Aici se discuta > Subiecte generale

Reteta Zilei

<< < (236/261) > >>

admin:
Da, tarhonul este o planta aromatica ce o folosim in mare masura doar noi, in Ardeal. Asa cum in sud se foloseste leusteanul. Noi aici folosim leusteanul doar la ciorba de miel si la cea de peste cu bors. Si uite alt ingredient pe care-l folosim doar la retele "importate": borsul. Si mie personal imi place tare mult! Nu stiu unde am fost cu SC si ne-au dat ciorba de pui cu bors, hmmmm, a fost o minunatie! Asa cum mi-a placut de exemplu in Maramures ciolanul afumat fiert in moare. Va inchipuiti ca l-am introdus in lista de meniu de la Sibiel...

Rubarba, sau rabarberul cum ii spunem noi pe aici, este iar o planta pe care n-am vazut-o nici in Moldova, nici in Tara Romaneasca, nici in Dobrogea. A fost adusa de sasi, la ei nu era gradina fara tufa de rabarber! Se face compot din cozile frunzelor si prajitura de vara cu spuma. Mare mi-a fost mirarea cand la o masa oficiala la Frankfurt am fost serviti la desert cu astfel de prajituri. Erau acolo la masa toata rasele, din toate tarile. O singura persoana a stiut ce este si m-a mirat, era...americanca. Dupa am fost prezenti la o conferinta, unde am avut un coffe - break. Cum m-am nimerit langa acea persoana nu m-am putut abtine sa n-o intreb de unde stia de rabarber. M-a lamurit intr-o clipa, o chema Heinrich, era doar la a doua generatie peste Ocean....

almi_gabi:
La mine, in tot cartierul miroase a ..........sarmale !!   :D  Vine Craciunul !!!  *|*

almi_gabi:
Acum la moda este sa vorbeste despre tendinte in orice domeniu si domeniul culinar nu putea sa lipseasca.  :D
 
Tendintele culinare din anul 2013!    


Floricelele cu bacon, cidrul sau dovleacul sunt cateva dintre alimentele la moda in acest an. Din tendintele culinare ale lui 2013 fac parte ingrediente simple, precum si tehnologia moderna.

Popcornul
Popcornul este la moda in 2013, insa noul popcorn nu are nicio legatura cu cel traditional. In varianta moderna, floricelele trebuie aromate cu ingrediente precum berea si baconul. In acest an, popcornul este considerat regele gustarilor.

Vafele
Vafele (waffles) nu mai sunt doar un desert in 2013, ci si un inlocuitor al painii. Daca vrei sa prepari sandwich-uri in tendinte in acest an, poti pune intre doua vafe carne de pui sau de curcan, salata de ton, salata kale, sos de hrean etc.

Cidrul
Cidrul este o bautura la moda in 2013. Cidrul poate fi dulce sau sec, cu sau fara acid. Facut din fructe, in special din suc de mere, cidrul poate fi servit cu preparate din peste, pui, porc sau cu alte produse din carne precum baconul sau sunca.

Dovleacul
Un aliment la moda in 2013 este dovleacul. Acesta are mai multe beneficii pentru sanatate, de la scaderea nivelului de colesterol pana la prevenirea cancerului. Dovleacul se consuma in multe forme. In Japonia, un fastfood propune clientilor un burger din carne de vita cu bacon si felii de dovleac

Mancare scandinava
Daca vrei sa pregatesti un meniu international anul acesta, inspira-te din bucataria Scandinaviei si vei face o masa reusita si in tendinte. Bucataria scandinava are la baza produse precum carnea de porc, rata si oaia, fructele de mare, cartofii, varza, radacinoasele, mararul si lactatele. Un sandwich simplu in stil scandinav este facut din branza si muraturi.

Incearca, de exemplu, o reteta de cartofi norvegieni. Topeste 2 lingurite de unt si soteaza 5 minute 450 gr ciuperci taiate. Amesteca intr-un castron 4 cani de piure de cartofi, 2 oua batute, 1 lingurita de sare, una de piper si 1/2 lingurita cardamom macinat. Pune intr-o tava unsa ciupercile si, deasupra lor, cartofii. Da tava la cuptor 20 de minute la 235 gr Celsius. Serveste-i cu arpagic tocat.

Meniul din iPad
Daca vrei sa-ti impresionezi musafirii la masa, poti sa le prezinti meniul cu propriul iPad. Una dintre tendintele culinare in 2013 este mai multa tehnologie la masa. Un restaurant din Philadelphia a ales aceasta modalitate pentru a oferi clientilor o experienta unica, dar si din motive ecologice. In plus, un meniu prezentat pe un iPad ii face pe oameni sa se gandeasca la inovatie si creativitate.

silviu:
la mine se poarta sarmalele. din carne de porc, in voi de varza murata :thumbup:
hai sa am pofta!

Caroline:
"O masa reusita si in tendinte", neaparat cu ceva arome cosmopolite, musai "impotriva cancerului" si daca se poate, si "eco"...
Frate, da' de gust si placerea de a savura a uitat toata lumea in ziua de azi?! In romanele din secolul trecut se scria doar despre "o masa gustoasa"... si mi se pare ca, indiferent de eforturile noastre actuale, unii dintre bunicii nostri mai ajungeau sa moara si pur si simplu de batranete.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă