Forumul celor nou intrati > Prezentare nou intrati
De ce suntem single ?
eEduard:
Controversată întrebare, după cum am mai scris și în altă parte...pentru aceea dintre noi cu o arhitectura mentală mai complexă, lucrurile simple sunt paradoxal complicate. De aceea, împlinirea este mai greu de atins și necesită niște etape în plus față de restul "fericiților". Stilul analitic de a raționa interferează cu sentimentele crude, animalice din noi...și de aici începe "distracția". Avem nevoie de mult mai mulți factori care trebuiesc să coincidă, ce ne-a satisfăcut azi nu ne mai satisface mâine (vrem mai mult), sexul ajunge să nu mai fie suficient iar de decizia de a face un copil nici măcar nu vreau să mă ating. Și ajungem la dece sunt single, la motivul pentru care deocamdată lipsesc din acea relație serioasă", care în combinație cu o vârstă de peste 30 devine un animal" periculos, urmat îndeaproape de mai multe nevoi și temeri. Pentru că nu cred într-o relație compromisă de la bun început și când zic compromisă nu mă refer la compromisurile de acomodare, ci la cele de integritate, acele compromisuri pe care le faci forțat, înpotriva firii tale cedând dorinței de a nu fi singur. Dacă mai adaug și faptul că sunt o fire preponderent introvertită....well...aveți răspunsul. :)
wonderland:
Trec peste autoaprecierea complexității arhitecturii mentale ;)...dar mărturisesc, în ultima vreme sunt și eu intrigată și preocupată să deslușesc acest paradox al lucrurilor simple care devin complicate. Oare cum se face?....
In rest compromisul, în termenii negocierii sunt făcute să aducă pace și înțelegere cu cele mai mici costuri/cu cele mai mari câștiguri (depinde ce parte a paharului privești) pentru părți. Orice e forțat se va rupe, sparge, face țăndări la un moment dat.
Așa că ce poți face decât să înfrunți teama de singurătate, pentru ca mintea ta să se simtă liberă să facă alegeri în acord cu inima ta....
eEduard:
Nu este autoapreciere în sensul laudativ, mi-am dat seama din greșală în momentul în care am observat că lucrurile simple nu mai sunt simple. ;) Din deducția mea, defapt nu este nimic simplu cănd vine vorba de relaționarea interunmană. Este mult de discutat aici, o persoană fericită căreia îi lipsește acea arhitectură mai complexă vede un lucru complex, simplu, pentru că îi lipsește și acea privire analitică care conferă adâncime și detaliu. Ne văzând în detaliu, ramnificațiile și posibilele stegulețe roșii se pierd, asta oferind-ui simplicitatea. :)
aprilie:
De aici si "fericiti cei saraci cu duhul caci ... " ;D
eEduard:
Să nu exagerăm, nu vorbim aici de piloți de avioane :uglystupid2:... ;D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă