sa invete ce? sa iubeasca? sa-si mascheze sentimentele?
sa fie deschisi noului, sa invete sa asculte/citeasca informatia noua fara a o respinge din start, sa accepte ca nu le stim pe toate intotdeauna si ca orice varsta e potrivita pentru a invata ceva nou, indiferent de domeniu

ai fi surprins sa stii cati oameni nu se iubesc, desi spun cu totul altceva, eu ma refer la iubirea aceea profunda de sine, nu la ceea ce sustinem ca sa bravam fata de altii....ca asta suntem invatati de mici, sa ne anulam pe noi, dorintele noastre sunt mai putin importante, conteaza sa fii in acord cu societatea, familia, etc. si nu ma refer aici la cei care ajung sa fie certati cu legea, ci vorbesc despre cazuri in care copiii nu-s incurajati sa se exprime, sa-si doreasca, sa creeze ca sa nu supere, sa nu deranjeze terte persoane. si acesti copii au ajuns adulti, au fost invatati de mici ca e important sa puna pe primul loc sotia/sotul, copiii/mama/tata/etc, iar ei insisi raman pe ultimul loc.
de multe ori, e bine sa fim putin egoisti, daca n-am nici pentru mine, de unde sa ofer altuia?

la partea cu mascatul sentimentelor suntem profesori marea majoritate, asta am fost invatati de mici