Forumul celor nou intrati > Prezentare nou intrati
De ce suntem single ?
mononoke:
de exemplu traiesc fara televizor. ma uit la un film din hasti in pasti. nu ma intereseaza moda, machiajul si mallul. nu-mi place sa merg in cluburi, dar imi place sa conversez la o plimbare. sunt budhista si am cateodata o abordare mai filozofica. pretuiesc intelepciunea si compasiunea. (cam atat imi vine in minte deocamdata)
marcutza:
Cine este Buddha?
Buddha spun istoricii a fost un tana care si-a petrecut sase ani in cautari si meditatie. Apoi si-a recunoscut adevarata natura a mintii, devenind astfel Buddha - "cel trezit".
@mononoke crezi ca daca ai incerca, spun daca ai incerca, sa conversezi si in cadrul acestui forum, ar fi ok pt tine?:)
ne-ar bucura f mult sa impartasim impresii, pareri, idei, amintiri si intamplari despre persoane care sunt adeptele budismului :)
eu una, de abia astept sa ne vorbesti despre acest lucru :) poti chiar deschide un topic :)
ce zici ?:)
admin:
Da, intradevar budismul este pentru multi doar ceva care suna exotic, fara sa aiba nici cea mai mica idee drespre principiile acestei religii. Poate ar fi intersant, asa cum a scris Marcutza sa deschizi si sa sustii un astfel de topic. Eu sunt un ecumenic declarat, asa ca ascult si citesc cu toata placerea despre orice religie.
mononoke:
Esti amabila Marcutza. Din pacate nu ma simt in stare sa fac asta, si nici nu ar fi prea "corect" sa tii predica. In general abordarea este una libera si personala; e mai degraba importanta propria ta cautare. In linii mari budhismul iti care sa fi atent, sa investighezi, sa contemplezi, sa dezvolti un senzor pentru suferinta si sa actionezi in consecinta. Sa urmaresti binele tuturor si sa-ti investighezi sinele.
Ma preocupa budhismul de mai multi ani, si diverse traditii/scoli au diverse gusturi.
N-are rost sa spun cat de mult il pretuiesc.
...da, Buddha a fost un muritor, ca toata lumea, si se spuna ca doar contempland existenta umana, un om poate ajunge la aceeasi intelepciune, fie ca a auzit de budhism sau nu :)
marcutza:
@mononokeam :)
inteles ca abordarea e personala insa parerile tale conteaza pt noi si aceasta comunitate, de aceea existam, de aceea ne-am format ca tu si altii de genul acesta sa putem relationa la modul in care fiecare simte socializarea/religia/nationalitatea samd :)
nu te forteaza nimeni sa abordezi teme pe care le simti intime ci numai sa te gandesti la aceasta posibilitate :)
si a vb despre tine implica mult curaj si tu deja ai spus destule printr-un singur cuvant :)
multumim si te asteptam cu mai multe :)
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă