Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre
In Rezervatia Muntilor Retezat 22 iunie 24 iunie 2012
admin:
Retezat ascund unele dintre cele mai frumoase locuri din tara. Zeci de lacuri glaciare, piscuri stancoase acoperite de pini pitici. In drum am intalnit o multime de flori. Cele mai frumoase, evident bujorii de munte, care erau in plina inflorescenta.
Mi-a ramas la inima Calin, gazda noastra, un om de munte, fin, rafinat, placut si disponibil. A venit cu noi sambata, ne-a rasfatat impreuna cu d-nul Nicu, bucatarul cu tot felul de mancaruri bune. 10 pt Pensiunea Dora din Rausor. La toate capitolele!
Am sa ma intorc cu siguranta acolo, am planuit sa facem Bucura, pe un traseu alternativ. Poate de ziua mea, poate altadata. Nu stiu inca, dar locurile acelea, aerul muntilor ozonati de miii de brazi m-au vrajit de-a dreptul. Ochiul acela de apa strans in causul Retezatului, pastravii care sareau, silueta celor de pe Lolaia, mi-au format o imagine care nu poate fi decat repetata. Traseul pana la Stevia este relativ usor, are cateva urcari in padure si una pe bolovani, ceva mai grele. In rest trebuie rezistenta, ambitie si Calin din spate.
admin:
Am sarit peste Sarmizegetuza, Manastirea Prislpo si Castelul Huniazilor, pentru ca am dat de Cetatea Calnicului, pe care am vizitat-o in drum spre Sibiu. Un argument in plus ca lucrurile s-au miscat intr-o directie pozitiva in tara asta. Foarte bine renovat, ofera una dintre cele maiu frumoase imagini de Cetate taraneasca. Initial construita pt un nobil sas, primarul satului, a intrat prin cumparare in proprietatea obstii. Care a stiut s-o conserve si s-o duca mai departe pana aproape de noi. Cand a luat-o un ONG, Ars Translvania, si i-a daruit iarasi viata.
admin:
Castelul Huniazilor. Leaganul uneia dintre cele proeminenta familii din istoria Europei Centrale si de Est, a Corvinilor.
admin:
Manastirea Prislop, locul unde este inmormantat parintele Arsenie Boca.
admin:
Termin cu Sarmizegetusa, desi ar trebui sa incep cu ea. Pt ca de acolo, de fapt de la cea dacica incepem noi.
Amfiteatrul
Navigare
[#] Pagina următoare
Du-te la versiunea completă