Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 340150 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #825 : Joi, 12 Aprilie 2012, 14:59 »
io' care dau din an in Pasti ( ) prin bucatarie si chiar si asa mi se pare ca stau prea mult pe acolo ma intreb cum reusiti voi sa pregatiti atatea bunatati

sunt cateva ocazii pe an cand imi place sa ma intrec pe mine cu meniuri gustoase, iar Pastele e una dintre ele. pentru ca gatesc altfel si cei apropiati noua, familie si prieteni asteapta "ceva" la fiecare masa, asa ca nu-i pot dezamagi. iar cand netul abunda de retete, ar fi pacat sa nu profit. nu ma laud ca-mi apartin aceste retete, dar ma lauda cei care gusta din preparatele pregatite de mine. si asta e cea mai buna rasplata, ca le place....
daca n-as avea familia destul de numeroasa si prietenii cu care facem schimb de vizite in aceste zile, nu m-as pregati cu foarte multe ca n-ar avea cine sa le manance. iar daca as fi single de tot ( fara sa fi avut copil, adica) cred ca intram in bucatarie mai des ca sa sterg praful de pe mobila decat sa gatesc. sa gatesc doar pentru mine nu-mi vine....asa ca te inteleg  :)

voi vopsi vreo 3 - 5 cartoane de oua

ai ceva invitati, bag de seama... ;D

p'orma, in timp ce fierb ouale, ma ocup de alte preparate traditionale: ciorba de miel, supa de miel, drob de miel, miel la cuptor, stufat de miel, carnati de miel, mititei de miel, sarmale de miel, cozonac cu miel si compot de miel :thumbup:
pentru aperitiv pregatesc icre de manciuria, oua de prepelita umplute cu capere, creier de urs in aspic pe pat de trufe si medalioane de morun trase in unt de arahide amestecate cu menta.

bogat meniu. si totusi, nu ma inspira nimic... :-\

hai, poftiti la masa! ca doar nu ma doare deshtele 8)

nu stii de unde sare iepurele, ai grija sa nu te trezesti cu casa plina  :D
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #826 : Joi, 12 Aprilie 2012, 15:34 »
Sper ca nimic din ce e p-aici nu e un concurs (ca-m pierde farmecul si spontaneitatea).
Pe de alta parte, eu n-am grija, ca oricum o sa ma trezesc cu casa plina...  ;D
Pe langa familie, de a doua zi de Pasti se merge "cu stropitul", asta inseamna ca o sa am prieteni si nu stiu cati elevi in vizita. Iar de gatit nu "ma dor destele" niciodata. Chiar acum m-a sunat o prietena sa ma invite de Pasti (a doua) si am zis nu, ca eu am treaba aici.
Imi place sa gatesc, mai ales daca am pentru cine. Mai nou, insa, constatasem ceva... Obisnuita fiind cu familionul lui ex (ca ex-soacra-mea nu punea mana pe nimic) nu stiam sa gatesc decat pentru altii, de la 4 portii in sus. In ultimii ani m-am autoeducat sa apreciez valoarea gatitului si pentru mine insami, la una, maxim doua portii... da' din ce-mi place mie. Mi-am pus intrebarea de ce (chiar daca e vorba de copilul propriu) sa fim mai buni pentru altii decat suntem pentru noi insine!  ^-^

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #827 : Joi, 12 Aprilie 2012, 15:52 »
Mi-am pus intrebarea de ce (chiar daca e vorba de copilul propriu) sa fim mai buni pentru altii decat suntem pentru noi insine!  ^-^
mie nu-mi place sa mananc singura, o fac cand n-am incotro, dar prefer s-o fac avand companie. nu cred ca se pune problema ca-s mai buna cu altii decat cu mine, ci de faptul ca o anumita actiune prefer s-o fac impreuna cu cineva decat singura. de fapt, multe actiuni le prefer intr-o companie, dar asta nu inseamna ca-n lipsa companiei renunt a le face.
la fel, a nu se intelege ca nu-mi place sa petrec timp cu mine, ca nu-l apreciez si nu ma bucur de acel ragaz cand imi pot pune ordine in ganduri si, implicit in viata.
iar sarbatorile imi plac in primul rand pentru bucuria de a ne aduna impreuna, de a petrece timp frumos impreuna, mancarea e in subsidiar.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #828 : Joi, 12 Aprilie 2012, 19:29 »
Exact, Guess... precum zice dictonul tau din subsol.  ;)

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #829 : Joi, 12 Aprilie 2012, 19:53 »
....
Pe langa familie, de a doua zi de Pasti se merge "cu stropitul", asta inseamna ca o sa am prieteni si nu stiu cati elevi in vizita.....

prima data am auzit de chestia asta cu stopitul in facultate, aveam un coleg din ardeal;  ce ne mai distram cand povestea  :D

silviu

• Vizitator
« Răspuns #830 : Joi, 12 Aprilie 2012, 19:54 »
offff... uite cum imi amintiti voi de o anumita actiune pe care o fac numai impreuna cu cineva...si tocmai acum, in plin post :(
pacatoaselor! :knuppel2:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #831 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:05 »
 cine pe cine stropeste? si de ce? :-\

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #832 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:06 »
florile din ghiveci le stropeste, sa nu se usuce  :fight:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #833 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:13 »
Silviu, geaba 'cerci... io nu raspund la provocari gratuite. Nici in postul Pastelui, nici in rest - dupe cum imi spune si zodia.  :laugh:

OK. Obiceiul din stramosi (ai sasilor, evident) spune ca in a doua zi de Pasti, baietii merg la fetele de maritat cu stropitul. Stropitul se facea odinioara cu parfum natural, extras din plante, astazi, din ce in comert. Pe vremuri, la tara, era un fel de simbol al fertilizarii pamantului primavara (reprezentat de femei) sa rodeasca bine in anul acela.
Tot astazi, lucrurile s-au generalizat, asa ca de obicei se merge baieti la fete (nu neaparat de maritat), cupluri la cupluri, elevi la profesoare etc. Un alt fel de colind sau martisor, daca vreti. Lumea vine, da cu parfum, ciocneste un ou, serveste ceva si pleaca mai departe.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #834 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:14 »
offff... uite cum imi amintiti voi de o anumita actiune pe care o fac numai impreuna cu cineva...si tocmai acum, in plin post :(
pacatoaselor! :knuppel2:
participarea la denii, nu? ::)
chiar asa, de ce nu sunteti la biserica?  :fight:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #836 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:25 »
frumos obicei, nu stiam de el.... :)

silviu

• Vizitator
« Răspuns #837 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:25 »
participarea la denii, nu? ::)
chiar asa, de ce nu sunteti la biserica?  :fight:
participarea la stropit :)

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #838 : Joi, 12 Aprilie 2012, 20:26 »