Este foarte greu dupa o despartire dar durerea se estompeaza in timp pana dispare cu totul.
Si eu am crezut ca vom fi impreuna pentru totdeauna dar pentru el "totdeauna" a fost prea mult. In ceea ce ma priveste, dupa despartire nu mai suportam sa vad cupluri tinandu-se de mana sau sarutandu-se, imi dadeau lacrimile instantaneu si ma gandeam "' pe mine nu mai are cine sa ma tina de mana ... " , ma surprindeam prin magazine ca ajungeam la raioanele cu articole barbatesti si imi dadeam seama cu durere ca nu mai am pentru cine sa le cumpar ... Dar intr-una din zile am vazut un cuplu certandu-se intr-o parcare de hypermarket ... el tipa si o jignea, ea inghitea si plangea ... m-am revazut pe mine in nenumarate astfel de cazuri ... eu nu taceam si inghiteam dar intotdeauna sfarseam prin a plange ... si m-am simtit eliberata si super usurata, am gandit "am scapat de certuri aberante, de urlete paranoice, de jigniri nemeritate si lacrimi de deznadejde ...
Dupa o despartire tindem sa ne amintim lucrurile frumoase pe care le-am pierdut, dar in egala masura am scapat si de o multime de lucruri care ne faceau viata un chin ... ajuta enorm sa ni le reamintim mai mult pe acestea. Si daca sunt lucruri care ne faceau placere dar nu le puteam face din cauza partenerului, sa ne permitem acum sa le facem ... Nu ii placeau concediile, iesirile in aer liber, drumetiile in munti ... m-am despartit de el in aprilie si la sfarsitul lui iunie mi-am luat copilul si m-am dus in Thassos, in iulie la festivalul de la Sighisoara, in august 2 saptamani la Pojorita in Bucovina ... parca scapasem din inchisoare
Acum mi-e bine, neimplinirile mele sunt mai mult legate de copil decat de lipsa unui barbat in viata mea ... nu ma victimizez, nu ma autocompatimesc, nu urasc barbatii, nu ii judec pe toti in termeni generali, nu il urasc nici pe EL, nu l-am urat niciodata ... am inteles ca atat a fost sa fie, o etapa ... nu a fost nici vina lui dar nici vina mea, desi am fost tentata sa ma consider vinovata ... acum stiu ca am facut tot ce am putut sa ne fie bine ...
Mai interesant este ca la 38 de ani nu aveam nici un fel de experienta in relatiile cu barbatii (am fost ca si casatorita de la 19 ani) ... am fost pusa in tot felul de situatii la care am facut fata doar cu ... sinceritate, habar n-am daca a fost bine dar altfel nu stiu sa fiu ... relatia cu EL a fost de la inceput absolut deschisa, directa, sincera, ma suna de 100 ori pe zi si de 1000 de ori imi spunea ca ma iubeste ...
Dupa vreun an de la despartire am incercat o relatie ... ma suna o singura data pe zi si niciodata in doua zile succesive ... totul calculat, nu pot sa intuiesc ce avea ala in cap ... evident n-a mers in stilul asta si de atunci nici nu am mai incercat, mi se pare fooarte, foarte greu sa ma adaptez tuturor nebunilor ... Intr-o zi stiu ca o sa apara un nou EL dar pana atunci ... viata este totusi foarte FRUMOASA.
P.S. O sa ma mai vedeti pe aici ca ma plang ... mai am si eu zilele mele proaste