Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
marcutza:
felicitari @maria171 ! :)
@adminule, sampania merge numai cu anumite feluri de mancare ;)
Temperatura ideala pentru servirea samapaniei se incadreaza intre 43F si 48F, pentru ca aroma sa se mentina. Racirea in sine este o arta, asa cum e si savurarea acestei bauturi exclusiviste. Se recomanda ca sticla sa fie pastrata 20-30 de minute intr-un bol special, umplut pana la jumatate cu gheata si completat cu apa. Produsul poate fi tinut si la frigider, insa nu mai mult de 3-4 ore. Sampania se serveste in pahare inalte, al carui design este special conceput pentru a nu afecta jocul bulelor sau aroma. Fiind un 'accesoriu' important al evenimentelor cu anumite semnificatii, degustarea sampaniei este adesea precedata de urari specifice. Aceasta nu constituie insa o regula. Mai nou, cea mai rafinata bautura ajunge sa fie un remediu excelent si dupa o zi stresanta la birou, in mare parte pentru aceia care isi permit luxul unor metode relaxante de cateva sute si chiar mii de dolari.
admin:
Sampania se consuma de preferinta si in conditiile cele mai bune...cu prietenii!
almi_gabi:
O reteta cu peste pentru admin care a fost la pescuit! :D
Salata de ton cu avocado
Timp de preparare:
20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
5 frunze frumoase de salata verde;
1 avocado;
1 conserva de ton in ulei;
100 gr de branza feta (se poate folosi si telemea de oaie);
200 gr rosii cherry;
otet;
ulei.
Mod de preparare: Se spala frunzele de salata si se usuca, dupa care le rupem in fasii potrivite. Avocado se taie in jumatate, se scoate samburele si se curata de coaja. Se taie in bucati si se adauga peste salata verde. Rosiile se spala si se taie pe jumatate. Tonul din conserva se scurge de ulei si se faramiteaza bine adaugandu-se peste restul ingredientelor. Branza feta sau telemeaua se taie in cuburi. Se amesteca toate aceste ingrediente intr-un castron pentru salata si se condimenteaza dupa gust cu sare, ulei si otet.
Atentie cu sarea pentru ca branza feta sau telemeaua sunt deja sarate.
Avocado ii va da o aroma deosebita.
Pofta buna!
Laura:
Gigi, pune pestele in conserva sa poti face salata cu avocado! hahaha
admin:
Eu practic pescuitul ecologic: nu prind nimic!
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă