Arhiva > Arhiva

Spiritualitate

<< < (39/45) > >>

Caroline:

--- Citat din: silviu din Duminică, 13 Ianuarie 2013, 22:27 ---poate ca io am fost doar indragostit la viata mea...si cand trebuia sa iubesc cu adevarat, ma desparteam :(

--- Terminare citat ---

La chestia asta, subscriu.  :giggle:
Dar cred ca e uman, pentru oricare dintre noi... ori articolul se refera la "iubirea divina". Daca mi s-a intamplat vreodata si cealalta? Imi vine sa spun ca doar de doua ori in viata. Se mai spune si ca iubirea adevarata este aceea cand, in pofida tuturor despartirilor si a egoismelor vietii cotidiene, pe masura ce trece timpul, pe atat iubesti mai mult (si nu mai putin, ca in cazul "indragostelii").
As tinde sa spun ca exista doua persoane de sex opus pe care le-am iubit astfel. Dar, in acelasi timp, ma intreb:
1. Faptul ca le doresc tot binele din lume si ca pot sa-mi amintesc de ele zambind, inseamna ca le iubesc?
2. Faptul ca nu TREBUIE sa le suport suisurile si coborasurile intr-o viata de zi cu zi impreuna, inseamna ca le iubesc?

monica.deaconeasa:
"Iisus i-a răspuns lui Pilat care îl interoga: „M-am născut
și pentru aceasta am venit în lume, ca să dau mărturie pentru
adevăr” – „Ce este adevărul?” întrebă Pilat. Nu vom
ști niciodată ce a răspuns Iisus, nici măcar dacă a
răspuns: Evangheliile nu o spun.
Fiecare discipol al lui Iisus se străduiește să
mărturisească adevărul. Prima condiție este să înțeleagă
că această mărturisire nu se limitează la a povesti cu
exactitate și sinceritate ce a făcut sau a văzut și a auzit.
Mărturisirea adevărului necesită o imensă lucrare asupra ta
însuți. A spune adevărul nu este de ajuns: nu numai prin
cuvintele noastre, dar și prin gândurile, sentimentele, faptele
noastre, prin întreaga noastră viață, noi trebuie să
mărturisim adevărul. Chiar și prin felul în care respirăm,
noi mărturisim deja adevărul. "

Omraam Mikhaël Aďvanhov

silviu:
163 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

"Era o frumuseţe! O figură clasică încadrată de nişte plete mari negre; o frunte înaltă şi senină; nişte ochi mari - la aceste ferestre ale sufletului se vedea că cineva este înăuntru; un zâmbet blând şi adânc melancolic. Avea aerul unui sfânt tânăr coborât dintr-o veche icoană, un copil predestinat durerii, pe chipul căruia se vedea scrisul unor chinuri viitoare - Mă recomand, Mihail Eminescu." (I.L. Caragiale)

Dor de Eminescu - ALEXANDRU ZARNESCU

monica.deaconeasa:

--- Citat din: silviu din Marți, 15 Ianuarie 2013, 10:24 ---163 de ani de la nasterea poetului Mihai Eminescu.

"Era o frumuseţe! O figură clasică încadrată de nişte plete mari negre; o frunte înaltă şi senină; nişte ochi mari - la aceste ferestre ale sufletului se vedea că cineva este înăuntru; un zâmbet blând şi adânc melancolic. Avea aerul unui sfânt tânăr coborât dintr-o veche icoană, un copil predestinat durerii, pe chipul căruia se vedea scrisul unor chinuri viitoare - Mă recomand, Mihail Eminescu." (I.L. Caragiale)

--- Terminare citat ---

un spirit evoluat

monica.deaconeasa:
OSHO-Iubirea nu e o relatie, e o stare de a fi, ea nu are nimic de-a face cu altcineva. Nu este intr-o relatie de iubire, esti iubire

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă