Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (59/261) > >>

Ayouni:

--- Citat din: adria din Joi, 01 Iulie 2010, 21:56 ---ok, ayouni, imi spui cand si ...va fi gata
poate-i dau gata si pe iberici :D

--- Terminare citat ---

da, ai dreptate, cu romanii am terminat! m-ai facut sa rad foarte tare!

Ayouni:
mult dulce pe aici, nu vi se pare?!
am o propunere, va invitam la o degustare de ... tequila! stiti voi, bautura aceea facuta din must de agave azul (adica o ruda albastra de-a doamnei aloe vera); se mai numeste si maguey sau mezcal (ultimul cuvant provine din limba nahuatl, un fel de daca de-a lor).  si stiati ca printre frunzele agavei cresc larvele unui vierme, care se si numeste gusano de maguey, vierme de maguey.  este considerat o delicatesa la ei, se consuma prajit (arata chiar bine!) sau facut pe o plita incinsa.  proteina pura! mai gasim acelasi viermisor inchis in unele sticle de tequila. 
asa ca, dupa ce am vorbit de mult dulce, de mult gusanito de maguey, sa bem un caballito de tequila sa ni se taie greata.  caballito (calut adica) se numeste paharul acela mic in care se serveste tequila.
asadar, daca viata este acra cu voi, adica va da lamai, procedati in felul urmator: puneti sare in scobitura dintre degetul mare si aratator, o lingeti frumusel, beti un sorb de tequila si apoi mancati pulpa unei felii de lamaie (lima)... si tot asa, pana se termina tequila! tequila are avantajul ca nu te doare capul a doua zi, daca te-ai ametit un pic in seara precedenta.  mie imi place margarita mult de tot, dar despre ea, altadata!
ordinea este deci asta: sare, tequila, lamaie! hai noroc! sau salud!

sau

maria171:
nu am baut nicidata tequila
ce gust are? seamna acu ceva de la noi?

Ayouni:
V-am ramas datoare reteta si poza cocktail-ului Margarita ! dar ca sa nu fie tequila dupa tequila, de dragul variatiei, se trecem la un alt cockatil care mi-a placut foarte mult.

Ce avem aici ? Multe capsuni… un cos mare ! va servesc pe toti, asa proaspete, cu frisca.  Si tot vor mai ramane. Cu ele vom pregati un granizado (granite) asa cum am gustat o data la un concert de jazz in aer liber, in statele unite.  Unde am mers mai mult din intamplare, impreuna cu niste prieteni americani.  Inainte de a va da reteta, va spun ceva ce m-a impresionat foarte tare: erau cam 5.000 de persoane de toate varstele, intr-un parc foarte mare.  Toata lumea venise pregatita cu paturi (cu caciulita pe primul a), covorase, scaune pliante, umbrelute, corturi, lazi frigorifice cu mancare, etc.  o scena imensa unde s-a cantat toata ziua. M-a impresionat ordinea, curatenia, gradul de civilizatie al participantilor. Erau si chioscuri care vindeau mancare; erau si chioscuri care vindeau bauturi: apa, sucuri, bere si granite de lamaie si de capsuni.  Puneau in blender o masura de capsuni, le licuau, le strecurau si apoi adaugau gheata multa si un pic de rom alb. Se amesteca bine si se servea intr-un pahar mare rotund. Un deliciu!

si el granizado:

maria171:
de sezon
 ;D
http://www.fishki.net/comment.php?id=72210

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă