Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Hai-da-hai la Maramu! Excursie in Maramures 2 5 august 2012
malina dragomir:
Multumim frumos Mica si Delia... Ganduri bune si canicula usoara :)
admin:
In jurul "casii" mai avem ceva km de facut pentru a parcurge obiectivele pe care vi le-am prezentat ca posibil si dorit de vizitat. Am sa postez si o harta a MM, sa vedeti un pic cam pe unde umblam...
Noi vom fi cazati in Surdesti, undeva in zona Baia Mare - Cavnic, ca si anul trecut undeva la jumatatea distantelor pe care le avem de facut. Cel mai apropiat punct este Pasul Gutai, la Pintea Viteazu, acolo de unde urmeaza sa urcam la Creasta Cocosului.
Dar iata distantele pe un sens:
Surdesti Viseu de sus 116 km (cca 2 ore si jumatate) - pt Mocanita
Surdesti Borsa 137 km - pt Cascada Cailor si Manastirea Barsana - apoi mai prelungim cu Sighet si Sapanta, asta mai poate insemna inca vreo 50 km
Surdesti Pasul Gutai 5 km - pentru Creasta Cocosului
Deci putem ajunge la cca 550 km locali (in zona)
Eram la cumparaturi la Metro pt Sibiel, era acolo un vacarm si nu am inteles foarte bine ce mi-a spus Dana, cred si sper ca nu dau cifre eronate. Microbuzul pe care l-a inchiriat de la Bucuresti la Surdesti, pt km suplimentari percepe 1,5 lei/km, asta inseamna cca 825 RON/locali, daca parcurgem tot ce ne-am propus. Pt ca totul sa fie fair, avand in vedere ca eu cu microbuzul si pana la si de la Surdesti, doar acopar costurile de motorina, adica 550 km *11 l/100 km *6 RON/litru = 363 RON, pt a face o medie ponderata pt km locali, adunam cele doua sume de plata, adica 825 si 363 = 1.188 RON si impartim la numarul de participanti, adica 16. Rezulta cca 75 RON de plata pt transport zonal, repet in conditiile in care atingem toate obiectivele propuse. Putem face si ceva mai scurt, dar este pacat sa ajungem pana acolo si sa nu se vada tot.
Alt cost care va mai aparea este biletul de mocanita, adica 45 RON. Dupa cate am vazut in program avaem inclusa ca si anul trecut, o masa sus in Paltinul.
Pt cei care vin cu mine, din Sibiu, Turda, Cluj si Dej costurile de transport asa cum am mai precizat acopera doar motorina. Calculul l-am facut diferentiat functie de unde vine fiecare:
Cei care vin din:
Sibiu (4 persoane, inclusiv eu) = 85 RON/persoana dus si intors 680 km
Turda = 40 RON
Cluj = 32 RON
Dej (2 pers) = 19 RON
----------------------------
Total 430 RON (adica 680 km *11 l /100 km * 6 RON/litru)
Toate mesele sunt acoperite, adica
3 mic dejunuri
3 pranzuri reci la pachet - pt ca o sa fim cam tot timpul plecati
3 cine
De pe drum o sa cumparam apa, bere, sucuri, pt a avea la pensiune.
Prognoza meteo arata bine, deci avem cam tot ce ne trebuie: un grup, unde sta si manca, cu ce ne deplasa, o zona minunata si vreme buna.
Eu plec la ora 10.30 din Sibiu, urmeaza ca la 14.00 sa ajung in Dej pt a le lua pe Paula si Malina. Sper ca in jur de 16.30 sa ajung la Surdesti.
Drum bun celor din Bucuresti si celor din Moldova!
admin:
Cate ceva despre Creasta Cocosului
Rezervatia este amplasata in Muntii Gutai, in judetul Maramures, la o distanta de aproximativ 35 km de orasul Baia Mare. In cadrul rezervatiei se evidentiaza "Creasta Cocosului", care da numele rezervatiei, reprezentand o colina ascutita, crenelata, de circa 200 m lungime, aflata la o altitudine medie de 1200 m, cu o orientare spatiala aproape verticala, dupa directia NV - SE.
Traseu turistic marcat cu banda rosie din Pasul Gutai, ulterior si cu cruce albastra iar in zona de sub Creasta Cocosului apare si crucea rosie-nemarcat in zona de nord-est-est spectaculoasei formatiuni geologice
Circuit de 6-7 ore si aproximativ 12-13 km
Obiective: turbaria-tinovul Taurile Chendroii si Creasta Cocosului
admin:
Mai jos o harta pe care am incercuit locurile pe care v-am propus sa le vizitam. Cu x Surdesti - locul in care o sa stam.
admin:
Traseul Mocanitei, pe salbatica Vale a Vaserului. (se vede ca acolo locuiau ceva nemti - pe germana la apa se spune wasser si se citeste vaser, deci tradus Valea Apei...). Anul trecut am fost foarte surprins ca la Paltinul, statia unde am fost asteptati cu branch-ul - in loc de jocuri morosene, am fost intampinati cu jocuri sasesti, de fapt de tiptzeri...
Cu rosu am trasat, tronsonul pe care-l face mocanita turistica.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă