iaca cum ma faci tu sa fac pacate (dupa unii

)
eu nu cred in ce propavaduiesc preotii la biserica, nu cred in acel D-zeu care imparte canoane cu darnicie, in stanga si-n dreapta. am ajuns acum cativa ani la manastirea Putna si un calugar mi-a dat un indreptar de spovedanie. sincer iti spun, m-am crucit ce era acolo, facusem jumate din cartea aia de pacte, daca nu mai multe, cine-o mai stat sa numere

...era pacat sa mananci fara sa-ti faci rugaciunea, sa mananci carne in zile de post, sa te machiezi, sa te imbraci cu fusta scurta, bluza decoltata, etc...multe erau, nu le mai retin exact, daca era o carte, iti dai seama.
eu cred ca exista ceva mai presus de noi, ceva la nivel energetic, dar in niciun caz nu pot sa cred ca un Creator si-ar pedepsi in asa masura semenii. daca faci nush ce, n-ai voie sa te impartasesti nu stiu cat timp. daca nu postesti, nu te impartaseste. daca nu te duci duminica la biserica, iar te asteapta nush ce pedeapsa data de preot aici, daca ajungi, daca nu, te ameninta ca o primesti in cer. oricum ai da-o, tot nu scapi.
eu ma gandesc ca un Creator ar fi vrut tot ce-i mai bun pentru oameni, sa traiasca in echilibru si ei sa-si fie singurii stapani, fara astfel de limitari, asa cum un parinte vrea tot ce-i mai bun pt copilul lui, corect?
din punctul meu de vedere, biserica are rol de manipulare a maselor, marea majoritate a celor care merg la biserica (am in familie cateva exemplare crestine

) o fac pentru ca se tem de judecata de apoi, nu merg la biserica pt ca le place, ci pt ca asa trebuie. (eu merg la sala pt ca-mi place si pt ca ma simt bine, e un contraexemplu). iar ce fac mare parte din preoti....ma abtin!

respect alegerea fiecaruia cand vine vorba de religie, dar pe mine nu m-au convins. am avut cativa ani cand am mers ca trebuia si ma plictiseam, oh, doamne, abia asteptam sa plec de acolo....da cum sa-i zic asta bunica-mii? mai am si-o amintire cu o icoana pe a carei sticla cadea lumina, nu va spun cum arata de la atatia enoriasi pupaciosi....

dupa ce am mai citit, am mai aflat una-alta despre Univers, legile care guverneaza aces Univers din care facem parte, dupa ce am aplicat in viata mea unele din aceste legi si am vazut ca functioneaza indiferent daca credem in ele sau nu mi-am schimbat total perceptia, altfel vad lucrurile.
totusi, ma adaptez la situatie, oua am sa ciocnesc ca asa se face si am sa raspund frumos la urarea"hristos a inviat"