Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
Toate cele 10 minunatii ale Austriei, circuit 6 15 iulie 2012
varsator38:
de fiecare data cand privesc imaginile postate pe aici,imaginatia o ia razna si o particica din mine este alaturi de voi prin minunatele locuri pe care le vizitati.
multumiri celor ce posteaza fotografii,filmulete,povesti...pentru ei sunt amintiri placute,iar pentru cei care nu au sansa sa viziteze acele locuri,e un cadou deosebit!
admin:
Cand ne-am intors din Munchen, am poposit cateva ore si in superba Viena. Cateva fotografii si de acolo.
Parlamentul
Muzeul de Stiintele Naturii
Statuia Mariei Tereza din piata cu acelasi nume
Muzeul de Istoria Artei...ah si era expozitie Gustav Klimt si n-am avut timp....
Statuia lui Mozart
admin:
Opera, vazuta din lateral, dinspre Pasajul Albertina
Opera, tot din lateral, zona de intrare.
Culmea, mai aveau inca bilete pentru concertul din acea seara! Salerii dadeau cred telefoane la prieteni...sa umple sala!
admin:
Muzeul Albertina
Domul, punctul zero al Vienei
Biserica Sf Peter
Coloana ciumei
Palatul Hofburg, resedinta de iarna a lui Franz Iosef si a imparatesei Sissi
Dinspre Piata Mihaelplatz
Dinspre Burgpark
Curtea interioara a palatului
Statuia imparatului
Burgpark
Volkspark. Intre acest parc si Parlament este Burg Ring, sau inelul central, cel care inchide, inconjurand-o, zona centrala 1. Pe directia de fotografiere, dar pe partea cealalta a parcului este alta zona verde, Parcul Primariei, iar in spatele acestuia, superba cladire a primariei Vienei, Wien Rathaus. Mai departe lateral este Universitatea si apoi o frumoasa biserica, construita in ton cu primaria. Vis a vis de Sigmund Freud Park si Votiv Kircheeste (biserica de care vorbeam) este Burgtheater sau Teatrul National.
admin:
Sunt o multime lucruri de vazut in Viena, dar pt trei ore am ales ceea ce era mai important. Ce o sa vedem in plus in excursia noastra este cartierul muzeelor (apare in fotografia cu Maria Tereza, undeva in spate), Primaria, Teatrul National, Academia de arte frumoase, Karlsplatz si multe altele. Remarca Mihai in timp ce ne plimbam prin Viena, ca aceasta este un adevarat muzeu in aer liber, fiecare cladire este ea insasi un monument.
Farmecul Vienei nu se poate simti fara sa bei o cafea intr-una dintre cafenelele ei, acolo unde se intalneau pe vremuri elitele studentesti si artistice din Europa. Apoi Schoenbrunn, palatul de vara, un imens complex ce cuprinde palatul, gradinile, casa palmierilor, gradina zoo, Gloriette. Acolo se poate savura cel mai bun strudel cu mere in sos de vanilie din Viena.
Din Turnul Dunarii, in restaurantul care se roteste se poate admira intregul oras, in timp ce te bucuri de un Aperol sau o bere rece.
Marea bucurie este in Prater, acolo unde redevii copil. Un imens parc de entertainment, cu tot ce-ti trece prin minte. Acolo poti gusta cel mai bun ciolan in sos, din Viena.
Imi opresc aici povestirea in imagini, a celor catorva ore petrecute in Viena. M-am bucurat acolo de o companie foarte placuta, persoane vesele si foarte participative. Era sfarsitul unei calatorii care ne-a adus in fata castele, cladiri monumentale, parcuri minunate, zone de promenada si....berarii.
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă