Autor Subiect: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012  (Citit de 79630 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline kike

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 253
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #150 : Duminică, 13 Mai 2012, 21:29 »
S-au incheiat trei zile de poveste cu zmei, zane, Ilene Cosanzene si Feti Frumosi(putini.......dar buni) :) Atmosfera de tabara scolara(pe care nu speram s-o retraiesc), o aniversare de trei zile si trei nopti ;D,prieteni noi si vechi,veselie si munte cat cuprinde!
Jos palaria Samiza, Gigi, Pavel, Romica......!

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #151 : Duminică, 13 Mai 2012, 21:39 »
Laaaa muuuulti aaaani!  :flori:

Offline kike

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 253
« Răspuns #152 : Duminică, 13 Mai 2012, 21:40 »
 :kissing:

Offline oti

• Full Member
  • Mesaje postate: 210
« Răspuns #153 : Duminică, 13 Mai 2012, 21:44 »
salutare, frati si surori! am ajuns acasa pe o ploaie torentiala. eram asa de obosita, dar si relaxata (de la antrenamentul anterior) ca nici nu-mi pasa. luteam peste noroaie. aceasta excursie a fost pentru mine o mare provocare. si spre marea mea uimire, mi-am depasit asteptarile cu foarte mult. ma mandresc acum cu rezistenta mea fizica la provocarile urcusurilor pe muchie de stanca, cu rezistenta la stresul provocat de manelele de la 1640m, de rezistenta la pufaielile colegilor de camera din timpul noptii si la stresul ca patul in care doarme nicu va ceda la cea mai mica miscare.
ca de fiecare data iesirile cu astfel de prieteni nu pot fi decat de neuitat. va multumesc ca existati si sa ne tina dumnezeu obiceiul de a ne revedea cu placere!
Pasul indispensabil pentru a obtine lucrurile pe care ti le doresti in viata este acesta: hotaraste-te ce vrei.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #154 : Duminică, 13 Mai 2012, 21:53 »
Si noi te iubim!  :strambatura:

Offline lumiere

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
« Răspuns #155 : Duminică, 13 Mai 2012, 22:05 »
Aha, deci TU erai!  ;D Multumim pentru cafea!  :thumbup: Eu, din pacate, nu mai merg in Retezat. Vii in locul meu?

Vin, dar si cu tine!

Offline lumiere

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 67
« Răspuns #156 : Duminică, 13 Mai 2012, 22:19 »
:kissing:

La multi ani, cu drag, inca o data, pentru cei 21 de ani ai tai si doua zile!
Te pup si noapte buna!

Offline nickyblu

• Sr. Member
  • Mesaje postate: 388
« Răspuns #157 : Duminică, 13 Mai 2012, 23:09 »
Am ajuns si eu acasa cu pungile pline de amintiri frumoase  ;)  si "intoxicat" de atata aer curat.
Imi pare rau ca nu am mai ajuns la hotel pentru ramas bun dar am cam fugit de ploaie :)
Pe drumul de intoarcere am gasit impreuna cu fetele antidotul pentru manelele de la 1540  :dance: o sa-l iau cu mine in urmatoarele excursii.
Imi pare bine ca m-am reintalnit cu oamenii veseli si plini de viata de la Rasnov si am cunoscut si o parte din ceilalti membrii ai familiei SC.
A fost nemaipomenit ca l-am avut de partea noastra pe Pavel, cu ajutorul caruia am vazut tinutul Coziei intr-o lumina aparte. Si Romica ne-a deslusit o parte din lucrurile pe care un turist obisnuit nu le observa. Nu am mai vazut demult oameni asa dedicati naturii si muntelui.
Imi doresc cat mai mult timp liber sa pot merge la cat mai multe excursii organizate cu atata suflet de Gigi si Samiza. :thumbup:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #158 : Luni, 14 Mai 2012, 06:56 »
Aseara n-am mai reusit sa-mi tin ochii deschisi. Asa ca m-am intors in pat, sa-mi continui somnul inceput dupaamiaza la sosirea din Cozia. Si citesc doar acum ce s-a mai scris referitor la aceasta tabara. A fost foarte frumos, au fost 3 zile grozave, vremea a tinut cu noi, muntele ne-a primit cu padurile inverzite, Pavel - extraordinar. Imi propun si privat anul acesta sa mai ajung odata - in special la Stanisoara. Locul acela mi-a starnit amintiri, l-am simtit atat de apropiat si de intim, incat nu pot sa nu ma gandesc sa revin acolo cat mai curand. Nu stiu pe voi, cei cu care am urcat la cascada si in Gradina Zanelor, cat v-a impresionat Manastirea Stanisoara, dar eu am avut un sentiment atat de puternic de liniste si de confort mental, incat imi simteam parca cum imi limpezesc mintea. Si invitatia monahului la masa, ciorba aceea excelenta, laptele prins, rece si racoritor, placinta care ti se topea in gura...Eu nu sunt un tip religios si nici foarte atras de acest fenomen, dar respect traditia bisericeasca si tot ce tine de ea. Ei, nu stiu de ce, acolo la Stanisoara, m-am simtit un pic mai apropiat de religie si trebuie sa recunosc ca este prima data cand mi se intampla. In calatoriile mele, am intrat in sute de biserici si manastiri, deci nu sunt la primul contact cu un astfel de lacas. Poate si pentru ca n-am simtit deloc elementul acela putin turistic si comercial pe care l-am intalnit in alte parti. Acolo parca totul este curat.

Caroline, referirea la Retezat si la infrangerea fobiei de intaltime, am vrut sa sune ca o incurajare pt cei care au fost la Cozia si sunt inscrisi la acea tabara. Nu iti era adresata personal, era asa cum am spus, generala si nu incercasem in nici un caz sa te conving sa-ti schimbi decizia. In situatia ta, daca doream sa te conving totusi sa vii, fiind mai apropiata, puneam mana pe telefon si te sunam, nu scriam pe forum. Intotdeauna cand cineva renunta, consider ca are motive foarte intemeiate sa o faca si de aceea niciodata nu incerc sa-l conving.

Acum urc pozele pe wetransfer si am sa va transmit link-ul de descarcare. De pe g.cindea@mediatrading.ro.

Tare as fi vrut sa pot povesti mai multe si sa scriu despre voi cei cu care mi-am petrecut zilele astea, dar mai sunt doar 4 zile pana la Transalpina si 7 pana la Spania, asa ca trebuie sa-mi indrept atentia acum in mod deosebit si concentrat pe urmatoarele evenimente.

Ma bucur ca v-am reintalnit pe cei deja vechi, ca v-am cunoscut Iulia si Ana. Pana la urmatoarea tabara, la revedere!

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #159 : Luni, 14 Mai 2012, 12:49 »
N-au fost decat trei zile, dar nu stiu de ce am senzatia ca tabara asta a durat mult mai mult. Pe langa excursia pe munte propriu-zisa, asa, ca pe timpuri - in bocanci si cu rucsacul in spate, in locuri unde eu personal nu credeam sa pot a urca vreodata, ne-am relaxat in bazinele termale ale Calimanestiului, ne-am distrat la party – sarbatorindu-l pe copilul asta bun, am luat la picior pajistile varfului Cozia, am admirat cursul molcom al Oltului, atat de la nivelul apei (de la terasa cu berea la metru'  :D ), cat si de sus, de la releu – pana dincolo de Rm.Valcea, ori pe versantul celalalt pana catre masivul dupa care sta ascuns Sibiul, am ascultat povestile si legendele locului spuse in varf de munte de Pavel, ne-a povestit natura dragul nostru Romica (o dulceata de baiat, remarcati ca l-am trecut deja la ai nostri)… am dormit la cabana – tot ca pe timpuri, am mancat slanina facuta la jar... (unii peste puterile lor  :blush:  multumesc pentru grija, Iuli! Nu am aici un copac, numai un buchet cu  :flori: ) …  Si, mai presus de toate, asa cum s-a mai scris mai sus, ne-am bucurat ca ne-am intalnit si ne-am simtit bine cu prietenii!
Mi-e greu acum sa ma adun, sa fiu coerenta… Cele mai graitoare sunt pozele (pun cateva facute de mine si mai multe facute de nickyblue, cu un aparat mai bun). Daca le-ati vedea pe cele in care aparem noi, cocotati pe stanci precum caprele negre....  :faint:
Pavel pe cocoasa unui zmeu… deasupra haului…

Romica – inginer silvic indragostit de munte

Defileul Oltului spre Rm.Valcea

Si spre Sibiu (de pe doua varfuri diferite… o poza de sus si una... de si mai suuuus!)

Hotelul

Party pe terasa

Punctul de informare turistica Cozia si “corpul dormitor” al cabanei Cozia

Cabana insasi

Releul - vazut de jos si de suuuus

In zare, Fagarasii

Violet de… gentiana

Irisul de Cozia

In “pregatire”: afinele. Era plin locul de ele!

Asta-s eu, cocotata pe stancile alea verticale… Pana nu m-am vazut inapoi jos, tot verde am fost!  :o

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #160 : Luni, 14 Mai 2012, 13:17 »
Frumoase poze, interesante istorisiri şi peripeţii, reuşită excursie! :)

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #161 : Luni, 14 Mai 2012, 15:24 »
Mari_a, felicitari. Esti un bun observator si povestitor...  :thumbup:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #162 : Luni, 14 Mai 2012, 19:43 »
Am transmis celor care au participat la actiunea din Cozia, fotografiile facute de mine. Daca nu le-ati primit, dati-mi un semn aici pe forum, sau pe Email si le retransmit.

Offline DanaC

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
« Răspuns #163 : Luni, 14 Mai 2012, 20:16 »
Multumesc Gigi. Suntem noi frumosi si curajosi dar tot mojdreanul  este cel mai cel.

Offline Codru

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 77
« Răspuns #164 : Luni, 14 Mai 2012, 20:50 »
Am transmis celor care au participat la actiunea din Cozia, fotografiile facute de mine. Daca nu le-ati primit, dati-mi un semn aici pe forum, sau pe Email si le retransmit.

Si mie te rog.... linkul pentru poze + poate o lista cu mailurile tuturor (o parte le am deja ) ca abia ce le-am descarcat si eu  :) !!!!
multumesc