Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
Ayouni:
--- Citat din: maria171 din Joi, 08 Iulie 2010, 15:09 ---de sezon
;D
http://www.fishki.net/comment.php?id=72210
--- Terminare citat ---
total de acord cu tine, partea care mi-a ajuns la suflet a fost asta:
Самые лучшие видео вы можете посмотреть тут
doamne cata frumusete, cata sensibilitate...
a propos, ce zice?! ;)
maria171:
l-am intrebat pe domnul gooagle si mi-a spus ca ce ai scris tu inseamna
Cel mai bun video puteţi vedea aici
in rest, ...
maria171:
Ayouni
am cumparat azi o cutie de cus cus
am facut, aproximativ, cum scrie pe cutie si a iesit bun
cu apa fiarta, sare, si ulei ( pe cutie scria unt, dar frigiderul meu nu avea)
stii tu vreo reteta mai deosebita?
Ayouni:
Toc toc toc! Ce s-a intamplat pe aici intre timp? cata liniste! Tocmai m-am intors dintr-o lunga calatorie si vad ca gasesc focul din vatra stins, lampile la fel, praful asezat peste tot… si totusi cand am plecat am lasat cheia sub presul imperial de la intrare! Am fost plecata la atelierele imparatesti sa supraveghez productia de anfore caracteristice noii dinastii. Pe drum, chiar in ziua plecarii, trasura a fost atacata de un talhar la drumul mare. Noroc cu cativa cavaleri ratacitori care au sarit in ajutor si l-au pus pe fuga.
Asadar, deschidem larg ferestrele, aerisim, stergem praful, aprindem focul in vatra. Pentru ca astazi vom gati ceva special: langostinos al ajillo (creveti in sos de usturoi).
Luam niste creveti mari si frumosi, le scoatem vena de pe spate (de fapt este intestin si este foarte periculos deoarece poate produce toxinfectii alimentare grave), spalam bine.
Intr-o tigaie de fonta punem ulei de masline, usturoi tocat, crevetii, un pic de suc de lamaie, cateva fire de sofran. Lasam un minut, adaugam smantana dupa gust (sau nu). Sare, la fel. Punem pe un platou si decoram cu frunze de busuioc sau menta sau cum va place. Insotim fie cu orez alb sau cartofi prajiti si salata. Un vin alb, foarte rece, e binevenit.
marcutza:
pffff ce bine arata chestiile acelea din platou, @Ayouni ::)
"Luam niste creveti mari si frumosi, le scoatem vena de pe spate (de fapt este intestin si este foarte periculos deoarece poate produce toxinfectii alimentare grave), spalam bine."
se pot folosi si creveti congelati, m-a zapacit fimiu sa-i fac creveti.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă