Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 146995 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Emi 53

• Full Member
  • Mesaje postate: 176
Re: Autocunoastere
« Răspuns #225 : Duminică, 01 Iulie 2012, 20:43 »
Ar fi interesant sa putem dez. acest subiect, nu stiu pe ce topic....cred ca suntem destui care REZONAM cu acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #226 : Duminică, 01 Iulie 2012, 20:50 »
zona  "spirtualitatii" a capatat pe site umbrela de "dezvoltare personala", un termen care mie nu-mi prea place, nush' de ce... :)
de aceea am postat gandul acesta aici.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #227 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:07 »
Apropos de sincronicitate, eu citesc "Atingerea cuantica"... ca sa nu ma plictisesc prea tare cand imi fac orele matinale de plaja in balcon.  ::) Dezvoltare personala nu sugereaza ca suntem subdezvoltati.  ;D Eu i-as zice mai degraba dorinta de a evolua. Si, ca sa continui apropos-ul, de cand m-am apucat sa citesc cartea am dat absolut intamplator peste doua cunostinte vechi, cu care nu mai vorbisem de 8, respectiv 30 de ani... ambii sunt in prezent promotori ai unei retele de MLM de medicina cuantica.  :buck2:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #228 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:08 »
mica, parerea mea e ca spiritualitatea se incadreaza la dezvoltare personala. Spiritualitatea e orientata catre cunoasterea corpului spiritual, care impreuna cu corpul emotional si cel fizic alcatuiesc omul. Nu ne putem cunoaste cu adevarat daca nu descoperim adevaratul nostru potential din toate aceste corpuri. zic si io... :)

Ar fi interesant sa putem dez. acest subiect, nu stiu pe ce topic....
pe spiritualitate sau aici  :)
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #229 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:09 »
sunt de acord, dar mi se pare foarte "corporatista" sintagma asta. e ceva subiectiv.  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #230 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:10 »
Apropos de sincronicitate, eu citesc "Atingerea cuantica"... ca sa nu ma plictisesc prea tare cand imi fac orele matinale de plaja in balcon.  ::) Dezvoltare personala nu sugereaza ca suntem subdezvoltati.  ;D Eu i-as zice mai degraba dorinta de a evolua. Si, ca sa continui apropos-ul, de cand m-am apucat sa citesc cartea am dat absolut intamplator peste doua cunostinte vechi, cu care nu mai vorbisem de 8, respectiv 30 de ani... ambii sunt in prezent promotori ai unei retele de MLM de medicina cuantica.  :buck2:
am primit aceasta carte cadou de la o prietena draga acum 3 zile  :thumbup:
daca o mai fi ceva intamplator..... ^-^

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #231 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:17 »
Daca o mai fi ceva intamplator, atunci nu e pentru noi... cre'ca noi trei suntem deja surori de cruce.  :P

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #232 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:22 »
Carol, si eu mi-am propus sa citesc "atingerea cuantica".   :)
da, se simte ca suntem "surori". energetic.  :)

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #233 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:27 »
Daca o mai fi ceva intamplator, atunci nu e pentru noi... cre'ca noi trei suntem deja surori de cruce.  :P

Carol, si eu mi-am propus sa citesc "atingerea cuantica".   :)
da, se simte ca suntem "surori". energetic.  :)
si io mi-am dorit sa citesc cartea si dorinta s-a materializat mai repede decat m-as fi gandit  O0
subscriu  ;) :)  ar fi interesant sa ne intalnim face to face, am avea ce impartasi, sunt convinsa

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #234 : Duminică, 01 Iulie 2012, 21:44 »
Daca asa e, sigur o sa ne intalnim... in Delta, in septembrie, nu?  :thumbup:

Offline Diana cj

• Newbie
  • *
  • Mesaje postate: 2
« Răspuns #235 : Luni, 30 Iulie 2012, 14:37 »
E prima data cand sricu pe acest forum. Mi se pare ca aveti idei interesante!
Eu cred ca daca as reusi sa ma accept cu bune cu rele nu m-as mai simti asa de singura.
Tare bine mi-ar prinde daca mi-ati recomada ceva lecutri in acest sens

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #236 : Luni, 30 Iulie 2012, 19:55 »
Eu as recomanda... dar nu cred ca lecturile sunt solutia aici. Traieste... life! Iubirea de tine si iubirea adevarata a celor din jurul tau.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #237 : Luni, 30 Iulie 2012, 21:14 »
Eu cred ca daca as reusi sa ma accept cu bune cu rele nu m-as mai simti asa de singura.

doar cand suntem singuri ajungem sa ne cunoastem cu adevarat. in privinta lecturilor de acest gen, trebuie sa stii ca nu tu alegi, ci ele pe tine;  incearca si vei vedea.  consuma la maxim toate starile; bune, si rele - plangi, razi, fa tot ce crezi ca ti-ar placea ... acceptarea nu vine pe un taram tensionat.
cand ti-ai golit sufletul, sa te vezi precum, eu cu mine. e greu...   nu lasa egoul sa te domine!
Carol are dreptate! iubirea de tine, te face sa poti spera. atunci poate aparea si acceptarea.
cu totii trecem prin asta; mai tragic este cand se repeta.
acestea, nu sunt sfaturi; acestea, le-am consumat.. desi ma cunosc foarte bine, s-a intamplat ... pentru ca am uitat de mine. acceptand asta, m-am regasit!

sfat? indiferent cat de greu ti-ar parea, NU RENUNTA!
indiferent cate sfaturi primesti, fa doar ceea ce iti place!

M.L. King - "Fa primul pas cu incredere. Nu trebuie sa vezi intreaga scara. Pur si simplu paseste."

iti doresc, sa prinzi momentul! e foarte important ... :)

nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #238 : Luni, 30 Iulie 2012, 22:31 »

sunt de acord cu ce spun Caroline si Steliana.
totusi, adaug ca in anumite momente mi-au fost de mare ajutor cartile, cursurile si seminariile de dezvoltare personala la care am participat. cu ajutorul lor am gasit raspunsuri la unele intrebari, am reusit sa rezolv anumite situatii in viata mea, am cunoscut oameni noi, toate avand acelasi scop, acela de a ma cunoste mai bine.
daca vei rasfoi topicul "biblioteca" vei gasi multe recomandari facute de membrii SC, ai de unde alege; tu stii mai bine ce ti se potriveste si cu ce rezonezi.
eu am o adevarata biblioteca virtuala, am multe carti in format pdf , daca te intereseaza vreo carte anume lasa-mi un mesaj si daca o am, ti-o pot trimite pe e-mail.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
« Răspuns #239 : Miercuri, 01 August 2012, 08:29 »

Hello Diana!

Ma bucur ca ai luat decizia sa scrii. E un prim pas!
Despre autocunoastere au scris multi  autori ( asa cum ziceau si fetele la topicul "Biblioteca" vei gasi cateva idei de carti) sau vei gasi pe net workshop-uri tinute de traineri,  dar cred ca cel mai important este sa incepi cu TINE! Sa constientizezi cine esti.

Suntem impotmoliti in problemele noastre, in propriile povesti, si ne gandim la ele non-stop. Pot deveni atat de enervante incat am face orice ca sa ne le inlaturam din cale, am face absolut orice ca sa uitam de ele. Dar si asta devine o problema, cum sa-ti scoti ceva din minte? Devine apasator sa ai tot timpul ceva pe cap, dar privind problemele din alt unghi, observam ca:
-ne ofera ceva cu care sa ne identificam (mentalitate de victima)
-ne ofera o scuza ca sa nu mergem mai departe
-ne ofera o rationalizare, un motiv pentru care lucrurile nu stau mai bine

Ups, si iata cum dintro data problemele ne sunt de fapt motivele de care ne "ancoram" sa nu mergem mai departe, ne convin, le "tranzactionam" la propria bursa ca pe ceva de pret, ceva ce ne defineste. Desi ne uram problemele, le si iubim in acelasi timp  pentru ca problemele, intr-un fel, ne pot face viata mai usoara. Ne impiedica sa ne straduim pentru ceva diferit pentru ca ne dau impresia ca din cauza lor nu am putea obtine nimic.

Parerea mea, ca sa te cunosti cat mai bine, ai curajul sa FII SINCERA CU TINE!