Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (241/261) > >>

bog68:
Deci, la urma urmei, nu mai bine făcui eu azi? Că na, mi se făcu pohtă de-o ciorbă de fasole și-o gătii cu oleacă de ,,verdeață de godac,, d-aia de-i zice afumătură, și-o mai plouai la final și cu ceva cimbru și leuștean, atât doar cât să se umple casa de mirodeniile cele pământești.
Că de, ciorba-i pentru mine ce e brânza pentru francezi, oaia pentru mongoli, Colt-ul pentru americani și femeia gonflabilă pentru flota italiană.
Iar o luai cu umorul...La noapte îmi fac sepuku!

wonderland:
În loc de verdeață de godac - printre fasole, urzici,  tot cu cimbru, de parfumat casa și cu multă ceapă crudă, de amorțit și aromat  :giggle: limba.
În drum spre casă, leșinată de foame o strachină cu borșul descris îmi dansa în fața ochilor pe post de fata morgana. Între timp, iluzia a devenit realitate. 

Ce gusturi simple, sănătoase și la îndemână :) Deși, îmi plac, nu zic nu și scoicuțele. :whistle:

Mari_a:
Szilvás gombóc sau… galuste cu prune ca la Hajdu! Mmmmiammmiiiii!   :D


"1 kg cartofi
  200 g faina
  1 ou
  1 praf de sare
       apoi
  100 g pesmet
  100 g zahar
  1 plic zahar vanilat
  2 lingurite scortisoara
  3 linguri ulei
 
Am ales cateva prune din dulceata , cartofii i-am pus la fiert, i-am lasat la racit si apoi i-am pasat, apoi am adaugat un ou peste piureul rezultat. Am adaugat si faina si am obtinut un aluat nelipicios din care am inceput sa lucrez. Am modelat o biluta de marimea unei mingi de ping-pong, am turtit-o un picut si in centrul ei am plasat o pruna. Am imbracat-o in aluat si am obtinut o biluta mai mare.
Am pus apa la fiert si cand a clocotit, am pus galustele formate, la inceput se misca usor cu paleta in oala cu apa, caci galustele au tendinta de a se lipi de fundul oalei, apoi cand se ridica la suprafata sunt fierte.
Intr-o tigaie se pun cele 3 lingurite de ulei, se adauga pesmetul si se prajeste usor pana capata o culoare bruna. Se ia de pe foc si dupa 5 minute se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Galustele fierte se tavalesc in pesmet si se aseaza pe un platou.”

silviu:
pfuuuuu...esti buna de maritat! :)

Ana Maria:
Maria, ce bine arata galustele alea cu prune! O minunatie! Si cred ca sunt si foarte gustoase!

Eu azi am dat peste o reteta de... snickers homemade! Yammmy: http://www.teoskitchen.ro/2012/08/batoane-snickers-homemade.html  :smitten:

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă