Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340347 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #1005 : Sâmbătă, 11 August 2012, 18:25 »
Silviu, nu mai rade asa tare ca te aude si Guess ;D
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #1006 : Sâmbătă, 11 August 2012, 20:03 »
adica ai gatit toate astea pentru weekend? cand baiatul va creste mare, va avea niste standarde foarte ridicate si el chiar ii va putea spune sotiei ca "mancarea nu este ca la mama acasa" . ciorba de perisoare deja este de domeniul fantasticului... si checul acela la fel.  hai sa zicem ca la ciuperci m-as mai descurca.
pofta buna!
da, toate pt week-end, dar ca de obicei, in cantitati mici. desertul e cel care se termina primul  ;)
cat despre fii-meu, deja e pretentios, raul a fost deja facut  :D

mamica Guess ... da de post, nimic?
nu postesc  :)

Silviu, nu mai rade asa tare ca te aude si Guess ;D
lasa-l sa se manifeste, rasul face bine  ;)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #1007 : Duminică, 12 August 2012, 11:08 »
guess, am vazut ca nu trebuie bagat la cuptor checul tiramisu, asa ca am printat retea si am pus-o la panoul cu things to do din bucatarie: cea mica va fi incantata sa-si incerce talentul atunci cand se va intoarce.
iar cei care gatim mai putin, la un moment dat, putem sa ne deplasam pana aici, pozele arata bine:
http://www.academiacatavencu.info/opinii/sa-mancam-bine-hahaha.html
"Stay hungry, stay foolish"

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1008 : Duminică, 12 August 2012, 11:47 »
Matei, iti recomand checul, e delicios si usor de facut, in 30 de minute deja ai terminat cu el (ma refer la preparare). asta e varianta de tiramisu pt single  ;D, mai stiam o reteta de tiramisu, dar iese o cantitate mai mare si....cine sa se sacrifice sa-l manance?
Retetele astea in imagini au un mare plus, zic io: ii pot determina si pe cei care nu au inclinatii spre arta culinara sa incerce, macar odata, sa vada cum e. cand ai toti pasii descrisi (si ilustrati in foto) e greu sa gresesti. va doresc bafta la gatit!
wow! locatia arata super  O0 , dar pt mine e cam departe  ;D . io caut alte variante  ;), mai aproape sau ii chem sa livreze acasa cand n-am timp/chef de stat in bucatarie. iar asta se intampla frecvent in anotimpul rece.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1009 : Duminică, 12 August 2012, 13:09 »
"nu știu prin ce localuri a umblat suspendatul, de-l serveau chelneri cu doctorat în filosofie"

Pai si sa nu zici ca traim bine si ca Romania este tara tuturor posibilitatilor?!  ;D In Canada, de exemplu, doctoranzii imigranti din Romania erau soferi de taxi cu ziua, nu aveau job stabil...  >:D

On topic:

http://www.gandul.info/magazin/galerie-foto-creatia-unui-bucatar-face-senzatie-pe-facebook-zeci-de-mii-de-oameni-au-comentat-imaginea-9938183?utm_source=Gandul&utm_medium=Click%2BBula&utm_campaign=Bula%2BGandul

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #1010 : Duminică, 12 August 2012, 14:24 »
Matei, iti recomand checul, e delicios si usor de facut, in 30 de minute deja ai terminat cu el (ma refer la preparare). asta e varianta de tiramisu pt single  ;D, mai stiam o reteta de tiramisu, dar iese o cantitate mai mare si....cine sa se sacrifice sa-l manance?
Retetele astea in imagini au un mare plus, zic io: ii pot determina si pe cei care nu au inclinatii spre arta culinara sa incerce, macar odata, sa vada cum e. cand ai toti pasii descrisi (si ilustrati in foto) e greu sa gresesti. va doresc bafta la gatit!
wow! locatia arata super  O0 , dar pt mine e cam departe  ;D . io caut alte variante  ;), mai aproape sau ii chem sa livreze acasa cand n-am timp/chef de stat in bucatarie. iar asta se intampla frecvent in anotimpul rece.

lasand gluma la o parte, guess, pot sa-ti spun ca fac tot posibilul sa fac echipa cu fiica-mea si sa ne jucam mai mult sau mai putin de-a gatitul.  cand era mai mica ii placea enorm sa se joace cu aluatul si faina.  vreau sa o ajut din toate puterile sa invete orice ii va putea fi de folos mai tarziu in viata. faptul ca sunt un tata mai batran are anumite avantaje, stiu ca experienta mea de viata o  va ajuta si pe ea.  vreau sa stie un pic din toate, sa se loveasca un pic si de dificultati, sa invete ca nu totul este roz pe lumea asta. pentru binele ei, nu vreau sa ajunga un copil rasfatat care sa creada ca totul i se cuvine si sa ajunga la un moment dat sa se nenoroceasca pe ea sau pe altcineva din cauza unor capricii de copil rasfatat. pe cat posibil o voi ajuta sa deosebeasca dragostea adevarata de un moft sau capriciu de moment. e mai dificil dar nu imposibil.  inainte de scoala, noi parintii ne educam copiii pentru viata.

Offline Doina

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 289
« Răspuns #1011 : Duminică, 12 August 2012, 14:51 »
Ce arome, cita pricepere ! Nu-i de stat aici...La mine s-a produs micul dejun. Doar fructe. Un singur tip...Da,da, s-astepte ! Am pus in farfurie tot ce-am gasit pe-aici !  :2funny:
Brunch, ca lunch n-am, o omleta (vorba vine !) - un ou, unul singur, ametit in apa fiarta, dar in tigaie ca sa mai semene a ce-am spus....Five o'clock, niste seminte de dovleac inmuiate estetic in apa plata, iar dinner...iaurt cu fulgi (in zilele festive, nu oricind) sau piine prajita cu miere (putina) !!! Sau sfecla-chioara fiarta !
 Ei, cum vi se pare ?! Nu-i asa ca va simtiti in al noualea cer ca puteti minca orice ?!!!  :applause:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1012 : Luni, 13 August 2012, 20:17 »
Steliana, tot cereai tu o reteta de post  :giggle: , ei bine, azi am facut o supa-crema de legume si, pana la un punct, poate fi de post. Dupa punctul cand se imbunatateste cu smantana si barnza cu mucegai (asta de moft!) nu mai e de post.
Reteta e simpla: am fiert o ceapa mica, cateva buchete de broccoli, cateva de conopida si un morcov, sare, piper. Inainte sa opresc focul am adaugat un catel de usturoi mic pisat. Am pus totul in blender, am adaugat smantana si putin marar, doar in farfuria mea branza cu mucegai ca fii-meu s-a strambat. Eu nu-s mare iubitoare de legume (ma refer la cele de mai sus), imi plac mai ales in combinatie cu carnea, dar de data asta sa stii ca rezultatul a fost peste asteptari. A mancat si fii-meu si eu as fi bagat mana in foc ca nici n-o sa guste. Merita incercata!

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #1013 : Luni, 13 August 2012, 20:35 »
multumesc, guess. mi-ai auzit gandul, pentru ca si eu tot asta voiam, dar cu ceva mai multe rosii, busuioc - imi place foarte mult - telina radacina si frunze ... crutoane. am renuntat pentru ca atunci cand am ajuns in piata m-am delectat cu cinci feluri de masline; am depasit ratia de soldat consemnat, m-au furat gandurile, si nu puteam sa transmit supei energia ... si oricum prefer hrana vie  ;) mai ales ca imi place mult sa mananc din mana cu degetele trinitatii  :)
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #1014 : Luni, 13 August 2012, 20:43 »
cu drag, Steliana.  :)
gateam, mi-a zburat gandul catre tine si mi-am propus sa scriu reteta de supa pe forum, cu dedicatie.
e foarte bine ca te orientezi acum catre hrana vie, e din belsug acum.
uite o reteta de supa cu rosii crude, poate te tenteaza... ;)
http://ligiapop.com/2010/07/08/supa-de-rosii-fara-foc-un-adevarat-deliciu/

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1015 : Luni, 13 August 2012, 21:50 »
Intrucat exista prea multe legume in gradina ca sa poata fi mancate, eu ieri m-am apucat sa inventez un bulion de legume In alte cuvinte, am pus in mixer cam tot ce-am gasit (dovlecei, rosii, ardei, cartofi, radacini, ceapa, usturoi, ardei iute, condimente verzi + verzi si uscate, ca busuioc, cimbru etc.), le-am amestecat, le-am pus in borcane si le-am dat la fiert in cuptor. La iarna, sunt bune pentru supa-crema de legume, sos de tocanita, sos de paste. Sper sa tina!  :)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #1016 : Marți, 14 August 2012, 01:22 »
Carol ... un deliciu cu paste combinate si "ceva" care sa "umple peretii" ;)
nihil sine deo

Offline Matei

• Hero Member

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #1018 : Marți, 14 August 2012, 13:59 »
...
 Ei, cum vi se pare ?! Nu-i asa ca va simtiti in al noualea cer ca puteti minca orice ?!!!  :applause:

mah, dar tii dieta nu gluma ! si cat dureaza asta cu "buruieni" fierte !!  :whistle:
citisem la un moment dat ca e bine sa tii dieta fara sa excluzi alimente ( chiar dulciuri  :giggle:) dar in cantitati mici

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #1019 : Marți, 14 August 2012, 14:40 »
Uite-aici o dieta mai "omeneasca", de fapt, un stil de viata pe termen lung:

Ora 7 - 9 - numai glucide. Asta inseamna ca, daca ai pofta de dulce, dimineata ai voie orice in acest sens, cu conditia sa nu fie combinat cu proteine, adica: paine prajita cu dulceata (fara unt), orice fel de fructe, miere, nutela etc. Pentru ca, in mod particular,  insulina mea e prea rapida (invers decat la diabet) si fac urat la sare, eu evit in general glucidele rapide (zahar, ciocolata, miere, fructe dulci), si prefer glucide cu eliberare prelungita, adica paine integrala, graham sau cu seminte fara sare si citrice. De obicei, imi pun la muiat in apa, fara sa fierb, seminte de grau sau alte cereale + un fruct proaspat + o lingurita de miere in cafea. Citricele contin si calciul pentru o zi, in cazul in care nu consumi oua sau lactate in acea zi. De-asta dau si senzatie de "inviorare" si pot inlocui cafeaua, alaturi de un ceai tonic. In caz de aciditate la stomac, frcutele se combina cu paine prajita sau se consuma fructe mai putin acide: banane, pepene galben etc.

Ora 13 - 15 - proteine, glucide si lipide. Un meniu cu putine calorii, dar echilibrat, care sa contina de toate. O lingura de uleiuri vegetale pe zi este obligatorie pentru necesarul de acizi grasi ai organismului, chiar si in regimurile cele mai draconice. Pentru digestie, unii prefera sa inghita o lingura de ulei de masline crud, de ricin sau de in dimineata pe stomacul gol. Eu pun lingura de ulei + zeama de lamaie ca dressing crud pentru masa de pranz, tine si loc de sare. Cel mai frecvent fac supa-crema de legume sau ciorba taraneasca (cu de toate, adica, mai putin carne), peste cu legume, tocana de legume sau salate. In salate pun si seminte de in, de soia, de susan sau de cereale, crude. Regimul permite orice, se poate consuma paine, iar daca ma apuca vreo pofta nepoftita, am voie sa-mi dau voie la pranz... chiar si la o prajitura, din an in Pasti.

Ora 18 - 21 - numai proteine. Adica ou fiert, peste sau pui rasol, iaurt, fara paine, sau un pahar mare de lapte cald inainte de culcare - ajuta si la somn.

Regulile regimului sunt:
- Se exclud complet "gustarile" intre mese. Intre o masa si urmatoarea trebuie sa treaca minim 5 ore, timp in care stomacul nu are voie sa mai primeasca nimic in afara de apa, nici macar o aluna;
- Se evita pe cat posibil alimentele supraprocesate - branzeturi fermentate, mezeluri, conserve, muraturi. Eu evit si sarea si zaharul, in aschimb, de 5 ani de cand folosesc lamaie in loc de sare si ardei iute in loc de piper, n-am mai facut nicio criza de fiere.
- Se scoate din regim tot ceea ce e alb si pateaza hartia: unt, smantana, untura, grasime.
- Alimentele care se folosesc de obicei cu altceva - paine, lactate, fructe - se consuma ca si mese in sine. De fapt, toate alimentele care servesc la reproducerea animala sau vegetala (ou, lapte, icre, cereale, fasole, mazare, seminte, fructe) sunt alimente complete, fiindca au toate principiile nutritive necesare unei noi vieti, si nu trebuie combinate inutil cu alte alimente.

E un regim cat se poate de sanatos, nu te lipseste de energie si nu e frustrant deloc! Unde mai pui ca meniurile sunt foarte pe gustul meu.  :D Daca vreau sa accelerez ritmul de slabire, mananc mai consistent in proteine la pranz - de exemplu, fasole boabe, mazare, soia sau linte, ca si garnitura - si las la masa de seara doar un ceai linistitor inainte de culcare. Eu am slabit 10 kg anul trecut cu acest regim si continui, ca mai am vreo 15 minus in intentie.  ;)

P.S. Foarte important: La ocazii (nunti, revelion, concediu), pot sa mananc orice si oricand pentru cateva zile. Nu slabesc in acele zile, dar organismul fiind obisnuit sa primeasca de toate, nu depune accelerat "frustrarile", asa ca nu ma ingras.  :)