Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single cu copii
Guesswho:
bitek, ai atins un punct foarte interesant...bravo...femeia asta nu se chinuie sa creasca acest copil, parca totul vine de la sine, chiar vorbeam odata cu ea si observam (pe tacute) cat de relaxata e in preajma copilei, cat de frumos ii vorbeste, calma...o ajuta parintii ei, oameni la pensie, fetita merge la gradinita toata ziua, e inscrisa la tot felul de activitati extrascolare, etc. din afara le vad foarte bine "inchegate" ca familie (monoparentala, e drept)...
io recunosc ca nu-s ca ea, am momente, scurte, e drept cand ma simt coplesita de responsabilitati. nu e vorba doar de copil, sunt mai multe responsabilitati in viata mea pe care voit sau nu prea, mi le-am asumat. dar mai degraba spun eu ca ma chinui uneori sa-l cresc pe fii-meu decat femeia asta. Sa nu ma intelegeti gresit, nu-i iau apararea (ca nu-i nicio judecata aici) nici nu-mi pun cenusa in cap, ci, pur si simplu, incerc sa privesc detasat cazul.
Oricum ar fi, greu sau nu, viata fara copilul meu nu as putea-o concepe si ma gandesc ca aceeasi dragoste, acelasi sentiment matern (care mocnea in ea pe atunci) o fi determinat-o sa faca alegerea asta. :-\
micaela:
si l-a dorit foarte mult si a considerat ca-i poate oferi o viata frumoasa... nu cred ca o poate condamna cineva, chiar daca e un pic de egoism la mijloc. insa, vedem bine, sunt atatia copii care se nasc avand langa ei un tata si, apoi, din diferite motive, se intampla sa nu-l mai aiba si cresc totusi frumos si cu multa iubire.
Guesswho:
mica, asa zic si eu, pana nu treci printr-o situatie similara e usor sa vorbesti, sa emiti judecati, dar cand te confrunti in mod direct cu acel episod de viata, s-ar putea sa iti schimbi atitudinea. mai ales ca tatii azi sunt, maine, nu se stie...din pacate.
si eu le doresc numai bine, mai ales ca sunt niste persoane care chiar merita (din punctul meu de vedere) :)
micaela:
le trimit si eu un gand bun, guess. :) iubirea dintre mama si copil e o minune care trebuie pretuita. :)
varsator38:
--- Citat din: bitek din Vineri, 23 Martie 2012, 13:13 --- Si nu-mi spune ca o mama compenseaza, ca nu-i asa.
--- Terminare citat ---
indiferent cat se straduieste o mama singura,sa compenseze lipsa tatalui,in totatlitate nu reuseste...poti sa-i oferi orice si oricat si sufleteste si material,lipsa tatalui se va simti probabil toata viata.fiecare parinte are rolul lui in cresterea si educarea copilului.ma straduiesc sa ofer fetitei mele tot ce consider,ca mama,ca este necesar si o va pregati pentru viata...este un copil responsabil,recunoscator{fara sa astept acest lucru},modest,dar in ochii ei tot citesc tristete si in sufletelul ei exista un gol,pe care nu il pot umple niciodata...poate e mai particulara situatia la noi,nefiind vorba de o alegere ci de destin,dar banuiesc ca e valabila si in cazurile cand alegerea este a parintiilor...
dezvoltarea armonioasa cu tot ce implica aceasta,a unui copil,are loc intr-o familie,langa ambii parinti...e doar parerea mea.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă