Aici se discuta > Subiecte generale

Autocunoastere

<< < (21/85) > >>

Caroline:

--- Citat din: almi_gabi din Vineri, 23 Martie 2012, 12:34 ---eu credeam ca dezvoltarea personala inseamna sa perfectionezi anumite parti bune si calitati dar se pare ca fiecare are parerea lui despre ce este bun si ce nu - cam mult liber arbitru -  ca peste tot in ultima vreme
... si apoi ne miram de ce traim intro societate atat de agresiva si concurentiala

--- Terminare citat ---

De acord cu tine, in afara de clasificarea bun-rau, care e arbitrara, stabilita de societate ca al-negru, ca o medie. Noi nu suntem medii, suntem individualitati, adica 1000 de tonuri de gri diferite intre alb si negru. Dupa mine, dezvoltarea personala inseamna sa descoperi care ton de gri esti si cu ce te potrivesti in viata. Parca tu ziceai pe undeva ca nefericirea nu este decat o neconcordanta, un conflict intre ceea ce esti si ceea ce trebuie sa fii. Trebuie sa ne "dezvoltam" mai mult catre ceea ce suntem, nu catre ceea ce spun altii ca ar trebui sa fim.

Guesswho:
Chestionarul Friedmann-maturizare emotională
http://www.psihohipnoza.ro/psihologie-clinica/chestionarul-friedmann-maturizare-emotionala/

Emilia Mindrut:
Pe drumul cunoasterii de sine, cred,  ca este important  sa constientizam, CINE SUNTEM CU ADEVARAT, in raport cu o relatie ,eveniment, persoana etc. Dar mai ales sa alegem CINE VREM SA FIIM, in raport cu orice fapt. Schimbarea in sine trebuie sa o alegem nu pt. ca un lucru este gresit, ci pt. ca nu mai afirma cu acuratete CINE ESTI,nu te mai reprezinta .

Caroline:
Subscriu!  O0

P.S. Chestionarul ala al lui Friedmann mie nu-mi da prea incurajator... se pare ca voi muri copil. Voua?

bit:
24.2. Hmmm...ceva-i putred in Danemarca...ori e gresit testul :).

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă