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 16:55 »
asa este , Manfred, stie Grig ce sa foloseasca pentru a pune lumina in valoare  :D :D :D

Asta mi-a placut mult. :) Foarte adevarat si frumos spus!

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1181 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 17:08 »
ntz... bag seama ca w-s ala era numai pt barbati.

ps: cum sa stai in apa aia dezbracata, si pe piatra?!? nici nu era macar la soare...

Nuuu, au fost si fete prezente (exceptind modelele desigur). Dupa cum se vede in foto de mai jos.

Privitor la munca modelelor ai dreptate, uneori nu e usoara de loc. 
Sa stai, de ex. in cascada unui riu rece de munte si sa ai si o figura extaziata.... :) Desi e posibil ca socul termic sa-ti dea anumite senzatii pe care nu ti le cunosteai. :)

Offline Manfred

• Hero Member
« Răspuns #1182 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 17:10 »
S-a cam incins topicul asta...
Mi se pare mie sau incepe sa fie tot mai multa lume pasionata de fotografie? :)

Offline balanta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 626
  • ...sa fiu eu insami
« Răspuns #1183 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 17:13 »
si eu in devenire!!!
"...am invatat ca poti continua inca mult timp dupa ce ai spus ca nu mai poti..." Octavian Paler

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #1184 : Duminică, 30 Octombrie 2011, 17:46 »
Mi se pare mie sau incepe sa fie tot mai multa lume pasionata de fotografie? :)

se face din ce in ce mai multa reclama aparatelor de fotografiat si apar tot felul de site-uri pentru fotografi - amatori sau profesionisti - incat e normal sa incerce fiecare sa vada cum este sa te "joci" cu aparatul foto
si au tot aparut in ultima vreme atatea "promotii" la aparatele foto si lumea a inceput sa calatoreasca mai mult - sa vada mai mult - sa vrea sa pastreze amintiri de peste tot
vorba unui amic - hai ca am ajuns inapoi, sa ma uit la poze sa vad si eu pe unde am calatorit  ;D
nici eu nu prelucrez fotografiile - nici macar nu m-am "ostenit" sa instalez programul de editare pe care l-am primit odata cu aparatul  :)