Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (237/261) > >>

almi_gabi:
Carol, chiar si a "muri de batranete" se pare ca a iesit din tendinte.   
Dar ai dreptate, parca alt gust avea mancarea facuta de bunica.

Caroline:
Ca tot suntem la "Reteta zilei", eu imi amintesc o singura chestiune de la bunici. De la cea dinspre mama, paine noua (sau paine-n-oua) cu zahar si cu mazare. Gustul nu mi-l amintesc, pe cat imi amintesc "concursul" de a prinde si ingurgita cat mai multe boabe de mazare fiarta cu mana dreapta (in mana stanga avand felia de paine prajita in ou si presarata cu zahar), in bucataria bunicii, in jurul unui castron imens de metal smaltuit, cei vreo 20 de nepoti...
A doua - de la bunica dinspre tata - scoverzile (de la astea imi amintesc gustul, ca eram mai mare), un soi de gogosi prajite. Aluatul era in genul langosilor cu branza, dar fara branza. Nu sunt reproductibile in ziua de azi, fiindca in loc de smantana/margarina de azi, bunica punea caimacul care se aduna pe ulcelele cu lapte de bivolita, faina era cea obtinuta din graul propriu macinat la moara, iar uleiul - untura de la porcul taiat in iarna.
Pai cum sa mai fie astea in tendinte, cand nu mai exista ingredientele?!  :crazy2:

theo365:
 Maioneza ...in 30 de secundeeeeee.....
http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/retete-diverse/maioneza-reteta-rapida-in-mai-putin-de-1-minut.html?fb_comment_id=fbc_487121438005285_5270357_489347501116012#f71d1c95ae160a

theo365:
-SUPA CREME DE DOVLEAC-

500 g dovleac (de placinta)
2 cartofi mari
1 ceapa
1 catel usturoi
1 morcov
putina telina
frunze de telina
sare
piper (optional)
smantana
patrunjel verde
2-3 linguri ulei masline sau unt

METODA:
Intr-o oala de 4 litri se pun legumele peste care se adauga apa pana sus si se pun la fiert. Se adauga sare sau vegeta si se fierb bine legumele. Se scot si se paseaza cu mixerul vertical. Se adauga 2-3 linguri ulei masline sau un cubulet de unt. Se poate adauga toata cantitatea de supa in care au fiert legumele sau dupa preferinta , mai putina pt. a iesi o supa mai cremoasa, apoi se mai lasa un pic sa dea in clocot dupa ce s-au pasat legumele.
Se asezoneaza cu patrunjel verde si piper proaspat macinat. In momentul servirii se pot  adauga smantana si crutoane.
POFTA BUNA !!!!

rodica popa:
Ciuperci la cuptor

- ciuperci mai mari ( se considera 2 de persoana
-patrunjel
-usturoi
-pesmet
-sare
-piper 
 Se curata ciupercile si se spala , se rup cotoarele si se toaca marunt , apoi se toaca si patrunjelul , usturoiul, se amesteca totul cu pesmetul, sarea si piperul (dupa  gust) . Se ia o tava care se tapetaza cu hartie speciala pentru copt (pergament) -nu se unge cu nimic - se ia o ciuperca se umple cu compozitia obtinuta , se introduce tava in cuptorul incazit la 180 grade si se lasa la copt aproximativ 10min.Pofta buna !

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă