Continui cu detaliile despre aceasta actiune.
Dupa cum stiti, in Crisan nu se poate ajunge decat pe calea apei, nu exista posibilitatea de a parcurge drumul pana acolo doar pe sosea. Punctul final al calatoriei terestre este Murighiol. Initial am discutat de Tulcea, dar costurile de calatorie pana la Crisan cu salupa ar fi prea mari si fara sens. Astfel incat, discutand acum cu proprietarul pensiunii, d-nul Cornel, am decis impreuna ca punct de imbarcare Murighiolul. Pana colo se ajunge pe sosea, venind din Tulcea. Sunt 38 km. La Murighiol exista 4 parcari pazite, cu plata, unde se pot lasa masinile, asta in situatia in care veniti astfel grupati. Daca si pt segmentul Tulcea - Murighiol apelati la transport in comun, nu se mai pune problema parcarii. Daca nu exista solutii convenabile pt Tulcea - Murighiol, transport in comun, va rog sa ma anuntati Email, cat sunt plecat in Adriatica, sa cautam impreuna solutii pt aceasta portiune si pt cate persoane. Cumva o rezolvam chiar si cu intoarcerea mea cu microbuzul pana la Tulcea pt a prelua o serie de 7 persoane. Exista si posibilitatea Sagetii din Tulcea pana la Crisan, adica a cursei regulate, dar este inceata si fara nici un fel de spectaculozitate. Ceea ce a propus d-l Cornel, de la Murighiol la Crisan este o veritabila excursie, in care se traverseaza 2 lacuri, un canal, o sa intalniti pasari, o sa vedeti nuferi, dureaza 2 ore doar mars, cu poze si opriri sa zicem cca 4. Se face cu o salupa de 6 persoane care costa in conditiile in care este ocupata 100%, 40 RON/persoana. Sageata costa 30 RON pleaca intradevar din Tulcea dar se merge doar pe zona de navigatie si asa cum spuneam, foarte incet. Daca sunt persoane care vor sa mearga cu Sageata, sa-mi comunice va rog pe Email.
Deci sa recapitulam. Incepand cu orele amiezii suntem asteptati in Murighiol (cu anuntarea in prealabil a fiecarui grup de 6 persoane - cu 2 ore inainte) pt a pleca spre Crisan. Eu am sa tin legatura tf cu voi pt a stii cand sa chem salupa la debarcaderul din Murighiol. Plecand tot cate 6, exista o flexibilitate in ceea ce priveste programul de plecare spre destinatia finala.
Rugamintea mea este sa-mi comunicati pe forum sau pe Email cu ce veniti si cu cine, astfel incat sa stiu fiecare cu ce ajunge si cand. Daca n-am fost foarte precis sau exista neclaritati, va rog scrieti-mi pana la plecarrea in 15 in Adriatica. Dupa imi va fi greu sa corespondez cu voi.