Arhiva > Arhiva
Spiritualitate
Caroline:
Cred ca sunt pe cale sa aduc in constienta un lucru teribil de trist, vazut de-aproape. Adevarul este ca desi eu pot si probabil multi dintre noi putem sa vorbim despre obiectivele pe care le-am atins si pe care le mai avem de atins, constat ca nu stiu (cel putin eu) sa fac un lucru simplu: Cum traim intre obiective? Cum am putea trai fara obiective?
Totul ne pregateste pentru excelenta si performanta, pentru cucerire si vis, nimic insa nu ne pregateste pentru viata sine qua non, viata insasi. Si tristetea este ca nu numai ca nu ajungem toti in varful care ni se arata cu degetul, ci majoritatea suntem obligati pe urma sa uitam tot ce-am invatat si sa ne descurcam traind.
Nu sunt doar texte... Am vrut sa fac studii, le-am facut, am vrut sa am o casa, am avut-o, am condus o masina, am facut o meserie, am avut o familie, am ajuns la un anumit nivel de cunoastere, am creat ce-am vrut, am visat ce-am vrut, am vazut o parte din lumea larga... Dar niciodata nu am reusit sa ating acel climax de la care sa nu mai vreau sa plec, sa stiu, sa incerc altceva, sa creez in continuare. Sau in care sa reusesc sa fac toate astea fara sa schimb nimic. Uneori imi imaginez cum ar fi sa reusesc sa traiesc pur si simplu, aici si acum. Nu acesta e scopul pentru care ar trebui sa ne fixam si sa atingem obiective?! Si totusi, nu reusesc nici macar sa-mi imaginez cum ar putea fi. Apropos de constienta si acceptare... cum ar fi "doar" sa traiesc?! :-\
rocky:
nu prea ai cum "doar" sa traiesti in societatea actuala, dar intre obiective poti sa-ti faci micile placeri sa se umple timpul
micaela:
eu cand mai cresc, ma fac rentiera si o sa "doar traiesc" :buck2:. intre timp, incep sa joc la 6 minunate din 49.
Caroline:
Voi aveti dreptate, ceea ce inseamna ca eu nu m-am exprimat suficient de clar.
NU e vorba de obiective financiare, profesionale etc. ci de acelea personale (ca tot suntem la sectiunea Dezvoltare personala).
Am fost in ambele situatii la un moment dat, si profesional, si financiar, sa nu-mi ramana decat sa fac acelasi lucru toata viata ca doar sa traiesc. Si totusi m-a apucat o plictiseala... sora cu moartea. :uglystupid2:
Imaginati-va ca nu mai aveti nicio problema de rezolvat. OK, niste ani sa zicem ca poti sa te bucuri de asta fiind rentier (sau poti fi si simplu salariat bugetar zeci de ani fara sa te plangi, cunosc astfel de oameni in jurul meu, depinde cu cat te multumesti). Acu' ca tot dam noi vina pe criza si pe salariile de bugetar... Si daca n-am mai avea pe cine sa dam vina? Eu, sincer, nu stiu ce m-as face atunci...
Ideea era: am impresia ca exista o manipulare de masa in a crea pseudo-nevoi si a orienta educatia in acest sens. Majoritatea oamenilor gri sunt simple jucarii, in viata, nu supertalente. A nu invata sa te multumesti cu a trai inseamna a crea artificial frustrari, adica a manipula. Sunt para... ?! :crazy2:
NICOLAE:
--- Citat din: Caroline din Luni, 23 Aprilie 2012, 20:17 ---Voi aveti dreptate, ceea ce inseamna ca eu nu m-am exprimat suficient de clar.
NU e vorba de obiective financiare, profesionale etc. ci de acelea personale (ca tot suntem la sectiunea Dezvoltare personala).
Am fost in ambele situatii la un moment dat, si profesional, si financiar, sa nu-mi ramana decat sa fac acelasi lucru toata viata ca doar sa traiesc. Si totusi m-a apucat o plictiseala... sora cu moartea. :uglystupid2:
Imaginati-va ca nu mai aveti nicio problema de rezolvat. OK, niste ani sa zicem ca poti sa te bucuri de asta fiind rentier (sau poti fi si simplu salariat bugetar zeci de ani fara sa te plangi, cunosc astfel de oameni in jurul meu, depinde cu cat te multumesti). Acu' ca tot dam noi vina pe criza si pe salariile de bugetar... Si daca n-am mai avea pe cine sa dam vina? Eu, sincer, nu stiu ce m-as face atunci...
Ideea era: am impresia ca exista o manipulare de masa in a crea pseudo-nevoi si a orienta educatia in acest sens. Majoritatea oamenilor gri sunt simple jucarii, in viata, nu supertalente. A nu invata sa te multumesti cu a trai inseamna a crea artificial frustrari, adica a manipula. Sunt para... ?! :crazy2:
--- Terminare citat ---
foaarte frumos ....si analiza profumda
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă