Autor Subiect: Ce filme mai vedem  (Citit de 301222 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline Matei

• Hero Member
  • Mesaje postate: 933
Re: Ce filme mai vedem
« Răspuns #510 : Joi, 23 August 2012, 21:55 »
"Shrink" (psihologul celebritatilor) cu kevin spacey, joaca excelent, ca de obicei; "edge of madness" (in pragul nebuniei) romance and crime in canada anilor 1850 parca, o sa va delectati cu accentul actorilor, sigur!
un serial cu doctori, razboi, actori buni, ironie fina, umor fin: M*A*S*H.
"Stay hungry, stay foolish"

Offline bit

• Hero Member
  • Mesaje postate: 3015
« Răspuns #511 : Joi, 23 August 2012, 21:59 »
"Shrink" (psihologul celebritatilor) cu kevin spacey, joaca excelent, ca de obicei
...care era total dat peste cap fiindca sotia i s-a sinucis...o rupea pe marijuana...si traia tangential, doar atingea viata (in puncte, tangential, cum am zis)...da, e fain filmul. Si prea putin promovat, din pacate.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #512 : Joi, 23 August 2012, 22:07 »
...care era total dat peste cap fiindca sotia i s-a sinucis...o rupea pe marijuana...si traia tangential, doar atingea viata (in puncte, tangential, cum am zis)...da, e fain filmul. Si prea putin promovat, din pacate.
exact! omul era intr-adevar fucked up din cauza sinuciderii sotiei, foarte interesant felul cum traia trauma respectiva, cum a coborat in el pana jos de tot si cum la un moment dat a reusit sa se ridice (touch bottom and raise again). ultima scena este memorabila, simpla dar foarte graitoare.  daca ar fi avut un copil alta ar fi fost situatia.  dar asa filmul este mai interesant si actorul are ocazia sa dea cat mai mult din el.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #513 : Joi, 23 August 2012, 22:55 »
"edge of madness" (in pragul nebuniei) romance and crime in canada anilor 1850 parca, o sa va delectati cu accentul actorilor, sigur!

Ai!  :D E o coincidenta?  :o Eu tocmai azi noapte m-am delectat cu filmul asta (pe TVR a fost, parca). By the way, accentul din film suna mai degraba a Scotia decat a Canada. Mie mi-a placut la nebunie accentul lui Mel Gibson din Braveheart.  ::)

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #514 : Vineri, 24 August 2012, 15:18 »
Ai!  :D E o coincidenta?  :o Eu tocmai azi noapte m-am delectat cu filmul asta (pe TVR a fost, parca). By the way, accentul din film suna mai degraba a Scotia decat a Canada. Mie mi-a placut la nebunie accentul lui Mel Gibson din Braveheart.  ::)

nici o coincidenta! :) si eu l-am vazut tot in seara respectiva si tot pe tvr.
actorii sunt canadieni dar accentul cumva suna tare mult a scotian, probabil ca sa respecte atmosfera.  acum la engleza mai e cum mai e, dar cand vine vorba de franceza, e jale! am observat ca unele filme sau seriale canadiene au subtitluri atunci cand se se transmit in franta.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #515 : Vineri, 24 August 2012, 16:22 »
am observat ca unele filme sau seriale canadiene au subtitluri atunci cand se se transmit in franta.

Ai dreptate, pe canadienii anglofoni azi nu-i deosebesti la vorba de americani.
In schimb, cu franceza... francofonii din Europa inteleg franceza din Quebec cam in aceeasi masura in care ii intelegem noi pe moldovenii de dincolo de Prut. Din aceleasi motive: dupa colonizarea Canadei de catre Commenwealth (deci inclusiv scotieni), francezii de pe noul continent au ramas o insula izolata de patria mama. In ziua de azi, francofonii din Canada au mai multe arhaisme si mai multe anglicisme decat pot intelege francofonii europeni. Ei zic "C'est l' fun!" (de la "fun" in engleza) in timp ce francezii zic "C'est marron!", iar elvetienii "C'est riggolo!". In alte cuvinte, canadienii francezi vorbesc limba strabunicilor francezilor.  :) Un francez intelege cam 90% din quebecoaza, dar mult mai putin din beninoaza sau alta tara africana colonizata de francezi.  ;)
Totusi, subtitrarea nu are numai acest motiv, ci se face in mod curent pentru cei cu handicap. Am vazut filme frantuzesti pe TV5 care aveau subtitrare, iar in Canada, nici stirile nu se prezinta la TV fara o caseta de imagine in paralel, cu "traducerea" in limbajul semnelor, pentru surdomuti.

Offline Matei

• Hero Member
« Răspuns #516 : Vineri, 24 August 2012, 16:37 »
........Totusi, subtitrarea nu are numai acest motiv, ci se face in mod curent pentru cei cu handicap. Am vazut filme frantuzesti pe TV5 care aveau subtitrare, iar in Canada, nici stirile nu se prezinta la TV fara o caseta de imagine in paralel, cu "traducerea" in limbajul semnelor, pentru surdomuti.

Interesant! arata ca le pasa si de cei mai putin favorizati.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #517 : Vineri, 24 August 2012, 16:39 »
Nu stiu cat le pasa si cat e lozinca... pana la discriminare inversa.  ;)

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #518 : Vineri, 24 August 2012, 23:25 »
Ca tot spuneam io mai acu `ceva timp ca-mi plac filmele cu samurai (alea japoneze, nu Tom Cruise-samuraiu`lu`batz) am descoperit un film suuuuperb: Love and Honor. Asa cum spune titlul, dincolo de katane, are si suflet. Deci il pot vedea si fetele (ba chiar vor ramane surprinse. Si inca placut). Iar regizorul (Yoji Yamada) mai are doo buc. asemenea : The Twilight Samurai (nici o legatura cu idiotenia lu`Stephanie Meyer) si The Hidden Blade. Revin cu barfa dupa ce le voi vedea. Deci, ca sa inchei aci, repet: recomand cu caldura, un film care m-a impresionat intr-un mod (foarte) placut, cu actori buni, scenariu fain si...Japonia!  :smitten: (unde o sa emigrez dupa ce ies la pensie, devalizez doua banci si vopsesc cu negru Casa Poporului)

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #519 : Sâmbătă, 25 August 2012, 13:50 »
(unde o sa emigrez dupa ce ies la pensie, devalizez doua banci si vopsesc cu negru Casa Poporului)

si cand iti propuneam sa fim Bonnye&Clyde, faceai pe bunul cetatean.  ;D
da' ma lasi sa pun si eu doua, trei buline colorate pe hidosenia neagra... da, bit-brother?

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
« Răspuns #520 : Sâmbătă, 25 August 2012, 14:10 »
da' ma lasi sa pun si eu doua, trei buline colorate pe hidosenia neagra... da, bit-brother?
un pic de mov, da?......sa vad favorite color de la geam!!!!
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #521 : Sâmbătă, 25 August 2012, 14:44 »
No, mai bine le pun doua lampi rosii la intrare.

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #522 : Sâmbătă, 25 August 2012, 17:57 »
Deci: vreau sa v-arat neshte kestii (pe care sunt convins ca le-ati mai vazut, nu stiu daca pe toate, dar pe unele dintre ele cu siguranta).  Initial n-am stiut unde sa le pun, insa cred ca aici e locul cel mai potrivit.
Asa ca incep cu :
DISCLAIMER
Cine se crede suficient de matur si crede ca daca dupa o varsta te mai uiti la asa ceva, inseamna ca ori ai probleme cu teasta, ori ai probleme cu capu`...cum zicem, cine crede asa ceva, e poftit sa isi ia lopetica si sa mearga la alta groapa cu nisip.  :fight:
So, incepem:
PIXAR SHORT MOVIES
Disney Pixar ~ For the Birds ~ original

Pixar = Presto

Geri's Game AK

Disney Pixar One Man Band

Voi mai adauga insa nu toate is de la Pixar (de la ei sunt poate cele mai frumoase. That`s why I love Pixar and cartoons and stuff, nu mi-e rusine s-o spun!)

Offline bit

• Hero Member

Offline bit

• Hero Member
« Răspuns #524 : Sâmbătă, 25 August 2012, 18:20 »