Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (94/261) > >>

Ayouni:
povestea mujdeiului de vara:

am cumparat din piata niste catei de usturoi care nu fac ham ham... de fapt veneau toti in capatana-mama. e vorba despre usturoi proaspat de vara.

i-am curatat de pielita (ce cruda eu! :)) si apoi i-am pus frumusel in mojar, cu un pic de sare si am picurat ulei de masline deasupra, in timp ce-i transformam in pasta. vreau sa va spun ca acest tip de usturoi se lasa prelucrat foarte repede, nu trebuie sa ti se rupa mana de oboseala ca la cel mai vechi. 
Repede, proaspat si gustos!
daca mai adaugati si un pic de smantana sau iaurt, iti vine sa-l mananci pe paine.  Ideea este ca oricum iti vine sa-l mananci. ;)

steliana:
cand nu ai esenta ...

dai esenta cafelei, laptelui, zaharului, interviului programamat ...

cand vrei sa ai esenta dar nu gasesti adevarata esenta ...

dai alt sens intentiei care deriva din lipsa esentei  :)

optimus sum:
   200 g ciuperci uscate, 1 ceapa, 1 morcov

1 pastarnac, 1 telina mica,

1 lingura de seminte de chimen

1 lingura faina, 3 linguri ulei

1 legatura marar verde, sare si piper

Supa de ciuperci uscate:
 se pun la inmuiat ciupercile cu o zi inainte. Spalam si curatam zarzavatul, dupa care il dam prin razatoarea mare si il clatim 5 minute in ulei impreuna cu chimenul. Adaugam faina si mai calim 1 minut. Adaugam 2 l de apa calda si lasam sa fiarba. Punem ciupercile taiate si lasam sa se patrunda. Dam gust cu sare, piper, marar. Luam de pe foc dupa ce da un clocot.

silviu:
mane, ai trecut la cratita? :( pai asta e treaba femeilor, nene!

optimus sum:
toate femeile a fugitara pela joburi... am ramas solo si mor de foame asa ca am trecut la cratita... si le voi submina autoritatea in bucatarie... oricum , cei mai buni in orice , inclusiv bucataria, sunt tot barbatii...se stie !

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă