Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 147024 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
Re: Autocunoastere
« Răspuns #150 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:43 »
Stel, am inteles, era o exprimare virtual temperamentala, tipica berbecutilor.  :)
da' zi-mi cum vezi tu ca amicul meu (de-mi dadu branci in cartile de spritualitate ;D) nu are fermitate, ca nu-l cunosti?  :buck2:
numai eu stiu de cate ori am polemizat, pe limita dintre contrazicere si cearta  :), in pivinta despotismului cu care isi enunta parerile din zona asta.  ;D am spus, inclin si eu sa cred, ba uneori chiar simt, neshte chestii, dar de aici pana la a avea certitudini... e-he-heeeee...

as fi preferat un raspuns sincer. promit ca nu te pedepsesc pana sa te albesc. (asta-i vorba mea cand pup pe cineva: "hai sa te pedepsesc")  ;D

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #151 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:45 »
pai si daca as spune ca domnul v. blaga " sunt obiectii? sa trecem mai departe!", tot "parerea mea" este!
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #152 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:47 »
chiar nu am certitudini. tot timpul ma indoiesc.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #153 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:49 »
P.S. Stel, cred ca tu te referi la un amic al tau cu preocupari de 'spiritualitate", dar care nu este deloc si amicul meu. ma refeream la cineva pe care tu nu-l cunosti  :)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #154 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:04 »
Mica, nu stiu cum sunt alti berbeci dar eu as sta tot intr-o "pedeapsa"  :D. sinceritatea raspunsului consta in faptul ca ar fi trebuit sa stii ca nu sunt omul care sa impun - este tocmai ceea ce detest. fapul ca mi-ai spus ce nu ti se pare in regula, denota faptul ca te pot adauga prietenilor.
despre amic ... daca vorbim de aceeasi persoana  >:D  :worthy: ... spuneam doar ca il vad - cum este si firesc, altfel decat tine; si de unde stii ca polemizarea nu a dus la certitudini ... *|*
e-he-heee ... pai ce esti certa ca el are certitudini?
parerea mea.
nihil sine deo

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #155 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:06 »
pana ajung sa termin mesajul ... calculatorul proceseaza la autocunoastere :2funny:
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #156 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:15 »
e-he-heee ... pai ce esti certa ca el are certitudini?
parerea mea.

sunt convinsa ca vorbim de persoane diferite, da' iti raspund despre amicul meu. pai da, tocmai asta ma intriga: are niste certitudini atat de ferme, si si le apara cu atata iritare, ca ma scoate din calmul meu ne-englezesc. Singura certitudine pe care o am eu pe lumea asta e ca nu poti avea ceritudini. :) poti avea pareri, convingeri, "adevarul tau" (toti avem cate unul, doua, trei  ;D) dar ce este azi adevarat e posibil ca maine sa se 'rastoarne".
cat despre faptul ca spun ce gandesc, inclusiv tie, tre' sa fac o precizare, intotdeauna o fac fara rautate sau intentii agresive. F. f. rar am cu adevarat intentii "contondente" si asta numai in cazul in care sunt provocata rau, rau, si mi se activeaza fobia fata de rautate si mitocanie.
altfel, orice opinie opusa pe care o exprim e neutra si neagresiva.  :kissing:

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #157 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:32 »
 :2funny: pai vezi? nu ar trebui sa te scoata din calm o necertitudine. si apoi, lasa omul sa se certifice in certitudinea lui care este defapt necertitudine.  am si eu pe un cineva care are niste banite de certitudini ;i le apara cu aceeasi iritare  >:(, dar eu i le respect, ba ii mai dau si apa la moara si totul decurge normal, fara sa ma scoata din calm  ;); altfel ... nici nu ma obosesc sa fac scenarii cu s-ar putea intampla :2funny: stiu cum este pentru ca l-am vazut in manifestarile cu alte persoane :fight:
ce, daca isi mentine parerile pana la a-i face pe altii sa creada ca sunt certitudini, imi poate schimba mie convingerile? poate altora!
nihil sine deo

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #158 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:33 »
Singura certitudine in viata este moartea.  ::)

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #159 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:36 »
Singura certitudine in viata este moartea.  ::)
Mai adevarat nici ca se putea! :o

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #160 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:37 »
nici aceea, ca nu stim cu certitudine ce e: un dead-end sau o trecere.  :buck2:

silviu

• Vizitator
« Răspuns #161 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:40 »
e o trecere. la cele vesnice. parerea popilor ::)

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #162 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:41 »
gresit! el era inferior pentru ca indiferent de nivel, nu trebuie luat ca "problema". si de 10 ori daca te mai nasti, dezvoltarea va continua. asta inseamna ca mori si te nasti cu aceasta "problema"?
cred ca nu ne-am inteles, eu am spus ca "problema" era la mine atunci si, ca prin ceea ce am invatat despre mine si despre altii in acest timp, astazi n-as mai da importanta acestui fapt. vrea sa se dezvolte alaturi de mine, ok, e un stimulent reciproc, daca nu, la un moment dat se va produce separarea noastra (pentru ca o relatie poate exista intre doi oameni care privesc si merg in acelasi sens). cel mult, as fi un exemplu pentru el prin ceea ce fac eu (pt mine), daca considera ca i se potriveste sau nu, e doar alegerea lui.
in trecut, am luptat incercand sa-l conving sa parcurga acelasi drum, aici am gresit pt ca incercam sa-l schimb fara ca dorinta sa existe in el, in primul rand. evident ca n-am reusit, doar mi-am consumat resurse importante pt el, cand ar fi fost ideal sa le folosesc in interesul meu, pentru dezvoltarea mea. aceea a fost o lectie importanta pe care am invatat-o, ca nu e treaba mea sa "dezvolt" pe altul, ci am datoria asta doar fata de mine  O0
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #163 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:44 »
:2funny: pai vezi? nu ar trebui sa te scoata din calm o necertitudine. si apoi, lasa omul sa se certifice in certitudinea lui care este defapt necertitudine.  am si eu pe un cineva care are niste banite de certitudini ;i le apara cu aceeasi iritare  >:(, dar eu i le respect, ba ii mai dau si apa la moara si totul decurge normal, fara sa ma scoata din calm  ;); altfel ... nici nu ma obosesc sa fac scenarii cu s-ar putea intampla :2funny: stiu cum este pentru ca l-am vazut in manifestarile cu alte persoane :fight:
ce, daca isi mentine parerile pana la a-i face pe altii sa creada ca sunt certitudini, imi poate schimba mie convingerile? poate altora!
da, tre' sa mai lucrez la calmul meu ne-englezesc, stiu, dar nu-mi iese  ;D, ca_cum nu opinez asisderea lui, cum i se agita piticul negru' agresiv, asa ca lately il tratez cu distanta, ca-mi apar emotionalu' si echilibru-mi de balantza.  ;D
ceva metode de antrenat calmul aveti? :)

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #164 : Marți, 03 Aprilie 2012, 13:57 »
ceva metode de antrenat calmul aveti? :)
m-ar interesa si pe mine, ca uneori is cam "acida"  :blush:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!