Aici se discuta > Subiecte generale

Ce filme mai vedem

<< < (104/160) > >>

Caroline:

--- Citat din: Matei din Vineri, 24 August 2012, 15:18 ---am observat ca unele filme sau seriale canadiene au subtitluri atunci cand se se transmit in franta.

--- Terminare citat ---

Ai dreptate, pe canadienii anglofoni azi nu-i deosebesti la vorba de americani.
In schimb, cu franceza... francofonii din Europa inteleg franceza din Quebec cam in aceeasi masura in care ii intelegem noi pe moldovenii de dincolo de Prut. Din aceleasi motive: dupa colonizarea Canadei de catre Commenwealth (deci inclusiv scotieni), francezii de pe noul continent au ramas o insula izolata de patria mama. In ziua de azi, francofonii din Canada au mai multe arhaisme si mai multe anglicisme decat pot intelege francofonii europeni. Ei zic "C'est l' fun!" (de la "fun" in engleza) in timp ce francezii zic "C'est marron!", iar elvetienii "C'est riggolo!". In alte cuvinte, canadienii francezi vorbesc limba strabunicilor francezilor.  :) Un francez intelege cam 90% din quebecoaza, dar mult mai putin din beninoaza sau alta tara africana colonizata de francezi.  ;)
Totusi, subtitrarea nu are numai acest motiv, ci se face in mod curent pentru cei cu handicap. Am vazut filme frantuzesti pe TV5 care aveau subtitrare, iar in Canada, nici stirile nu se prezinta la TV fara o caseta de imagine in paralel, cu "traducerea" in limbajul semnelor, pentru surdomuti.

Matei:

--- Citat din: Caroline din Vineri, 24 August 2012, 16:22 ---........Totusi, subtitrarea nu are numai acest motiv, ci se face in mod curent pentru cei cu handicap. Am vazut filme frantuzesti pe TV5 care aveau subtitrare, iar in Canada, nici stirile nu se prezinta la TV fara o caseta de imagine in paralel, cu "traducerea" in limbajul semnelor, pentru surdomuti.

--- Terminare citat ---

Interesant! arata ca le pasa si de cei mai putin favorizati.

Caroline:
Nu stiu cat le pasa si cat e lozinca... pana la discriminare inversa.  ;)

bit:
Ca tot spuneam io mai acu `ceva timp ca-mi plac filmele cu samurai (alea japoneze, nu Tom Cruise-samuraiu`lu`batz) am descoperit un film suuuuperb: Love and Honor. Asa cum spune titlul, dincolo de katane, are si suflet. Deci il pot vedea si fetele (ba chiar vor ramane surprinse. Si inca placut). Iar regizorul (Yoji Yamada) mai are doo buc. asemenea : The Twilight Samurai (nici o legatura cu idiotenia lu`Stephanie Meyer) si The Hidden Blade. Revin cu barfa dupa ce le voi vedea. Deci, ca sa inchei aci, repet: recomand cu caldura, un film care m-a impresionat intr-un mod (foarte) placut, cu actori buni, scenariu fain si...Japonia!  :smitten: (unde o sa emigrez dupa ce ies la pensie, devalizez doua banci si vopsesc cu negru Casa Poporului)

micaela:

--- Citat din: bitek din Vineri, 24 August 2012, 23:25 --- (unde o sa emigrez dupa ce ies la pensie, devalizez doua banci si vopsesc cu negru Casa Poporului)

--- Terminare citat ---

si cand iti propuneam sa fim Bonnye&Clyde, faceai pe bunul cetatean.  ;D
da' ma lasi sa pun si eu doua, trei buline colorate pe hidosenia neagra... da, bit-brother?

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă