Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340324 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Caroline

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #975 : Joi, 12 Iulie 2012, 17:33 »
Eu nu mai mananc zahar, ulei rafinat (doar crud, presat la rece), faina etc. Asa ca... inventam retete din gradina:
Azi am facut peste oceanic rasol (la aburi) cu oregano, ulei de masline, usturoi si lamaie; ca garnitura - frunze de hrean (e prima data cand de la hrean nu folosesc doar radacina, ci frunzele - nervura principala se scoate, ca e prea tare, partile laterale se rup in bucati si se fierb cu ceapa calita si usturoi, ca si spanacul); cu mamaliga. Mmmm...  :buck2:

Alta reteta cu frunze de hrean: atunci cand se utilizeaza in sarmalute, in loc de frunzele de vita-de-vie:

http://www.petitchef.ro/retete/sarmale-in-frunze-de-hrean-fid-791423

Reteta fara carne este la origine greceasca si sarmalutele se numesc Dolmades.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #976 : Duminică, 15 Iulie 2012, 13:08 »
azi am votat in unanimitate pentru carne pe gratar, asa ca ne-am aprovizionat cu de toate; mici, carnati, ceafa de porc, pulpe de pui....fiecare dupa preferinte. baietii au incins focul si noi, doamnele, asteptam sa fim servite  :thumbup:... io recunosc ca aproape am si uitat cum e sa fiu servita   ::)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #977 : Luni, 16 Iulie 2012, 07:43 »
in ultimile zile m-am "orientat" catre fructe si inghetata!

asta cu visine, de exemplu, e o nebunie, un pic acrisoara si rece, miam, miam!  :angel:

Parfait cu visine

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
« Răspuns #978 : Luni, 16 Iulie 2012, 09:50 »
in ultimile zile m-am "orientat" catre fructe si inghetata!

asta cu visine, de exemplu, e o nebunie, un pic acrisoara si rece, miam, miam!  :angel:

Parfait cu visine

domnisoara draga, aceasta este o lovitura... stii s-o faci? inghetata.
"Stay hungry, stay foolish"

silviu

• Vizitator
« Răspuns #979 : Luni, 16 Iulie 2012, 14:35 »
si io tot catre fructe... asta cu visine e o nebunie. un pic dulcisoara si rece, miam, miam :angel:

visinata

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #980 : Miercuri, 18 Iulie 2012, 09:17 »
domnisoara draga, aceasta este o lovitura... stii s-o faci? inghetata.

ii simpla rau; poti sa o faci si tu !  :)
amesteci ingredientele si le bagi la congelator !
mai greu e ca trebuie sa astepti pana ingheata si intre timp mare e tentatia sa nu cobor la supermarketul din colt sa ma aprovizionez cu o cutie mare de inghetata deja preparata si congelata  :D

si io tot catre fructe... asta cu visine e o nebunie. un pic dulcisoara si rece, miam, miam :angel:

visinata

amestecam in inghetata si un pahar din asta de zici tu dar o sa ne cam "clatinam"  dupa o portie  :magic:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #981 : Vineri, 20 Iulie 2012, 13:58 »
astazi, porumb fiert !
nu cred ca e necesara reteta, dar ca sfat pretios gen  nu uscati pisica in cuptorul cu microunde   va recomand sa-l curatati de foi inainte de a-l pune la fiert !  :magic:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #982 : Joi, 26 Iulie 2012, 19:34 »
idei de desert, ambele delicioase:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #983 : Vineri, 27 Iulie 2012, 20:35 »
Azi am facut supa de rosii, dupa o reteta frantuzeasca. Ziceam ca pare simpla, la inceput, dar cand am realizat ca nu am nici pasta de rosii, nici bulion de legume la conserva din supermarket, a trebut sa fierb tot ce e prin gradina si sa apelez la separator de seminte, mixer etc. ca sa le obtin.  :faint: Paradoxul este ca, dupa atata munca, arata exact ca un sos de pizza, insa gustul... mmm!  :buck2:
Pe langa felul doi - o noua tura de sarmalute vegetariene grecesti in foi de hrean si aperitive din dovlecei pane cu seminte de susan si sos de iaurt cu usturoi, pentru prima mea supa de rosii astept verdictul maine la pranz, cand avem invitati la masa.  Sa-mi tineti pumnii! :giggle:

Offline IuliaCon

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 20
« Răspuns #984 : Sâmbătă, 28 Iulie 2012, 13:29 »
Pricomigdale

nuca - 400 g
zahar tos - 600 g
albusuri - 10 bucati
faina - 60 g
aroma vanilie/esenta de migdale
zahar farin - 20 g

Nuca macinata se amesteca cu zaharul si cu albusurile, fara a le spuma. Se pune oala pe bain-marie, la foc potrivit, pana se incalzeste compozitia si se leaga usor. Se retrage, se tempereaza, se adauga aromele si faina pana rezulta o compozitie omogena.
Se toarna cu lingura in forme diferite, pe o hartie de copt. Se pudreaza si se dau la copt la 140-160 grade cam 15-20 minute. In prima parte a coacerii se poate lasa usa intredeschisa. 

nu am incercat reteta aceasta , dar de fiecare data cand am facut pricomigdale au iesit destul de tari .. ale tale au iesit fragede?

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #985 : Sâmbătă, 28 Iulie 2012, 14:14 »
nu am incercat reteta aceasta , dar de fiecare data cand am facut pricomigdale au iesit destul de tari .. ale tale au iesit fragede?

potrivit de crocante !  doar sunt pricomigdale!  :)

azi zmeura!!

silviu

• Vizitator
« Răspuns #986 : Sâmbătă, 28 Iulie 2012, 14:33 »
ai gatit zmeura? ejti o mare gospodina :coolsmiley:

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #987 : Sâmbătă, 28 Iulie 2012, 16:46 »
ai gatit zmeura? ejti o mare gospodina :coolsmiley:

ase' ma gandeam si eu!  trebuia sa ma duc la master chef !!! oO

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #988 : Sâmbătă, 28 Iulie 2012, 22:32 »
azi am facut ardei umpluti.

au iesit deliciosi. i-am servit cu smantana.

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #989 : Duminică, 29 Iulie 2012, 22:44 »

Frigaruile le-am asezonat cu un sos facut din iaurt cu usturoi pisat si castraveti din gradina tocati marunt-marunt, plus cateva fire de marar rupte cu mana si aruncate-n graba acolo iar pastravii i-am completat cu Feteasca alba de Samburesti bruuuumata!