Evident, eu, cu (dez)avantajul de a ajunge printre primii acasa...

Pentru tabara de la Cozia, cred eu, ar exista doua posibile definitii extreme: o intreaga poveste sau "nu ma intreba, nu exista cuvinte".
Tot osciland intre acestea doua, am decis pana la urma ca ar fi o lasitate prea mare sa optez pentru a doua varianta.
Asa ca as incepe cu a-i felicita din toata inima nu numai pe aceia ca Pavel, care fac asta de-o viata intreaga (evident, multi dintre noi ar putea fi felicitati pentru tot atat de multe domenii in care se zbat de o viata intreaga, desi diferite de domeniul lu Pavel), ci mai ales pe aceia din grupul nostru care au avut curajul sa-l urmeze pe Pavel pe traseele de profesionisti... eu, cel putin, am o mare admiratie pentru ei (din umbra).
In al doilea rand, personal, ma bucur mult ca am intalnit din nou vechi prieteni si ca am cunoscut oameni pe care imi doream sa ii cunosc, inca de pe forum. Pentru mine, acesta e cel mai mare castig (sic).

In al treilea rand, ar fi inutil sa vorbesc aici despre imposibilitatea de a povesti in cuvinte tot ceea ce o tabara la munte poate avea ca efecte (si mai ales afecte), celor care nu au trecut prin asta. Pariez (si ma risc sa pariez) ca povestea despre pungi va fi mai putin verosimila si raspovestita chiar si decat povestea despre alifie de la Rasnov.

In al patrulea (dar nu ultimul) rand, pentru mine (si ma tot repet cu formula asta, ca sa nu se creada ca generalizez in stilul scriitorasilor de presa), a fost chiar si o tabara "de dezvoltare personala": am constatat ca, desi au trecut 20 de ani de la ultima mea intalnire cu muntele brut, desi am avut surpriza sa-mi descopar o noua fobie (de inaltime) care pana acum cativa ani imi era necunoscuta, desi... nu mai conteaza ce, totusi, eu cred ca toti am reusit sa ne autodepasim si, cel mai important, sa radem peste asteptari, peste imprejurari, peste vicisitudini, peste... orice ati vrea voi.

Din cauza asta nu as putea - Doamne fereste - sa ii admir mai putin pe aceia cu care am ramas impreuna la sedinta de terapie prin ras.