Forumul celor nou intrati > Prezentare nou intrati

De ce suntem single ?

<< < (258/417) > >>

nickyblu:

--- Citat din: micaela din Duminică, 01 Iulie 2012, 14:49 ---hm. ce aduc in plus "actele"? eu cred ca seriozitatea unei relatii tine de angajamentul interior, nu de cel scris. poti sta o viata cu un om pentru ca il iubesti, ai incredere in el, va simtiti bine impreuna si fara "äcte".
din ce spui tu rezulta ca numai daca te casatoresti inseamna ca si iubesti si esti angajat serios in relatie.

--- Terminare citat ---
Sa lasam iubirea la o parte pentru ca nu-si are locul in discutia asta. Scopul unei relatii "serioase" este copilul, ori daca nu sunt acte este mai greu de stabilit responsabilitatea in ceea ce-l priveste, aici inteleg rolul casatoriei. Sa nu ne mai imbatam cu apa rece, scopul casatoriei nu e sa fim noi fericiti, e sa asiguram perpetuarea speciei. Daca se numereste si una si alta e un caz fericit, la fel si daca asteptam pana apare un partener compatibil. Dar in cele mai multe cazuri nu se asteapta asta, iar dupa ce apar copiii brusc partenerii incep sa se intrebe cum de au putut sa stea unul langa altul si ajung la divort.

micaela:
nicky, cati anisori ai tu? adica tu te casatoresti ca sa perpetuezi specia?  :faint:

bit:

--- Citat din: micaela din Duminică, 01 Iulie 2012, 14:57 ---nu-s foarte convinsa de viabilitatea "comunitatilor", caci cred ca ele pot duce la si mai multe frustrari decat intr-un cuplu.

--- Terminare citat ---
De exemplu:

nickyblu:

--- Citat din: micaela din Duminică, 01 Iulie 2012, 15:00 ---nicky, cati anisori ai tu? adica tu te casatoresti ca sa perpetuezi specia?  :faint:

--- Terminare citat ---
Am 42 si da, daca ma voi casatori o voi face doar ca sa am un copil sau mai multi  :)

micaela:
ma gandesc ca mutatia dinspre comunitatile "ďn devalmasie" (tribale) catre familia mononucleara s-a produs si din cauza frustrarilor care se nasteau in grupuri: conflicte, gelozii etc. astfel cuplul devenea mai "ferit"de tentatii si putea rezista mai usor. Vedem insa ca, acum, virtualul a amplificat interactiunile si tentatiile indiferent de contextul fizic al cuplului. E si asta o cauza a destabilizarii acestuia, vizibila. oamenii nu mai interactioneaza cu un grup restrans de oameni (cunoscuti, prieteni, colegi) in care tentatiile sunt si ele restranse, ci intra in contact virtual (si posibil si fizic) cu mult mai multi oameni... stiu ca nu esti de acord cu ideea dar eu zic ca e o realitate ce nu poate fi ignorata. Internetul a largit geografic si dimensional comunitatea in care cuplul interactioneaza si este supus tentatiilor de schimbare.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă