Aici se discuta > Subiecte generale
Reteta Zilei
bog68:
Deci, la urma urmei, nu mai bine făcui eu azi? Că na, mi se făcu pohtă de-o ciorbă de fasole și-o gătii cu oleacă de ,,verdeață de godac,, d-aia de-i zice afumătură, și-o mai plouai la final și cu ceva cimbru și leuștean, atât doar cât să se umple casa de mirodeniile cele pământești.
Că de, ciorba-i pentru mine ce e brânza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani și femeia gonflabilă pentru flota italiană.
Iar o luai cu umorul...La noapte îmi fac sepuku!
wonderland:
În loc de verdeață de godac - printre fasole, urzici, tot cu cimbru, de parfumat casa și cu multă ceapă crudă, de amorțit și aromat :giggle: limba.
În drum spre casă, leșinată de foame o strachină cu borșul descris îmi dansa în fața ochilor pe post de fata morgana. Între timp, iluzia a devenit realitate.
Ce gusturi simple, sănătoase și la îndemână :) Deși, îmi plac, nu zic nu și scoicuțele. :whistle:
Mari_a:
Szilvás gombóc sau
galuste cu prune ca la Hajdu! Mmmmiammmiiiii! :D
"1 kg cartofi
200 g faina
1 ou
1 praf de sare
apoi
100 g pesmet
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 lingurite scortisoara
3 linguri ulei
Am ales cateva prune din dulceata , cartofii i-am pus la fiert, i-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat un ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina si am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong, am turtit-o un picut si in centrul ei am plasat o pruna. Am imbracat-o in aluat si am obtinut o biluta mai mare.
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, apoi cand se ridica la suprafata sunt fierte.
Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet si se aseaza pe un platou.
silviu:
pfuuuuu...esti buna de maritat! :)
Ana Maria:
Maria, ce bine arata galustele alea cu prune! O minunatie! Si cred ca sunt si foarte gustoase!
Eu azi am dat peste o reteta de... snickers homemade! Yammmy: http://www.teoskitchen.ro/2012/08/batoane-snickers-homemade.html :smitten:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă