Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339628 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #570 : Sâmbătă, 03 Decembrie 2011, 22:29 »
da! creste glicemia :(

Iuliana

• Vizitator
« Răspuns #571 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 08:49 »
Eu daca mananc si muraturi si dulciuri, e de bine, nu-i asa?  ::)

Offline pocama

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 310
  • Iubeste si fa ce vrei!
« Răspuns #572 : Duminică, 04 Decembrie 2011, 17:30 »
da! creste glicemia :(
Eu am o glicemie tare modesta. Cred ca o dau celor din jurul meu. :D

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #573 : Luni, 05 Decembrie 2011, 14:33 »
.....
sastisit in sensul de plictisit, satul, scarbit .
Bunica-mea il folosea des: Asa mi-e pofta de cozonaci, ca o sa fac douazeci, sa ma sastisesc de ei! (sa ma satur, sa mi se ia)

aha, mare vorba ai spus - asa imi plac cozonacii - as manca toata ziua - mai ales din aceea de facea bunica - mirosea toata casa asa fain -  si ne punea pe noi nepoti sa tinem de lighean - si ne dadea zor - haideti tineti mai cu spor ce sunteti asa moi ca se varsa   ;D
acum intru la supermarket si iau unii din raft - nimic din bucuria de sarbatoare de atunci

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #574 : Luni, 05 Decembrie 2011, 14:48 »
Mai cumpar si d-aia sofisticati, italieni, dar pana nu fac eu macar doi... Luna asta, pe 20 sau maxim 21 am in calendar "cozonaci"  ;D  Bunica-mea chiar facea cate douazeci! Pentru tot neamu' ! Si noi la fel stateam pe langa ea - eram cinci nepoti. Macinam nuca, tocam rahatul, mai bateam un ou, ceva... Si lingeam blidele!  ;D  Unuia ii placea sa manance coca cruda - cred ca d'aia are acum doi metri si e "dospit" bine!

Iuliana

• Vizitator
« Răspuns #575 : Luni, 05 Decembrie 2011, 18:23 »
Si eu mancam coca cruda! Deci zici ca de-aia am crescut acum asa frumos in latime. Aha ! >:(

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #576 : Luni, 05 Decembrie 2011, 22:19 »
si coca cruda si cartofi cruzi  :o (adica "negatiti" ;D  -curatati intradevar) si nisip  8) si frunze de copaci  - aveam o alimentatie tare variata cand eram mica - acum un hamburghir - ghimburghir si s-a rezolvat cu meniu  :)
PS. vorbesc serios - i-am exasperat pe ai mei cand eram copil ce "bazaconii" puteam sa manac

Offline liliana_czc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #577 : Luni, 05 Decembrie 2011, 23:13 »
mie mi-e dor sa fac cozonaci de craciun. e bun si cel italian, dar nu se compara cu cozonacii care ii facem noi acasa. imi amintesc craciunul trecut ca am sunat-o pe mama si mi-a zis ca framantase aluatul si facea sarmale. toata ziua am stat cu gandul la cum ar fi trebuit sa miroasa in casa mamei, a cozonaci, a sarmale si a porc abia taiat.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #578 : Joi, 08 Decembrie 2011, 18:06 »
mie mi-e dor sa fac cozonaci de craciun. e bun si cel italian, dar nu se compara cu cozonacii care ii facem noi acasa.

Mie imi place la nebunie Panetone... as fi in stare sa mananc unul intreg, in loc de mancare! Dupa nuca in schimb nu ma prea omor... Facem schimb?

Offline liliana_czc

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 26
« Răspuns #579 : Joi, 08 Decembrie 2011, 20:33 »
E adevarat ca e bun panettone, si eu mananc de nu-mi vine sa ma opresc. Craciunul trecut patronii mei au facut la comanda unul umplut cu o crema, ca o frisca, era o nebunie. Doar ca, stii, mie imi lipseste forfota sarbatorilor. Munceam cateva zile inainte ca sa pregatesc totul pentru craciun sau revelion. Casa plina de miros de cozonaci, de sarmale, fetele topaind gatind bradul. Aici craciunul mi se pare o zi obisnuita, ca oricare alta.
Daca vrei, iti trimit panettone, numai sa-mi spui adresa. :-*

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #580 : Vineri, 09 Decembrie 2011, 18:37 »
Daca vrei, iti trimit panettone, numai sa-mi spui adresa. :-*

Daca ai copii, da, asa e... Eu neavand, intotdeauna ne intalneam cu tot familionul la mama. Asa ca inca nu stiu cum e sa muncesti pentru sarbatori.
Cu panettone am glumit. Multumesc mult pentru oferta, esti o draguta... dar  la masa de Craciun de anul asta avem invitate si niste rude venite din Italia in concediu si ele stiu ce-mi place mie.  ;)

julia

• Vizitator
« Răspuns #581 : Luni, 19 Decembrie 2011, 18:15 »
voi ce alte dulciuri de casa savurati de Craciun in afara de cozonac?

Offline almi_gabi

• Hero Member
« Răspuns #582 : Luni, 19 Decembrie 2011, 18:21 »
alte sortimente de cozonac - cu nuca, cacao, stafide, alune, marmorat, crema etc ca altfel scriu pana maine  ;D

julia

• Vizitator
« Răspuns #583 : Duminică, 25 Decembrie 2011, 11:04 »
eu o sa incerc si altele. pt acum am facut asta: http://gospodini.blogspot.com/2009/01/cheese-cake.html

Iuliana

• Vizitator
« Răspuns #584 : Duminică, 25 Decembrie 2011, 11:42 »
Wow, ce frumos arata cheese cake-ul ala!  :)
Eu am facut un tort de mere si o "tavalita" cu mult rom si nuca de cocos.
Cozonac a facut mama.