Arhiva > Arhiva
Perceptii despre sexul opus
Guesswho:
--- Citat din: Caroline din Marți, 11 Septembrie 2012, 00:07 --- Ni se promite în mii de feluri că o relaţie plină de pasiune (eros) ne aduce mulţumire şi împlinire (agape).
--- Terminare citat ---
io am trait asta, am avut si pasiune (maximul de pasiune pe care l-am trait in viata asta) si multumire si implinire. iar una (eros) n-a exclus-o pe cealalta(agape). Probabil ca am trait adevarata intimitate... :smitten:
"Dacă e să urmeze fiorul şi noutatea în relaţia amoroasă după transformarea pasiunii în devotament, ea trebuie să se fundamenteze nu pe sentimentul de frustrare sau de dorinţă înflăcărată, ci pe explorarea în profunzime a ceea ce D. H. Lawrence numea tainele pline de bucurii" dintre un bărbat şi o femeie devotaţi unul altuia. După cum spune Lawrence, aceasta se realizează cel mai bine cu un singur partener, căci, pentru a crea adevărata intimitate, încrederea şi sinceritatea lui agape trebuie combinate cu curajul şi vulnerabilitatea pasiunii."
bit:
Doamne, ce poate fi in mintea femeilor...daca e asa, daca e altfel, cat dureaza, de ce, cand, unde si cum, pentru cine...da` Xuleasca a trait/facut la fel?...bine ca am mintea scurta! ;D
Caroline:
--- Citat din: steliana din Marți, 11 Septembrie 2012, 00:41 ---cand ai, si nu poti sa ai ceea ce ti-ai dorit cel mai mult sa ai, pentru ca ceea ce este nu e ... cum poti crede ca est,i cand ceea ce crezi ca poate fi, este ... nu exista????
--- Terminare citat ---
Raspunsul Stelianei e chiar concluzia autoarei (intuitiv, ca nu apare in textul reprodus de mine) : cand o femeie care iubeste prea mult are de ce iubi "normal", adica un barbat sanatos la cap si sincer interesat de ea, nu poate iubi deloc, fiindca nu are experienta a ceea ce inseamna sa fii fericit intr-o relatie." Steliana... de unde-ai stiut? O0
Acu' continui sa citesc, astfel incat sa aflu ce si cum trebuie sa faci ca sa inveti asta. ;) Asa ca, Lili, in curand, si I and my champion (sau non-champion, chiar nu conteaza cum o fi) o sa le avem pe amandoua. Totul sau nimic! ;D
Insa apreciez tare si ce-a zis bitek: "Femeile sunt de pe Venus, barbatii de pe Marte." :strambatura: Nu trebuie sa uitam niciodata ca daca vrei sa rezolvi ceva, te poti baza pe El din viata ta, dar daca ai chef numai sa vorbesti despre orice, o prietena e nepretuita. ::)
bit:
--- Citat din: Caroline din Marți, 11 Septembrie 2012, 14:57 ---Insa apreciez tare si ce-a zis bitek. "Femeile sunt de pe Venus, barbatii de pe Marte."
--- Terminare citat ---
Fugi, bre, d-aci! Cand zisei io asa ceva? :o Io-s de pe Pamant, de tine am dubii... ( :strambatura: aham, Prince, da? ;D)
Caroline:
Bre, eu stiu ca tu nu citesti carti de-alea, da' fetele sigur ma inteleg... ;D
Cat despre "perceptia" de a nu fi de pe Pamant, afla ca ma confrunt cu asta din partea baietilor de cand ma stiu. :P La revederea de 20 de ani de la liceu, am avut revelatia (si eu, si ei), ca nu eram nici extraterestra, nici mai putin umana decat ei... vorbesc serios, asta, plus carnetul meu de note, a fost hitul discutiilor serii. :whistle:
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă