Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339185 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline anamama13

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1227
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #135 : Marți, 04 Mai 2010, 18:20 »
eu nu vreau reteta, vreau o placintica gata facuta de catre  marea maestra capsunica.... macar una, mititica....  :'(
Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #136 : Miercuri, 05 Mai 2010, 11:49 »
am descoperit azi un subiect interesant
despre cafea
http://www.femeia.ro/culinar/trucuri/cum-se-prepara-cafeaua-turceasca-originala.html
eu beau cafea de f multi ani
am inceput in liceu
mama o ascundea de mine, stiind ca nu e buna pt copii
 :)
numai ca eu descoperisem locul si luam cate putin, sa nu se prinda
apoi in facultate beam mai ales in sesiuni
dupa facultate, desi era nu se gasea, erau anii 85, tot beam, dar mai rational
era un ritual
ajungeam la birou, imi puneam cafea si zahar in cana si un pic de apa
incepeam sa frec cafeaua si cine nu stia ma inteba , cu un pic de invidie, daca fac ness
apoi completam cu restul de apa si bagam fierbatorul inauntru
trebuia sa fiu f atenta cand sa intrerup fierbeream sa nu dea peste cana
imi parea rau dupa cafeaua pierduta mai ales, dezastrul de pe birou conta mai putin
acum imi fac o cafea dimineata
pun cafeaua si zaharina in cana si torn apa fiarta deasupra
dupa 10 min torn un pic de apa rece, ca sa se raceasca sa o pot bea mai repede
ciudat e ca nu am incredere in cafeaua facuta de altii
din start mi se pare ca e proasta, ca e prea slaba, prea dulce, etc
parca imi e teama sa o gust
hachitze de om batran, deh!


Offline anamama13

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1227
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #137 : Joi, 06 Mai 2010, 18:52 »
hai ca-ti trimit eu un bucatar priceput sa-ti faca o cafeluta pe gustul tau... nu meriti si tu sa fii servita ?????

Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

maria171

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #138 : Joi, 06 Mai 2010, 20:33 »
multumesc, dar am si eu bucatar
dupa cum vezi e gras, asa cum ii sta bine unui bucatar
rau e ca i-a ramas bucataria cam mica
 :D

daca l-as primi pe al tau imi e teama sa nu raman fara al meu
sa ies lipsa la inventar
 ;D
oricum apreciez intentia

adria

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #139 : Sâmbătă, 08 Mai 2010, 10:38 »
buna dimineata si aici
capsunico, sa stii ca a avut succes ciorba mea a la grec
a mancat fii-miu ala mare de a "rupt" farfuria
nici nu a vazut ca ar avea ceva (stii tu ce, nu?) si s-a lins pe botic precum motanu'
inca o data multumesc pt idee

ps  anuta, daca incepi sa mananci din placintele capsunicii, nu te mai opresti

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #140 : Sâmbătă, 08 Mai 2010, 14:20 »
sa va fie de bine...meritele iti apartin, doar tu ai pus in oala tot ce trebuie

Offline anamama13

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1227
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #141 : Luni, 10 Mai 2010, 07:18 »
o sa aiba si ea grija de mine sa nu aduca o tona... iau si eu una si restul .... ptr voi... pana atunci, rumeg fructe.....

Soarele va rasari si maine ! Totul este sa poti rezista pana atunci....

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #142 : Luni, 10 Mai 2010, 17:08 »
Am fugit de pe topicul cu ciocolata si uite peste ce am dat. Mmmmmm.....apetisante. :)

adria

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #143 : Luni, 10 Mai 2010, 19:46 »
eu zic, eugenia, sa nu mai fugi
GUSTA!!!

Offline ionut

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #144 : Marți, 11 Mai 2010, 12:24 »
                   
                   Pui dulce-picant
   
           Pentru 10 persoane.
     -piept pui 1.800kg
     -miere 0.100kg
     -morcovi 0.200kg
     -telina 0.100kg
     -ceapa 0.100kg
     -sare, piper
     -boia iute
   Pieptul de pui si legumele trase la tighaie cu unt si ulei ,boia iute dupa gust se lasa la fiert circa 30-40 minute dupa care se adauga mierea si condimentele.

Offline capsuna

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 724
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #145 : Marți, 11 Mai 2010, 12:27 »
Ionut multumim ca ai aparut! :D :D :D
Suna tentant reteta o voi incerca!

Offline ionut

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #146 : Marți, 11 Mai 2010, 12:43 »



          Imi cer scuze m-am cam lasat asteptat.

carmentoma

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #147 : Marți, 11 Mai 2010, 12:52 »

          Imi cer scuze m-am cam lasat asteptat.


Ba cu atat mai mare ne-a fost nerabdarea si bucuria de acum! Mai bine mai tarziu, decat deloc!

Offline EUGENIA110

  • Sr. Member
  • ****
  • Mesaje postate: 482
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #148 : Marți, 11 Mai 2010, 16:42 »
Pentru Ionut: sa fiarba 30-40 de minute, in ce? ca legumele nu lasa asa de mult suc propriu incit sa asigure fierberea pe o durata de timp asa mare; mai adaugi ceva? sau untul si uleiul sint in cantitati mai mari decit pentru o simpla calire la tigaie?

Offline ionut

  • Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 6
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #149 : Marți, 11 Mai 2010, 18:27 »

                         Cu apa ,cate putin complectat pentru a ramane consistent.