Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (260/261) > >>

Rentzi:
Nu coci dovleacul mai intai?
Si ce dovleac folosesti - "romanesc" sau "turcesc"?

wonderland:
Nu, nu coc. Il pun crud, de aceea si spuneam ca e cam greu la datul pe razatoare (dar mi-am pus pe lista o masina de tocat electrica, cu accesoriu de legume si rosii  :strong:). La fel fac si cu merele, la placinta cu mere.

Placintar  :) E  turcesc sau romanesc? M-a amuzat, intr-un articol ca diferentierea se facea folosind dovleac pentru cel turcesc si bostan pentru  cel romanesc.

Gatesti? Faci placinta cu dovleac? Poate tu ai o reteta mai inedita pentru onix.

Edith:

Nu judeca fiecare zi dupa recolta culeasa,..ci, dupa  semintele platate  :)

wonderland:
Voi cum mancati sau gatiti conopida?
Eu fac supa crema, la aburi cu alte legume sau gratinata (eu fac o reteta simpla: doar fiarta, apoi vasul unt cu unt si pesmet, conopida intercalata cu straturi de branza sarata/iute, pesmet deasupra si la cuptor).
Dar simt nevoia sa mai variez. Asa ca, astept idei si sugestii de retete  ::)

Louie:
TORT MASCOTA
(senzational si extrem de usor de facut)

Crema:
1L smantana Dorna 32% grasime (daca nu gasiti, puteti lua cutiile mici de cate 200 ml, se pare ca ar fi chiar mai bune decat cutia mare de 1 L).
Atentie! Este obligatoriu sa aiba minim 32% grasime.
200 gr cacao SCHMIDT (neagra)
400 gr zahar pudra (sau fin)
Se amesteca toate. Mai intai se bate frisca, se adauga zaharul, iar cacaoa la urma. Se pune esenta de rom.

Siropul:
1 ceasca apa
200 gr de zahar
Se pune pe foc si se lasa sa dea in clocot. Cand s-a racit se pune esenta de rom.

Daca nu vreti sa faceti un blat din pandispan clasic, puteti sa-l cumparati din comert, merge bine si cel in folie de plastic deja taiat.
In cazul in care ramaneti fara sirop, mai puteti face. Dar va spun ca este de ajuns. La fel cum probabil ca va mirati ca se pun 200 gr de zahar la o ceasca de apa, asa m-am mirat si eu. Am crezut ca este o greseala, dar nu. Chiar asta este reteta. Siropul va fi foarte gros si foarte dulce.
Desigur ca puteti folosi si smantana vegetala, Hulala sau altceva, insa frisca vegetala ii schimba gustul.
Dupa preferinta se orneaza cu frisca + portocale, sau pur si simplu se pudreaza cu cacao si adaugi portocala confiata.
Este un tort deosebit, foarte satios (nu poti manca mai mult de o felie). Eu am facut senzatie ori de cate ori l-am facut.

Este un tort de iarna insa daca adaugati langa felia de tort o cupa de inghetata si/sau niste capsuni sau alte fructe, poate fi foarte bun si vara.

Reteta o am dintr-o revista Goodfood aparuta cu foarte foarte multi ani in urma.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă