Autor Subiect: In Rezervatia Muntilor Retezat 22 iunie – 24 iunie 2012  (Citit de 83750 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline dauina

• Hero Member
  • Mesaje postate: 642
Re: In Rezervatia Muntilor Retezat 22 iunie – 24 iunie 2012
« Răspuns #210 : Luni, 25 Iunie 2012, 17:06 »
si sa intelegem ca ti-a placut?....nu de alta, dar ai spus ceva inainte de plecare, si poate ramanem fara "ei" p-aci....
Nu ceea ce aduni, ci ceea ce raspandesti spune ce fel de viata ai trait!

Offline Plusar

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 376
« Răspuns #211 : Luni, 25 Iunie 2012, 17:08 »
eu doar am preluat autocaracterizarea !  :blush:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #212 : Luni, 25 Iunie 2012, 17:28 »

Biserica din Densus

dian

• Vizitator
« Răspuns #213 : Luni, 25 Iunie 2012, 17:29 »
Nu ma pot abtine sa nu zambesc la amintirea glumelor si bancurilor de pe terasa insotite de hohotele de ras ale grupului asezat pe banci, in cerc, ca la scoala, in timp ce nea Nicu nu mai prididea cu coptul gogosilor. Niste gazde deosebite, care s-au integrat rapid in grupul nostru, oameni foarte amabili si priceputi, parca formam o mare familie. Ne-au condus pe fiecare la plecare, de parca isi conduceau rudele.
 Nu mai vorbim de frumusetea tinutului, peisajele extraordinare, impresionante, variate in functie de altitudine, oamenii locului frumosi si pe dinauntru, cei care au supravegheat de-a lungul anilor Castelul Cneazului Candea. (de unde credeti ca are Gigi sangele ala albastru?)
  Probabil ca febra musculara nu a trecut in totalitate, dar a meritat efortul, ne-am incarcat bateriile cel putin pentru un timp, am cunoscut membri noi, felicitari Anca pentru tonusul si energia ta, multumiri Gigi pentru organizare si talentul de a gasi totdeauna posibilitati de cazare, masa si ambianta optime.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #214 : Luni, 25 Iunie 2012, 17:35 »

Intrarea in tara mea....

Manastirea Colt si Castelul Candestilor

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #215 : Luni, 25 Iunie 2012, 18:20 »
Intram in parc:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #216 : Luni, 25 Iunie 2012, 18:28 »

Imagini din prima zi, cea de "incalzire"

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #217 : Luni, 25 Iunie 2012, 18:39 »

A doua zi, spre Varful Retezat si Lacul Stevia

Lacul Stevia

Tatiana

• Vizitator
« Răspuns #218 : Luni, 25 Iunie 2012, 18:51 »
Multumesc Gigi pentru imaginile  cu bolovani; imi este atat de dor de ei... :)
Am o febra musculara de zile mari, am motait azi toata ziua la birou dar a meritat din plin toata oboseala acumulata!!! Mi-a ramas totusi destula putere ca sa le povestesc colegilor ce minunat a fost: oameni si locuri.
Pupici tuturor!

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #219 : Luni, 25 Iunie 2012, 19:25 »

Imagini din jurul lacului. Varful Retezat si zona prin care am coborat in caldarea Stevii

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #220 : Luni, 25 Iunie 2012, 19:33 »
Retezat ascund unele dintre cele mai frumoase locuri din tara. Zeci de lacuri glaciare, piscuri stancoase acoperite de pini pitici. In drum am intalnit o multime de flori. Cele mai frumoase, evident bujorii de munte, care erau in plina inflorescenta.

Mi-a ramas la inima Calin, gazda noastra, un om de munte, fin, rafinat, placut si disponibil. A venit cu noi sambata, ne-a rasfatat impreuna cu d-nul Nicu, bucatarul cu tot felul de mancaruri bune. 10 pt Pensiunea Dora din Rausor. La toate capitolele!

Am sa ma intorc cu siguranta acolo, am planuit sa facem Bucura, pe un traseu alternativ. Poate de ziua mea, poate altadata. Nu stiu inca, dar locurile acelea, aerul muntilor ozonati de miii de brazi m-au vrajit de-a dreptul. Ochiul acela de apa strans in causul Retezatului, pastravii care sareau, silueta celor de pe Lolaia, mi-au format o imagine care nu poate fi decat repetata. Traseul pana la Stevia este relativ usor, are cateva urcari in padure si una pe bolovani, ceva mai grele. In rest trebuie rezistenta, ambitie si Calin din spate.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #221 : Luni, 25 Iunie 2012, 19:41 »
Am sarit peste Sarmizegetuza, Manastirea Prislpo si Castelul Huniazilor, pentru ca am dat de Cetatea Calnicului, pe care am vizitat-o in drum spre Sibiu. Un argument in plus ca lucrurile s-au miscat intr-o directie pozitiva in tara asta. Foarte bine renovat, ofera una dintre cele maiu frumoase imagini de Cetate taraneasca. Initial construita pt un nobil sas, primarul satului, a intrat prin cumparare in proprietatea obstii. Care a stiut s-o conserve si s-o duca mai departe pana aproape de noi. Cand a luat-o un ONG, Ars Translvania, si i-a daruit iarasi viata.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #222 : Luni, 25 Iunie 2012, 20:09 »
Castelul Huniazilor. Leaganul uneia dintre cele proeminenta familii din istoria Europei Centrale si de Est, a Corvinilor.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #223 : Luni, 25 Iunie 2012, 20:11 »

Manastirea Prislop, locul unde este inmormantat parintele Arsenie Boca.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #224 : Luni, 25 Iunie 2012, 20:17 »
Termin cu Sarmizegetusa, desi ar trebui sa incep cu ea. Pt ca de acolo, de fapt de la cea dacica incepem noi.

Amfiteatrul