Aici se discuta > Subiecte generale
Ce filme mai vedem
almi_gabi:
--- Citat din: Matei din Vineri, 10 August 2012, 14:26 ---...
Filmul este foarte bine realizat, o adevarata felie de viata colonialista.[/i]
Dar nu-mi amintesc titlul si nici numele nici unui actor...
--- Terminare citat ---
am citit povestirea filmului dar nu imi spune prea multe ; nu ar fi exclus sa-l fi "sarit" de la vizionat; am sa mai caut :)
in alta ordine de idei, am revazut de curand Marco Polo - varianta asta! ::)
Marco Polo Trailer (sync'ed)
bit:
--- Citat din: Matei din Vineri, 10 August 2012, 14:26 ---stiti bancul cu englezul si cu ciobanul si cu obsesia?! ei bine, am si eu o obsesie. de aceea am nevoie de ajutorul unuia dintre voi ca sa descopar titlul unui film... o sa pun un mini rezumat aici, in mare, daca aveti nevoie de intrebari ajutatoare, va rog!
Actiunea se petrece in india, in perioada cand aceasta si-a declarat independenta si britanicii se pregateau sa paraseasca tara si sa se intoarca acasa. Unii de voie, altii de nevoie, deoarece multi se obisnuisera cu viata relativ usoara de-aici si toate avantajele oferite de statutul lor de masters si nu s-ar mai intoarce in tara de bastina. Atmosfera este tipic colonialista, cu acel dulce far niente si plictisitor pana la exasperare uneori, petreceri, ceaiuri si ceva foarte comun pentru viata aceea: aventurile amoroase. cum ar zice ei, lots of booze and sex. Totul, desigur, sub amprenta rigida a unui conservatorism aparent. Unul dintre personajele principale, este un englez casatorit cu o femeie foarte frumoasa, au un copil impreuna (care de fapt este actorul principal, el povesteste, in off); sotia se plictiseste de viata pe care o duce si fuge cu sotul unei prietene, parasindu-si astfel si sotul si baiatul. Sotul incepe sa bea, apoi, in mod normal intalneste o alta femeie, o americanca (foarte simpatica de altfel, calda, umana). Aceasta din urma este impresionata sau mai curand vexata de felul cum vorbesc britanicii, cu tot felul de expresii idiomatice, de genul hush hush, mambo jambo, etc, prostindu-se si imitand limbajul copiilor. Expresii de care si copiii rad auzindu-i pe cei mari cum vorbesc. La un moment dat se anunta vizita unui membru al casei regale si colonia de britanici se pregateste sa o primeasca punand in scena o piesa de teatru. In fine sunt multe peripetii, sotia fugitiva se intoarce, este iertata, dar respinsa de fiu cand acesta isi da seama ca ea s-a intors la ei doar pentru ca tipul cu care fugise vroia sa plece in uruguay parca, fara sa o ia si pe ea. Dintre toti britanicii, doar personajul nostru este acceptat si rugat sa ramana dar in final, face un atac cerebral parca si moare. aaa, baietelul avea un tic nervos, isi stramba intr-un fel ciudat gura, imi amintesc ca americanca cu care se imprietenise intre timp, remarcase acest lucru si chiar ii spunea ea din cand in cand, sa-l mai faca.
Filmul este foarte bine realizat, o adevarata felie de viata colonialista.
Dar nu-mi amintesc titlul si nici numele nici unui actor, am un blank total :uglystupid2: (despre mine e vorba, am inceput sa descopar emoticoanele voastre)! Gasitorului recompensa substantiala!
--- Terminare citat ---
Matei, ceva similar (insa nu corespunde total cu ce descrii tu) e "The Painted Veil" (http://www.imdb.com/title/tt0446755/). Poate daca il vezi, iti mai stimuleaza memoria (dau si io c-o piatra-n balta :)) si poate, poate...
Caroline:
"Valul pictat" se petrece in China (am filmul pe DVD).
bit:
Right. E alta Indie :D
Caroline:
Mie descrierea imi aducea aminte (nu pot sa-mi explic de ce) mai degraba de "Pacientul englez". Dar acela se petrece in Egipt, Anglia si Italia. Sau de "Emmanuelle". Care e in Thailanda. Or fi tot "in Indii" ? ;D
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă