Retezat ascund unele dintre cele mai frumoase locuri din tara. Zeci de lacuri glaciare, piscuri stancoase acoperite de pini pitici. In drum am intalnit o multime de flori. Cele mai frumoase, evident bujorii de munte, care erau in plina inflorescenta.
Mi-a ramas la inima Calin, gazda noastra, un om de munte, fin, rafinat, placut si disponibil. A venit cu noi sambata, ne-a rasfatat impreuna cu d-nul Nicu, bucatarul cu tot felul de mancaruri bune. 10 pt Pensiunea Dora din Rausor. La toate capitolele!
Am sa ma intorc cu siguranta acolo, am planuit sa facem Bucura, pe un traseu alternativ. Poate de ziua mea, poate altadata. Nu stiu inca, dar locurile acelea, aerul muntilor ozonati de miii de brazi m-au vrajit de-a dreptul. Ochiul acela de apa strans in causul Retezatului, pastravii care sareau, silueta celor de pe Lolaia, mi-au format o imagine care nu poate fi decat repetata. Traseul pana la Stevia este relativ usor, are cateva urcari in padure si una pe bolovani, ceva mai grele. In rest trebuie rezistenta, ambitie si Calin din spate.