Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 146967 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
Re: Autocunoastere
« Răspuns #330 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 12:38 »
Admin, din nou spun ca initiativa ta e laudabila, de apreciat.  :)
Cine va participa, sa se bucure de experienta, cine nu va fi invitat....n-o fi fost sa fie locul lui acolo. Motiv de suparare nu vad.
Pe mine nu m-au tinut in loc nici timpul, nici distanta, nici banii cand a fost vorba de un proiect care mi-a stranit interesul. Am investit si-n carti, si-n cursuri, in bootcamp-uri si nu regret nicio clipa experientele respective. Din toate am avut ceva de invatat.
E si normal ca propunerile tale sa fie privite putin sceptic, ca orice lucru nou, de altfel, pentru ca asa cum spui si tu, suntem diferiti si e foarte bine asa. Insa o comunitate care are afinitati, puncte comune are mai multe sanse sa ramana in legatura. Eu rezonez la partea de dezvoltare personala, altii la arta fotografica, altii la creatie, poezie.
Eu, de ex, n-as avea ce cauta la tabara de creatie  ;D dar m-as baga la una de arta culinara.  ^-^
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #331 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 13:05 »
Uite ce buna este dezbaterea, nu m-am gandit la o tabara de arta culinara, desi am fost si la o specializare pt promovarea actiunilor corporate de gatit in comun....

Deci cu siguranta va fi inclusa in calendar. Bucatari am si inca foarte buni, mai cunosc si altii care se pricep foarte bine, avem unde, avem de ce... Super idee!

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #332 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 15:09 »
m-as baga la una de arta culinara.  ^-^

si eu, dar ... traditionala  ;)
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #333 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 15:24 »
Pe mine nu m-au tinut in loc nici timpul, nici distanta, nici banii cand a fost vorba de un proiect care mi-a stranit interesul. Am investit si-n carti, si-n cursuri, in bootcamp-uri si nu regret nicio clipa experientele respective. Din toate am avut ceva de invatat.

timpul ... include si bani si distanta ... si tot ceea ce vrea el si noi, sa luam in consideratie. insa ... daca timpul isi fixeaza determinarea pe o perioada necunoscuta intre "ghilimicile afective - sanatate -" ... astfel incat sa-ti poata tina departe orice implicare in ceea ce iti doresti cel mai mult ... cum il "fentezi"???
nihil sine deo

Offline Nicoleta Bucuresti

• Full Member
  • Mesaje postate: 127
« Răspuns #334 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 16:30 »
Va doresc timp!!!"

… Hai ca ma grabesc.''
N-am timp sa zambesc astazi, daramite sa mai fiu si fericit? Ce?! Asta e cea mai frumoasa zi de toamna? Hai, dom'le, lasa-ma cu prostiile! Nu vezi ca am treaba, ca ma grabesc! Nu am timp. Trebuie sa ajung la munca, sa fac rapoarte, sa le dau mai departe, sa ma plimb in sedinte. Cum adica, sa ma bucur? Pai, cum? Sa ma bucur asa, din nimic? Hai, dom'le, fii mai serios. N-am eu timp de asa ceva." Recunosteti macar in parte discursul? N-a fost, fiecare dintre noi, cel putin o data, personajul principal al unei asemenea povesti? 
"N-am timp!" este, de departe, slagarul vremurilor noastre. Si boala oamenilor moderni care suntem.
N-avem timp de zambit sau de sperat, n-avem timp de cladit caractere sau definitivat personalitati, n-avem timp sa fim curajosi, n-avem timp sa ne stapanim propria viata. Avem timp doar cat sa ne plangem ca n-avem timp.
Traim pe fuga, iubim pe fuga, nu ajungem bine intr-un loc si deja ne gandim la cum arata urmatorul. Fast food, shortcut, coffee to go, totul e viteza, toate se fac pe repede-inainte.  Unde e rabdarea de a contempla? Unde e nevoia de a reflecta? Unde e delectarea?
Avem electrocasnice pentru toate nevoile, care sa faca ele treaba in locul nostru. Avem lifturi care ne urca mai repede etajele. Avem becuri care se aprind la o simpla bataie din palme. Toate, menite sa ne usureze viata, sa ne ofere secunde pretioase. Si, cu toate astea, avem tot mai putin timp. Ce paradox fenomenal, nu credeti?
Mai trist este, insa, ca nu traim, iar ce n-am trait la timp, spunea Octavian Paler, nu mai traim niciodata. Asadar, timpul trece si noi ne trecem odata cu el... daca nu facem o schimbare. In viata noastra, in programul nostru, in lista de prioritati.  Nu exista solutii corecte sau universale. Exista doar oameni si alegerile lor.
Prin urmare, esti ceea ce esti datorita alegerilor pe care le faci si fiecare alegere iti poate schimba viata in bine sau rau. Chiar si atunci cand nu alegi, de fapt ai ales sa nu alegi. Fiecare alegere iti influenteaza prezentul si viitorul, al tau si al celorlalti.
Si trebuie sa alegem acel ceva care ne implineste, care face sa simtim timpul ca trecut cu folos. Cand va dati seama cum se face asta, sa ma invatati si pe mine.
Asadar…
Va doresc timp. Timp petrecut langa cei dragi (si trecatori), timp sa va zambeasca sufletul, timp sa munciti cu drag. Daca nu gasiti timp pentru toate astea, mai taiati din timpul acela pe care-l petreceti incruntati sau judecandu-i pe altii. Sau tinand suparari cu zilele. Sau incercand sa-i schimbati pe ceilalti, in loc sa-i acceptati asa cum sunt!!!!
Dar, mai ales, va doresc timp  sa (re)descoperiti ce e cu adevarat important pentru voi. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, caci, nu degeaba scria Marin Sorescu, "vine o vreme cand trebuie sa tragem sub noi o linie neagra si sa facem socoteala." Si cine poate sti cat de devreme sau de tarziu vine vremea noastra?

Offline Nicoleta Bucuresti

• Full Member
  • Mesaje postate: 127
« Răspuns #335 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 16:58 »
Cele 28 de Legi Universale ale Succesului
1. Legea dragostei. Iubeste pe toata lumea ca pe tine insuti. Toate celelalte legi i se subordoneaza acesteia si nu intra in contradictie cu ea. Este o regula biblica. Se aplica la tot ceea ce facem ca indivizi, familii, oameni de afaceri, organizatii, tari. Are o bogatie/valoare universala.

2. Legea cauza-efect. Exista o ordine universala. Nimic nu este accidental. Totul se intampla cu un motiv. Pentru fiecare efect exista o cauza sau un set de cauze.

3. Legea gandirii. Gandurile se materializeaza. Noi devenim ceea ce gandim.

4. Legea echivalentei mentale. Pentru a avea succes intr-un domeniu, trebuie sa avem o imagine clara a acelui succes in mintea noastra, o imagine mintala a ideii noastre de succes, o viziune.

5. Legea corespondentei. Viata noastra exterioara este o oglinda a celei interioare. Exista o corespondenta directa intre experientele si gandurile noastre pe de o parte si atitudinea noastra, pe de alta parte.

6. Legea credintei. Orice credem cu adevarat devine realitate (inclusiv credinta noastra ca meritam succesul).

7. Legea valorii. Ceea ce credem si apreciem cu adevarat se reflecta in ceea ce facem, chiar daca poate cuvintele noastre sugereaza altceva.

8. Legea motivatiei. Tot ceea ce facem este declansat de dorintele noastre interioare, nevoi si instincte, multe dintre ele venind din subconstient.

9. Legea activitatii subconstiente. Subconstientul nostru ne avertizeaza despre lucrurile din jur, in concordanta cu dorintele si grijile noastre cele mai puternice.

10. Legea expectantei. Ceea ce preconizam cu incredere ca se ve intampla, chiar se va materializa.

11. Legea concentrarii. Indiferent asupra a ce ne concentram si ne gandim in mod repetat, devine din ce in ce mai mult o parte a vietii noastre interioare.

12. Legea obisnuintei. Aproape tot ce facem este automat, rodul unui obicei. Obisnuintele care ne indeparteaza de telurile noastre trebuie schimbate.

13. Legea atractiei. Suntem cu totii niste magneti vii. Atragem oameni, intamplari si imprejurari care se armonizeaza cu gandurile noastre dominante.

14. Legea alegerii. Suntem liberi sa alegem ceea ce gandim si in consecinta suntem liberi sa alegem toate celelelte parti ale vietii noastre.

15. Legea optimismului. O atitudine mentala pozitiva ce merge mana in mana cu succesul si fericirea. Optimismul ne face placuti si vioi, mai susceptibili de a reusi.

16. Legea schimbarii. Totul se schimba, nimic nu este fix. Daca nu profitam de schimbare vom deveni victimele ei.

17. Legea controlului. Avem parere buna despre noi insine datorita faptului ca simtim ca ne controlam propria viata.

18. Legea responsabilitatii. Suntem pe deplin responsabili de ceea ce suntem, ceea ce avem, ceea ce devenim, si tot ceea ce reusim.

19. Legea compensatiei. Cu ceea ce contribuim sau investim, aceea vom obtine. Intotdeauna vom fi recompensati pe deplin pentru ceea ce facem.

20. Legea serviciilor. Recompensa noastra va fi direct proportionala cu valoarea serviciilor aduse celorlalti (sau, cum se spune, fii un stapan cu inima unui servitor).

21. Legea efortului aplicat. Toate lucrurile sunt sensibile la efort. De fapt, cu cat muncim mai mult, cu atat devenim mai "norocosi".

22. Legea supra-compensatiei. Trebuie ca intotdeauna sa "investim" mai mult decat obtinem; altfel nu vom obtine niciodata mai mult decat avem in acest moment. Trebuie sa facem mai mult pentru ceea ce suntem "platiti" pentru ca in timp sa fim rasplatiti cu mai mult pentru ceea ce facem. Principiul "ofera mai intai pentru a primi mai tarziu".

23. Legea "pregatirii". "Performanta vine in urma unei pregatiri intense. Adevaratii profesionisti investesc mai mult timp decat altii in pregatire.

24. Legea eficientei fortate. Pe masura ce actionam devenim mai eficienti. Niciodata nu avem timp sa le facem pe toate, dar avem suficient timp sa facem lucrurile cu adevarat importante.

25. Legea deciziei. Orice salt inainte isi are radacina intr-o decizie hotarata de a actiona. Si daca o facem cu indrazneala, vom avea de partea noastra un sprijin nebanuit/neasteptat.

26. Legea creativitatii. Orice progres incepe cu o idee in mintea cuiva. Tot ceea ce mintea noastra poate concepe si crede cu adevarat, poate sa si obtina.

27. Legea flexibilitatii. Ai sanse mai mari de reusita daca stii clar ce vrei sa obtii dar ramai flexibil in privinta felului in care vei actiona. Inflexibilitatea te poate face sa ratezi oportunitati.

28. Legea perseverentei. Abilitatea noastra de a persevera, in ciuda obstacolelor si a dezamagirilor, denota incredere in noi insine. Perseverenta este "o calitate de fier" in drumul spre succes.

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #336 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 17:01 »
Va doresc timp!!!"

… Hai ca ma grabesc.''

dorinta prinsa in timp, util! :)  grabeste-te  ;) timpul este doar una dintre "uneltele" Universului  :)
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #337 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 17:09 »
Cele 28 de Legi Universale ale Succesului

Nico ... ai facut si tu liderante???
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #338 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 18:05 »
Am gasit acest articol si mi-a placut, contine mult adevar...Nu prea stiu daca e locul lui aici, am cautat "razboiul sexelor" desi e mai degraba "de cugetat" la asta decat de "razboi"  ::)
E ceva mai lung articolul, dar sper sa aveti rabdarea sa-l cititi. Eu zic ca merita  :)

"O femeie trebuie sa poata avea incredere ca preiei controlul daca ea isi relaxeaza latura masculina. Acest lucru e adevarat din punct de vedere  financiar, sexual, emotional si spiritual. Barbatul nu trebuie sa faca toata treaba, dar trebuie sa fie capabil sa conduca, daca iubita lui vrea sa se relaxeze fara teama in feminitatea ei.

Unele femei vor sa aiba controlul tot timpul. Dorinta de a conduce, de a manevra telecomanda sau de a alege orasul in care sa locuiti este o dorinta masculina, atat la barbati, cat si la femei. Daca iubita ta are o esenta sexuala mai masculina, in majoritatea timpului va prefera sa aiba controlul asupra directiei vietilor voastre. Insa daca iubita ta are o esenta sexuala feminina, vor fi momente cand ar vrea sa se relaxeze intr-un mod placut si sa renunte la control. Ar vrea sa se relaxeze in feminitatea ei si sa te lase pe tine sa iei deciziile. Daca tu nu esti capabil sa preiei controlul, daca nu cunosti directia in care vrei sa mergi, iubita ta va simti ca eziti. Va trebui sa preia din nou controlul, de vreme ce tu nu esti in stare. Si nu va putea sa se relaxeze. Ea va continua sa faca pe barbatul chiar daca nu mai poate.

Cu cat e mai relaxata in feminitatea ei, cu atat va fi iubita ta mai stralucitoare. Ai observat probabil ca stralucirea iubitei tale se poate schimba instantaneu. Intr-un moment poate parea stearsa si obosita. Apoi, poate dupa ce o lauzi sau o surprinzi cu un dar plin de iubire, dintr-odata straluceste. Arata cu 15 ani mai tanara. Ridurile de pe fata ei au disparut in cateva secunde. Daca vrei ca iubita ta sa poata sa se relaxeze in feminitatea ei si sa afiseze stralucirea ei naturala, atunci trebuie sa o eliberezi de obligatia de a avea controlul. Asta nu inseamna ca trebuie sa faci pe seful cu ea. Inseamna ca trebuie sa stii incotro te indrepti si cum vei ajunge acolo, in toate privintele, inclusiv financiar si spiritual.

Daca ai cea mai mica incertitudine sau indoiala in legatura cu viitorul tau financiar, iubita ta va simti. Nu e nevoie sa spui nimic despre asta. Ea va simti indoiala sau ambiguitatea in corpul tau, in ochii tai si in tonul vocii tale. Nu trebuie sa faci multi bani, trebuie doar sa fii responsabil de finantele tale si sa te gandesti la viitorul tau. Ai putea alege sa fii calugar; ceea ce conteaza este sa fii lamurit, raspunzator si orientat din adancul intelepciunii tale. Atunci, iubita ta se poate relaxa. Stie care este pozitia ta si ce planuri ai. Iti poate simti integritatea. Poate avea incredere in directia ta, pentru ca stie ca provine din adancul inimii tale. Nu pluteste in aerul nesigurantei tale, ci sta pe o baza solida, baza pe care ai oferit-o cu claritatea ta. Si ea intuieste ca mai importanta este directia ta spirituala. Incotro se indreapta relatia voastra? Ce inseamna vietile voastre? La ce se rezuma totul? Cum veti continua voi doi sa evoluati fara sa va blocati in rutina mediocritatii? Daca iubita ta simte ca ti-ai pierdut directia spirituala, va cauta ea directia si va incerca sa ti-o impuna si tie, deoarece tu nu pari sa ai una. Daca simte ca esti cu totul cufundat in munca, de exemplu, iar cand nu esti obsedat de cariera esti absorbit de televizor, atunci se va intreba: Asta-i tot? La asta se rezuma relatia noastra? Asta e cea mai mare viziune pe care o vede iubitul meu?  Daca simte ca duci lipsa de claritate financiara sau spirituala, nu se va putea relaxa cu tine. Va incepe automat sa isi dirijeze propria viata si probabil si pe a ta. Isi va dezvolta propria directie masculina, deoarece tie iti lipseste. Si, facand asta, stralucirea ei se va diminua.

Cu cat pari mai ambiguu, din punct de vedere material si spiritual, cu atat mai mult va simti nevoia sa isi reverse energia si atentia in propria ei directie si propriile scopuri masculine. Pentru unele femei, asta e minunat; au nevoie sa isi dezvolte propria energie masculina. Alte femei, insa, si-au dezvoltat deja latura masculina. Ar vrea sa aiba ocazia sa isi relaxeze latura masculina si sa o primeasca pe a ta ca dar. Cum iti poti da seama daca orientarea iubitei tale e benefica pentru ea? Daca devine din ce in ce mai implinita si fericita pe masura ce isi urmeaza directia, atunci e bine pentru ea. Daca devine din ce in ce mai stresata, incordata si iritabila emotional, atunci genereaza directie masculina excesiva. Se forteaza intr-un mod care poate indica adeseori iresponsabilitatea ta.

Cum poti fi mai responsabil? Nu neaparat facand mai multa treaba. Devii mai responsabil cunoscandu-ti scopul cel mai profund si apoi armonizandu-ti planul material cu cel spiritual in functie de acesta. Pentru ca iubita ta sa se relaxeze in stralucirea ei si in fericirea feminina, are nevoie sa simta ca poate urca in trenul tau si ca acesta merge exact acolo unde vrea si ea sa mearga. Nu conteaza daca iubita ta castiga mai multi sau mai putini bani decat tine   sau chiar daca ea castiga toti banii in relatie. Ceea ce conteaza este daca poate simti claritatea ta plina de iubire, intelepciunea ta si siguranta directiei tale. Atat timp cat poate simti ca iei in calcul finantele si ca pui in ordine viata voastra impreuna astfel incat sa se poata manifesta iubirea cea mai profunda si darurile cele mai depline, ea va putea sa aiba incredere in hotararea ta masculina si sa se relaxeze in inima ei stralucitoare feminina."
Ramona N.

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #339 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 18:23 »
stralucesc ... de femenitate masculina!  :)

l-am citit; a meritat; oricat de lung ar fi "razboiul" ... doar unul, infige steagul  :)
nihil sine deo

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #340 : Marți, 13 Noiembrie 2012, 23:17 »
Total de acord, Guess, subscriu 100%!
Da' ce se ne facem cu barbatii cand ii apuca "feminitatea" lor si se relaxeaza prea mult la umbra laturii materne a femeii din viata lor?  :tomato:

Offline rocky

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 362
« Răspuns #341 : Miercuri, 14 Noiembrie 2012, 20:45 »
mi se pare un articol oarecum subiectiv; de ex. "iubita" (probabil ca-i un articol scris de o femeie de pune asa mult accent pe acest cuvint :) ) va trebui sa ia in considerare si timpii in care barbatul are diverse placeri/activitati in viata de zi cu zi ce nu o pun pe ea in centrul atentiei ...

e ideal ca fiecare sa stie cit se poate de clar ce vrea sa faca in viata si cum va ajunge la acel punct in detaliu, dar mai exista si alte lucruri placute ce nu tin neaparat de partener/relatie ca sa se intimple - cum ar fi hobby-urile ...

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #342 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 00:33 »
e ideal ca fiecare sa stie cit se poate de clar ce vrea sa faca in viata si cum va ajunge la acel punct in detaliu...

si in relatie, dar si pentru sine.

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #343 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 10:52 »
Uite ce buna este dezbaterea, nu m-am gandit la o tabara de arta culinara, desi am fost si la o specializare pt promovarea actiunilor corporate de gatit in comun....

Deci cu siguranta va fi inclusa in calendar. Bucatari am si inca foarte buni, mai cunosc si altii care se pricep foarte bine, avem unde, avem de ce... Super idee!
O0

timpul ... include si bani si distanta ... si tot ceea ce vrea el si noi, sa luam in consideratie. insa ... daca timpul isi fixeaza determinarea pe o perioada necunoscuta intre "ghilimicile afective - sanatate -" ... astfel incat sa-ti poata tina departe orice implicare in ceea ce iti doresti cel mai mult ... cum il "fentezi"???

nu am inteles ce-ai vrut sa spui, steliana. poti reformula?  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #344 : Joi, 15 Noiembrie 2012, 11:00 »
Total de acord, Guess, subscriu 100%!
Da' ce se ne facem cu barbatii cand ii apuca "feminitatea" lor si se relaxeaza prea mult la umbra laturii materne a femeii din viata lor?  :tomato:
ii consider nepotriviti pentru mine si imi vad de viata mai departe.
ca femeie e frustrant sa stai cu un barbat care n-a "crescut", imatur si care asteapta ca femeia sa-i satisfaca nevoile: sa-i calce, sa-i spele, sa castige bani, sa faca piata, sa gateasca, sa..., sa...., sa.... si atunci ma intreb: el ce aduce in viata mea? care-i rostul lui?
cand intalnesti un barbat care e ceea ce-ti doresti dupa ce un timp n-ai intalnit decat barbati "relaxati"  ;D e ca o gura de aer proaspat. si stii sa-l apreciezi. crede-ma pe cuvant  ;)