Aici se discuta > Subiecte despre si pentru singles
Single sau in cuplu?
Ana:
--- Citat din: ama din Vineri, 16 Decembrie 2011, 11:38 ---e foarte corect ce spui tu, dar ma intreb citi dintre noi avem curajul sa fim asa sinceri cu ceea ce credem si in anturajele noastre, toti avem prieteni casatoriti si vedem diferite situatii dar ne tinem gindurile pentru noi , pentru ca altfel i-am pierde si pe aia putini cu care oricum socializam ca sa fie , de cele mai multe ori .......
--- Terminare citat ---
:) Ce fac altii in casa lor, e problema lor. Nu ma plateste nimeni sa discut problemele lor, nici macar sa ii critic.
Discutia despre nevoie am deschis-o in contextul topicului, in ideea ca s-a discutat ca normalitatea ar fi cuplul, ca sa te ajute cel de langa tine. Oamenii ar mai trebui sa se ajute si singuri, iar SinglesCamp mi se pare un proiect fantastic tocmai din cauza asta - te ajuti singur.
balanta:
...am trait intr-o societate care pana acum a creat ....dependente si indobitocire....in aproape 20 de ani nu ai cum sa inoculezi in "vena" iubirea si stima de sine atat timp cat ni s-a spalat creierii cu "familia celula societatii", " ca asa trebuie sa fii la casa ta", "ca ce spune lumea" si nu mai repet sloganuri cunoscute ( cel mai favorit mie e cel cu " pai si ce a facut ca sa tie barbatul langa ea?").....asa ca va mai dura mult pana lumea va intelege ca mai intai e vorba de autocunoastere, ca familia da, e ok cat timp e alcatuita din doi oameni ce sunt "autosuficienti"....atat timp cat se merge asa cum spunea si Ana pe nevoi....am nevoie de un barbat sau o femeie "ca sa"....nashpa in momentul cand celalalt nu-i mai satisface nevoia...
mai aud ca a innebunit lumea in ziua de azi...aiurea....era nebuna....si in timpurile trecute barbati bateau femei, inselau sau femei abuzau emotional copii...numa ca nimeni nu avea curaj sa vorbeasca si se mergea pe alt slogan " nu trebuie sa stie nimeni necazul tau"....basca ca regimul in sine te tinea legat....ca nu poti divorta ca esti membru de partid, ca esti "director", ca ce spune lumea, ca nu se uita la tine nici un barbat daca ai copii ( de parca era musai sa se uite)...si deasemeni femeile nu evoluasera atat de mult....si asta e valabil la nivel mondial ....
da, timpurile se schimba, omul e centrat pe sine, pe dezvoltare, pe schimbare si mitul familiei traditionale incepe sa dispara...evolutia societatii ( nu stim daca e buna sau rea) duce dupa sine si dezvoltarea altor tipuri de relatii interumane...
janeta:
dragele mele , dragii mei , alegerea de a fi single ori in cuplu nu ne apartine intotdeauna . de multe ori starea este hotarata de... cine stie cine ? soarta ,Dumnezeu ori cum vreti voi sa-i spuneti .
din punctul meu de vedere viata in cuplu nu poate fi egalata de niciunul dintre momentele petrecute single .
sa ma explic : am dobandit acest ( nefericit pentru mine ) statut de single de aproape doi ani , dupa o casnicie de 21 de ani . pana la 34 de ani am avut "n" relatii ( una chiar durand 9 ani ) fara insa a-mi dori sa traiesc oficial in cuplu . am fost o fie deosebit de independenta si ideea maritisului pur si simplu ma speria . pana cand... a aparut sotul meu . au trecut doi ani de convietuire impreuna pana cand sa iau hotararea de a oficializa relatia noastra si 11 ani pana cand sa devin sotia lui si in fata lui Dumnezeu . mireasa la 45 de ani ? cu rochie alba si toate celelalte ? daca vi se pare putin fortat sa stiti ca am fost cea mai fericita mireasa din lume ( si , zau ca n-am fost urata deloc ;) ) si chiar am si o poza in care sotul meu ma trece pragul in brate desi nu sunt deloc genul poupee mignon :) .
dar nu pentru statutul de nevasta ori de mireasa pledez eu aici . nici ca m-au interesat vreodata comentariile privitoare la "fata batrana " ori " piatra din casa " . cand l-am intalnit pe omul meu am stiut , de fapt am simtit , ca el este jumatatea mea si ca a-l ignora inseamna sa-mi ignor insasi viata mea . mai pe scurt , nu mi-a mai fost teama sa iubesc si sa plonjez in aceasta iubire cu tot sufletul si toata fiinta mea .
n-am de gand sa va povestesc acum momente minunate din viata mea de nevasta implinita ( inca nu m-am ramolit intratat ;D ) . vreau doar sa va rog sa nu lasati dragostea sa treaca pe langa voi daca aveti norocul sa o intalniti . nu va lasati influentati de experientele nefericite traite pana acum . cine stie ? poate aceste experiente au fost necesare in pregatirea viitoarei voastre vieti . poate ca trebuia sa invatati ceva din ele pentru a implini demn si frumos o noua traire. nu va fie teama de iubire ! ingaduiti ca dragostea sa patrunda in viata voastra si nu o alungati doar pentru ca o data ( sau de mai multe ori daca ati avut ghinion ) ea nu a fost ceea ce v-ati fi dorit .
off , e greu sa faci lobby ... poate ca nu sunt in stare sa va ofer cele mai potrivite argumente , dar va rog din tot sufletul sa ma credeti ca oricat de "seif" vi s-ar parea statutul de single , nu merita sa pastrati o stare de siguranta relativa in detrimentul uneia in care , jumatatea voastra va aduce un buchetel e flori de ori cate ori vine de la piata , ori va spune : " buna dimineata , dragostea mea ! ".
dragele mele , dragii mei , va rog di suflet sa ma credeti ca nicio traire , niciun eveniment nu are aceiasi valoare ca atunci cand poti sa-l impartasesti cu omul iubit .
sa nu va fie teama sa iubiti ! as merge chiar mai departe : iubiti fara a incerca o exercitare a vreunui control . ce este sa fie al vostru va fi cu siguranta asa cum mi s-a intamplat si mie ( la o varsta la care eram deja catlogata drept " fata batrrana " ) .
iubiti , dragele mele , dragii mei !
daca nu mi-ar fi teama de ridicol ( sunt , totusi , o femeie aproape batrana ), daca nu m-as teme ca demersul meu in a face lobby in favoarea iubirii ar putea fi interpretat drept o nostalgie de om single, poate ca as incerca sa va impun printro multime de argumente ca viata voastra ar fi mult mai implinita si mai fericita daca nu ati trai singuri ci alaturi de suflete- pereche .
aveti curaj , dragele mele , dragii mei , si daruiti-va dragostea !
pocama:
--- Citat din: janeta din Vineri, 16 Decembrie 2011, 18:53 ---
aveti curaj , dragele mele , dragii mei , si daruiti-va dragostea !
--- Terminare citat ---
Problema cea mare este gasirea persoanei careia sa-i daruiesti dragostea. Nu curajul lipseste, ci jumatatea de care ai nevoie ca sa-ti exerciti acest curaj. :(
lori:
--- Citat din: janeta din Vineri, 16 Decembrie 2011, 18:53 ---aveti curaj , dragele mele , dragii mei , si daruiti-va dragostea !
--- Terminare citat ---
:) Asa este, ai dreptate! Dar in cursul vietii mereu crezi ca persoana pe care tocmai ai intalnit-o este cea pe care ai cautat-o pana atunci. Cu atat mai mare mi-a fost dezamagirea, in momentul in care respectivul mi-a dat de inteles ca nu este adevarat. Am fost o visatoare? Poate... dar nu m-am lecuit de iluziile mele, desi m-am resemnat cu ideea de single pana la adanci batraneti. Am citit ce s-a scris pana acuma, si cred ca starea de single este o stare normala, desi aud mereu in jurul meu remarci de genul : "nu s-a casatorit pana acuma!? nu este normal". Si esti privit ca o ciudatenie, ca ceva iesit din tipare. Nu exista nici un motiv pentru care sa consider persoanele single ca "persoane neimplinite" fiindca nu si-au gasit jumatatea. Dar din pacate exista multi altii care judeca pe ceilalti in acest mod. Toti avem sentimente, vise, iluzii si sperante pe care le mai pierdem pe drumul vietii.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă