Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles

Single sau in cuplu?

<< < (157/171) > >>

come undone:

--- Citat din: silvia.elena din Joi, 20 Iunie 2013, 20:33 ---Buna singuraticilor! Sunt noua pe site si as dori sa imi explice cineva cam care e treaba pe aici! Am 22 de ani si sunt din Galati(daca are vreo relevanta pentru cineva) si simt nevoia sa vorbesc si eu cu cineva. Din cat am citit pe aici mi se pare foarte dragutz forumul pentru ca fiecare se poate destainui aici. Trec printr-o perioada mai dificila, post-despartire, ;) deci am nevoie de voi, cei in aceiasi situatie ca mine sa mai schimbam niste sfaturi:*:*:*

--- Terminare citat ---

Bună Silvia! Şi eu sunt nouă aici pe site şi încerc să mă integrez. Din păcate şi eu îmi revin după o despărţire aşa că dacă vrei să ne povesteşti ceea ce te supără, cel puţin eu sunt aici să te ascult. :)

Gabi sb:
Silvia - in primul rand, singuratatea nu e o pedeapsa. Da, orice despartire poate fi dureroasa, dar, cred ca depinde de noi, cat de mult timp prelungim aceasta stare. Profita de perioada asta ca sa te cunosti mai bine, descopera ce-ti place sa faci si fa ceea ce iti place! Acum timpul tau iti apatine ,doar tie, iei hotarari doar in functie de preferintele tale - si iata ca am ajuns si la unul din avantajele acestui statut.  ;)
 Pe de alta parte, majoritatea celor de varsta ta, inca studiaza, sunt necasatoriti, nu au copii, astfel incat, cu siguranta, vei gasi oameni cu care sa petreci timpul liber si vor fi ocazii in care vei cunoaste alti baieti si, de ce nu, marea ta iubire :flori:

s_cristina:

--- Citat din: ema.emilia.5 din Joi, 20 Iunie 2013, 01:23 ---
Deci optez pentru relatie, dar una care sa merite! :flori:

--- Terminare citat ---

Total de acord cu tine ema.emilia.5. Compromisul poate salva niste aparente, dar te distruge pe interior. O relatie facuta doar ca sa nu mai fi singur(a) nu merita.Si apoi sa sti ca statutul de single are si avantaje. Trebuie doar sa le gasesti.

stefic:
Salut, sunt noua pe forum si in aceasta situatie de single.
Dilemele mele: cand te-ai dedicat cuplului si ai neglijat persoana ta, ca ai si uitat ce inseamna sa faci ceva pentru tine. Desi nu inteleg. Cuplu inseamna sa te dedici celuilalt, sa faceti lucruri impreuna.
Ok, si ajungi singur. Ce faci? In afara de job, meditatie, cativa prieteni (care sunt sau nu sunt), un hobby si citit carti. Am senzatia ca nu fac decat sa treaca viata. E de ajuns? Cred ca trebuie mai mult, dar nu stiu de unde sa incep. Acum cand esti singur, si analizezi lucrurile mai indeaproape, nu apare intrebarea: care este scopul meu in viata? Ce trebuie sa fac mai mult?
Cand nu ai copii (un copil cred ca iti schimba perspectiva de viata), cand cei din jurul tau isi vad de familiile lor.
Ce faceti voi mai mult pentru a nu trece prin viata doar ca specatori. Trebuie neaparat sa marcam cumva existenta noastra in viata asta, sau doar trebuie sa traim. Asta ma macina, simt ca trebuie sa fac ceva, nu stiu ce, si ma simt vinovata sa iau viata asa cum e.
Poate n-are sens ce spun, de aceea as vrea sa stiu cum ganditi si voi. Gandesc eu aiurea?

Geta D:
Buna Stefi!   :flori:

Nu gandesti aiurea. Multe dintre noi ajungem sa analizam asta dupa ce relatia s-a terminat din diverse motive.
Eu am trecut de mult timp de perioada cu intrebarile despre ce fac cu viata mea. Dar pot sa-ti spun ca intr-un final ajungi sa pretuiesti orice clipa din viata si incerci sa ti-o faci cat mai buna cu resursele sufletesti, financiare, etc. pe care le ai.
Realizezi ca viata este prea scurta si daca nu ai reusit intr-o relatie, asta nu inseamna ca nu ai dreptul la viata.

Nu trebuie sa te simti vinovata ca iei viata asa cum este. Nu esti singura care face asta.  :)   Uneori sunt lucruri care ne depasesc. Pana la urma nu conteaza daca castigi batalia cu viata si ca ai reusit sa marchezi cumva existenta pe lumea asta, conteaza  faptul ca ai supravietuit cu brio ceea ce este mai greu decat sa construiesti ceva.

Iar daca simti ca trebuie sa faci ceva si nu sti ce, atunci ia o coala de hartie si scrie ce te-ar implini, ce te-ar bucura, ce te-ar face sa zambesti din tot sufletul. Chiar sa scrii si ce te-ar nemultumi, ce te-ar intrista, ce te-ar face sa plangi pentru a stii sa te protejezi de cei din jurul tau. :strong: Dupa care, vezi ce puteri ai ca sa poti duce la indeplinire ce ai scris. Trebuie ca atunci cand iti propui ceva sa nu renunti pana nu reusesti. Va fi un pas mic pt. viata ta, dar un pas mare pentru sufletul tau.
Si asa, incepi sa nu mai fi acaparata de ganduri neconstructive pt. tine si incepi sa simti ca viata ta are sens. Vei avea realizari mici dar cu efect benefic.

Acum sper eu, ca nu am luat-o pe campii. grin

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă