Ca sa nu ne mai "certam" - vorba vine - Bit, eu am inteles ce vrei sa zici, da' asta numai datorita experientei de Canada, asa ca o sa ma straduiesc sa exemplific cu asta:
La noi, feminismul e un moft promovat politic de UE. In Canada (si alte tari civilizate) nu a fost si nu este un moft... acolo femeile chiar nu aveau drept de vot in anii '70 si nu mergeau la facultate... in schimb se bazau pe formula magica "In spatele oricarui barbat puternic...". Aceasta extrema se intalneste inca la femeile din Rusia (am citit despre asta), in care o femeie se bucura in tacere ca barbat-su e "copilu' mare" care nu se ocupa de nimic... deci nici de contabilizarea banilor casei sau a timpului liber al nevestei. Nu glumesc... sunt inca multe femei in Romania care jinduiesc dupa asemenea statut... mai ales cand au si ce contabiliza, in afara de prostia sotului.

De la aceasta extrema, acu' in Canada, urmare a miscarilor feministe, s-a ajuns la extrema cealalta: o femeie se considera jignita si se uita la tine cu dispret daca ii oferi locul in autobuz. Adica, ce, cu ce e ea mai slaba decat un barbat, sa nu poata sta in picioare?! Nici de data asta nu glumesc, e pe bune!
Ce se intampla in Romania? In fapt, egalitatea (a nu se citi identitatea) femeii cu barbatul nu a fost niciodata o problema. Comunismul a oferit acces la studii, locuri de munca si functii in egala masura ambelor sexe. Deci n-am ajuns nici la extrema Rusiei, nici a Canadei. Totusi, manipularea mass-media este atat de mare incat creeaza o falsa nevoie, aceea ca femeia sa fie mai egala decat barbatul... lucru la care barbatii se crucesc si aleg sa-si ia jucariile si sa plece (in lumea lor, daca nu au curajul sa plece de tot)... nejustificat. Adica sa faca ce-a zis Bit.

Fals! Eu cred ca la noi femeile nu si-au pierdut niciodata nici feminitatea, ca si canadiencele, si nici identitatea, ca rusoaicele... sunt chiar acolo unde trebuie... cu conditia sa nu va mai uitati, mai, atata, nici la talk-show-uri, nici in gura soacrelor - mame de baieti.