Autor Subiect: Autocunoastere  (Citit de 147013 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silviu

• Vizitator
Re: Autocunoastere
« Răspuns #135 : Marți, 03 Aprilie 2012, 00:50 »
e un "schimb" reciproc in iubirea neconditionata, doar ca intai oferi  ::) si abia pe urma primesti  ;D...infinit mai mult  :coolsmiley:
eu am inteles ca mai intai trebuie sa ma iubesc pe mine ::)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #136 : Marți, 03 Aprilie 2012, 01:32 »
Am citit si eu articolul. Interesant... da' mai exista si un coment pe-acolo care mi se pare pertinent: acum un secol oamenii nu stiau ce-i aia NLP si totusi erau in stare sa experimenteze toate acele tipuri de iubiri fara sa astepte sa ii invete cineva cum. Pur si simplu, ca atunci cand respiri.  :)
Nu stiu daca ceea ce ne-a amputat azi capacitatea de a iubi in cuplu e religia... mai degraba as zice ca e mass-media si consumerismul. "Iubirea" (si vad asta inclusiv la copii care nu mai sunt copii) e un bun de consum. Nu trebuie sa muncesti pentru ea asa cum nu mai muncesti in secolul nostru la camp pentru hrana. Te duci la magazin si... o cumperi, verifici ambalajul, perioada de garantie, iar daca nu te satisface, o schimbi... sau schimbi piata de desfacere de la magazin pe internet.  :thumbdown:

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #137 : Marți, 03 Aprilie 2012, 01:33 »

Daca iti reuseste asta, atunci incearca si "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti."  :buck2:

Offline Guesswho

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1907
« Răspuns #138 : Marți, 03 Aprilie 2012, 10:10 »
pai n-ai ajuns la etapa asta? ca de cand vorbim despre asta credeam ca esti expert la partea practica :magic:
Toata lumea iti vrea binele. Nu lasa pe nimeni sa ti-l ia!

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #139 : Marți, 03 Aprilie 2012, 10:20 »
acum un secol oamenii nu stiau ce-i aia NLP si totusi erau in stare sa experimenteze toate acele tipuri de iubiri fara sa astepte sa ii invete cineva cum. Pur si simplu, ca atunci cand respiri.  :)
eu zic ca nu putem compara timpurile, ce e acum cu ce era acum un secol...nu stiu cat traiau acele iubiri si cat "credeau" ca le traiesc, dar mai putin ma intereseaza ce faceau ei atunci, esential mi se pare ce facem noi, si mai ales eu, azi  :)
pentru ca viata (cu tot ce presupune ea) de astazi n-o putem compara cu cea de acum 100 de ani...chiar si asa, avand la dispozitie atatea informatii, cati sunt deschisi sa invete? cati sunt atat de deschisi si isi permit sa fie vulnerabili in fata celuilalt? cati simt la modul autentic?  :-\

silviu

• Vizitator
« Răspuns #140 : Marți, 03 Aprilie 2012, 10:57 »
pai n-ai ajuns la etapa asta? ca de cand vorbim despre asta credeam ca esti expert la partea practica :magic:
wow! dac-ai sti cat ma iubesc  :love:
chiar si asa, avand la dispozitie atatea informatii, cati sunt deschisi sa invete? cati sunt atat de deschisi si isi permit sa fie vulnerabili in fata celuilalt? cati simt la modul autentic?  :-\
sa invete ce? sa iubeasca? sa-si mascheze sentimentele?

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
« Răspuns #141 : Marți, 03 Aprilie 2012, 11:11 »
hmmm ... oare daca ne vom naste dupa 300 de ani vom iubi altfel? :-\  nu cred! iubirea, cred, este un sentiment unic; nu se altereaza, nu se demodeaza; de la bunica - nascuta, acum aproape 100 de ani - am invatat lucruri pe care nici un initiat in arta dezvoltarii personale nu m-a invatat.
referitor la articol - daca as face o analiza aprofundata poate ca gasesc elemenete descrise - pana acum - dar tot la intelegere, sensibilitate, comunicare, puterea sentimentelor, felul cum se transforma acestea tin de durata relatiei. deci, emotionalul, mentalul si "educationalul" celor "7" la care eu tin foarte mult si care se observa cu ochiul liber de la prima "ochire".
am mai scris despre asta - nu-mi place sa ma destainui dar pentru voi o fac - in cazul meu relatiile au durat peste 15 ani; in nici unul dintre cazuri nu puteam deschide discutii despre "dezvoltare".
in cele mai multe cazuri dezvoltarea este nativa, cred ca functie de personalitatea fiecaruia; ce cred acum? cred ca legile Universului se manifesta mai intens iar functie de perceptia fiecaruia, este influentata si viata ...
armonizarea ramane liantul esential in oricare manifestare. :)
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #142 : Marți, 03 Aprilie 2012, 11:17 »
sa invete ce? sa iubeasca? sa-si mascheze sentimentele?
sa fie deschisi noului, sa invete sa asculte/citeasca informatia noua fara a o respinge din start, sa accepte ca nu le stim pe toate intotdeauna si ca orice varsta e potrivita pentru a invata ceva nou, indiferent de domeniu  O0
ai fi surprins sa stii cati oameni nu se iubesc, desi spun cu totul altceva, eu ma refer la iubirea aceea profunda de sine, nu la ceea ce sustinem ca sa bravam fata de altii....ca asta suntem invatati de mici, sa ne anulam pe noi, dorintele noastre sunt mai putin importante, conteaza sa fii in acord cu societatea, familia, etc. si nu ma refer aici la cei care ajung sa fie certati cu legea, ci vorbesc despre cazuri in care copiii nu-s incurajati sa se exprime, sa-si doreasca, sa creeze ca sa nu supere, sa nu deranjeze terte persoane. si acesti copii au ajuns adulti, au fost invatati de mici ca e important sa puna pe primul loc sotia/sotul, copiii/mama/tata/etc, iar ei insisi raman pe ultimul loc.
de multe ori, e bine sa fim putin egoisti, daca n-am nici pentru mine, de unde sa ofer altuia? :-\
la partea cu mascatul sentimentelor suntem profesori marea majoritate, asta am fost invatati de mici  :fight:

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #143 : Marți, 03 Aprilie 2012, 11:23 »
in cazul meu relatiile au durat peste 15 ani; in nici unul dintre cazuri nu puteam deschide discutii despre "dezvoltare".
stiu ce spui, m-am confruntat si eu cu problema asta  :(
mi-as dori un partener care sa ma stimuleze, dar sunt destui de putini barbati orientati spre dezvoltare personala  ::)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #144 : Marți, 03 Aprilie 2012, 11:34 »
draga mea, pentru mine nu a fost o problema si nici nu va fi. cred ca nici pentru tine nu ar trebui sa fie; daca consideri ca ai un nivel - oarecare - incearca sa il aduci tu pe el acolo, chiar si fara sa i-o spui ;) am mai vorbit despre lejeritatea actiunilor...
nihil sine deo

Offline Guesswho

• Hero Member
« Răspuns #145 : Marți, 03 Aprilie 2012, 11:38 »
pentru mine, la un moment dat, a fost o problema, eram pe un nivel inferior si nu intelegeam lucrurile ca astazi.  :blush: astazi n-ar mai fi o problema  O0
uneori functioneaza bine puterea exemplului  ;)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #146 : Marți, 03 Aprilie 2012, 11:58 »
pentru mine, la un moment dat, a fost o problema, eram pe un nivel inferior si nu intelegeam lucrurile ca astazi.

gresit! el era inferior pentru ca indiferent de nivel, nu trebuie luat ca "problema". si de 10 ori daca te mai nasti, dezvoltarea va continua. asta inseamna ca mori si te nasti cu aceasta "problema"?
nihil sine deo

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #147 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:10 »
gresit! el era inferior pentru ca indiferent de nivel, nu trebuie luat ca "problema". si de 10 ori daca te mai nasti, dezvoltarea va continua. asta inseamna ca mori si te nasti cu aceasta "problema"?
Stel, de cele mai multe ori sunt de acord cu opiniile tale care denota o intelegere profunda a lucrurilor.
cu un singur lucru nu ma impac (nu numai la tine, ci si la un alt amic al meu, avansat in "ale spiritualitatii"): fermitatea cu care uneori va sustineti opiniile. Aceasta 'siguranta" a detinerii "adevarului" (absolut) nu cadreaza cu spiritualitatea. Sigur, suntem convinsi ca ceea ce stim, credem, simtim noi este adevarul, dar e "adevarul nostru" care poate fi "corect", dar asta numai Dumnezeu stie.
Vroiam sa zic ca nu-s de acord cu acel "gresit!" (scris cu semnul exclamarii).  ;D :kissing:
Altfel, da, si eu cred ca evoluam permanent si inca meditez la acea idee ca, de fapt, nimic nu e "rau" sau "bun", ca facem clasificarea asta numai in conventia paradigmei in care functionam. in fapt, pare-se, totul "este" si atat. :)

Offline steliana

• Hero Member
« Răspuns #148 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:29 »
Mica draga mea, stii cat de mult te apreciez. de aceea nu-ti voi da un raspuns sincer pentru ca altfel va trebui sa ma saruti pana ma albesti. DAR, daca ma cunosti - oarecum - bine, departe de mine cel mai mic gand de a impune sau de a acceantua mai mult decat se cuvine, ceva prin ! sau oricare alt semn ori cuvant care sa dea greutate nuantei.
cred ca este mai degraba o exprimare a mea mai "autentica" - iar cei care s-au invatat cu ea, cand nu exprim, lipseste - sau te gadila pe tine iritant la sensibilitate  :P
iar la amicul "avansat in ale spiritualitatii" EU nu vad deloc fermitate.
in opinia mea, trebuie lucrat la redare, perceptie, viziune; dar nu noi ... ci calculatorul, ca el este intermediarul ;D
pup si priveste-ma la fel de frumos :-*
nihil sine deo

silviu

• Vizitator
« Răspuns #149 : Marți, 03 Aprilie 2012, 12:35 »
steliana, adauga si tu la sfarsitul fiecarui mesaj: "parerea mea". ca nea nicu vacaroiu.