Autor Subiect: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012  (Citit de 79623 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline DanaC

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
Re: Gradina zanelor: Parcul National Cozia 11 – 13 mai 2012
« Răspuns #120 : Duminică, 06 Mai 2012, 12:04 »
Aoleo, kama... cu asa antrenament la dans, pun pariu ca se vor face doua echipe, la distanta de cel putin doua ore pe traseu una de cealalta...  ;)

No, nu asa. Doua echipe:  una (mai antrenata) sa o duca in spate pe cealalta.

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #121 : Duminică, 06 Mai 2012, 19:47 »
Gigi, welcome back! N-am primit inca niciun raspuns (cel putin eu) privind rezervarea suplimentara joi-vineri. Cum a ramas, exista o lista pentru joi, a facut Samiza rezervare in grup sau e fiecare pe cont propriu? Mersi a l'avance. :)

Offline IuliaT

• Full Member
  • Mesaje postate: 141
« Răspuns #122 : Duminică, 06 Mai 2012, 22:30 »
Oti stai linisita toate se rezolva.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #123 : Luni, 07 Mai 2012, 08:06 »
Azi am sa reiau tot ce tine de Cozia. Vad ca multi dintre voi pleaca de joi, pt a fi vineri dimineata acolo. Am discutat cu Samiza si mi-a spus ca a rezolvat cu cazarile pt acest supliment de o noapte, Caroline, dupa cate mi-a spus, tu ai un single pt joi/vineri.

Sunt facute rezervari pentru 16 persoane, cu mine inclusiv.

Dupa ce discut cu Pavel, ghidul nostru si cu proprietarul de la Cabana Cozia, am sa revin cu detalii despre zilele de sambata si duminica.

Am prins discutia legata de betele de trekking. Chiar daca sunt oarecum incomode, salveaza mult din presiunea pe genunchi si ajuta la echilibru.

Despre ghete de trekking: Caroline nu stiu daca ai informatia: se fabrica langa Sibiu, pe soseaua Cristian - Sacel. Fabrica are un outlet acolo si gasesti tot ce vrei la un pret mult mai mic decat la Hervis sau alt magazin de specialitate. Au Lhytos si Salomon, doua marci excelente.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #124 : Luni, 07 Mai 2012, 09:49 »
Eu am sa plec din Sibiu, cu masina vineri, la ora 7.00. Codruta, este ok si pt tine ca si conection?
Ajung in jur de ora 8.20 la Calimanesti.

Intalnirea cu Pavel este la ora 9.30 la Hotel Orizont, cel care ne va gazdui vineri/sambata (pe cei sositi de joi, si joi/vineri). Se pleaca de acolo cu masinile, sunt cca 25 km pana la Calninesti, locul de unde vom urca catre Pestera Zmeilor. Pavel are 4 locuri in masina, eu mai am, in afara de mine si Codruta inca 3. Deci din 16 participanti, 9 vor fi in cele 2 masini. Mai raman 7, ceea ce inseamna necesare inca 2 masini. Dintre cei care vin cu masina, cred ca nu va fi o problema sa gasim cele 2 masini care mai sunt necesare. Drumul este doar pe asfalt, deci nu creeaza probleme din punct de vedere al accesului. Masinile le vom lasa la Calinesti in siguranta, la un cunoscut de a lui Pavel.

Am apreciat cu Pavel ca o sa incepem urcarea undeva in jur de 10.30. Nu este un drum greu, este ceva de acomodare cu muntele si traseele de urcare, sa-i spunem un binevenit antrenament si evaluare pentru ziua de sambata. Tot parcursul va dura in jur de 7 ore, dus si intors evident. Deci in jur de 17.00 o sa ne intoarcem la hotel. Avem cina acolo, probabil in jur de 18.30.

Pt vineri: cei care veniti de joi: pregatiti-va sandviciuri si apa, pt a avea la voi. Nu va incarcati cu mai mult decat puteti cara, dar suficient incat sa nu va apuce foamea sau setea, pe sus.

Sambata dimineata, o sa luam micul dejun la 8.00 si la 9.00 facem check out-ul si plecam spre zona de urcare pe Cozia. Masinile le vom lasa tot asa intr-o zona de siguranta, pe care ne-o va indica Pavel. Practic doar trecem Oltul, sunt 6-7 km. In jur de 9.30 incepem urcarea. Dupa cate v-am spus nu este usor, dar nici foarte greu. Daca sunteti echipati corepunzator si daca aveti o conditie fizica relativ buna, nu va fi nici o problema. Oricum Pavel este avertizat ca nu suntem un grup dinamic si va incerca sa creeze un ritm de urcare echilibrat. Va rog de acum, pe cei mai dinamici, nu incercati sa-l depasiti si nu fortati ritmul, indifirent cat de usor o sa vi se para. Suntem un grup, plecam impreuna, ajungem impreuna. Ascensiunea o sa dureze la ritmul nostru in jur de 7-8 ore. O sa facem o pauza de masa, nu foarte lunga pt a nu ajunge in situatia in care sa nu mai putem pleca de acolo. Doar cat sa mancam si sa ne odihnim un pic. Pt aceasta zi, dar si pt duminica, o sa mergem vineri seara la magazin sa ne cumparam ceva de mancare. Masa de cina este asigurata la cabana, dar pana acolo va fi nevoie de mancare si apa.

La Cozia dormim in cabana. Deci acentuez, cabana, nu hotel, nu pensiune, sper ca fiecare stie unde merge si la ce se asteapta in varf de munte. Avandu-l pe Pavel cu noi, o sa avem cu siguranta maximum de confort si cele mai bune servicii pe care le pot ei oferi, dar asta nu inseamna ca vom avea conditii de 3*. Se va dormi in camere de 2, 3 si mai multe paturi, nu avem grup sanitar propriu, ci comun in zona de sala de mese. Asta este muntele si sper si cred ca stiiti cu totii ce inseamna asta. 

A doua zi: dupa micul dejun o sa incepem coborarea. Nici aceasta nu este usoara, mai ales dupa doua zile de munte. Foarte mare atentie la unghiile de la picioare: mai ales la coborare, varfurile degetelor sunt supuse la un permanent contact cu bocancul. Daca nu aveti taiate unghiile, puteti avea mari probleme la degetele de la picioare. Stiu ca femeile tin mult la aspect dar aici este o problema mai importanta decat estetica.

Probabil ca in jur de 15.00 o sa ajungem jos. Am discutat cu Pavel de posibilitatea de a ne refresha si ne-a dat ca cea mai buna solutie si pt a ne schimba, dar mai ales pentru a ne reveni muscular, o baie termala la unul dintre numeroasele stranduri din Calimanesti. Si am fost ca idee perfect de acord cu el. O ora petrecuta in apa calda ne poate da o stare buna dupa efortul pe care l-am facut. O sa mai discutam pe seama acestui aspect acolo.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #125 : Luni, 07 Mai 2012, 10:05 »
   Vă doresc să aveţi parte de o excursie frumoasă şi reuşită,  să aveţi vreme bună şi drumeţie cât mai plăcută! :)

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #126 : Luni, 07 Mai 2012, 13:28 »
No, nu asa. Doua echipe:  una (mai antrenata) sa o duca in spate pe cealalta.

Ma inscriu si eu - in echipa "cealalta", desigur!  :D
Tot cautand pe net "ce sa nu-ti lipseasca din rucsac", am gasit prognoza meteo pentru muntele Cozia, aici:
http://freemeteo.com/default.asp?pid=23&gid=680407&la=15
Acuma nu stiu cat sunt de adevarate/valabile/exacte prognozele astea... de exemplu pe AccuWether, pe langa faptul ca le schimba de patrusprezece ori pe zi  :uglystupid2: , niciodata nu s-a potrivit cu ce a fost in teren!
Oricum eu, care sunt o friguroasa, o sa-mi iau si haine mai groase (nu multe si sa fie usoare, cat mai usoare!  :D )

Caroline

• Vizitator
« Răspuns #127 : Luni, 07 Mai 2012, 21:51 »
Gigi, doua intrebari, please:
1. A ramas in picioare varianta cu masina pentru bagaje? Am vazut postul Mariei cu vremea si cred ca o sa fie destule de carat.
2. Ma iei si pe mine cu masina spre Sibiu duminica? Daca ajungem in autogara Sibiu pana la ora 19, ar fi perfect pentru mine. Mersi!

P.S. Am atipit putin de dupa-masa si am visat ca eram deja acolo si-mi ratacisem rucsacul... Am glumit noi ce-am glumit, da' acuma cred ca intru la emotii serios. :crazy2:

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #128 : Marți, 08 Mai 2012, 07:51 »
Am omis eu sa scriu: am discutat cu Pavel si o sa inchiriem o masina sa ne duca bagajele pana sus.
Eu plec din Cozia in jur de 16.30, asa ca fara probleme ajungem la autobuzul de 19.00. Eu sunt in masina deocamdata doar cu Codruta, asa ca fara probleme.

Despre vreme: cel mai bun site din Europa pentru munti este www.meteoblue.com Este gestionat din Elvetia si cuprinde informatii complete. Anul trecut cand am fost in M.Fagaras, prognoza a fost perfecta.
Vremea la munte este foarte schimbatoare, dar in linii mari ea poate sa fie prognozata. Cei care ati fost cu mine anul trecut in Maramures poate va aduceti aminte ca discutasem cu jandarmii montani si imi spuneau ca au avertizare meteo de furtuna sus la Cascada Cailor. Nu-ti prea venea sa crezi cand jos erau 28 de grade si nici urma de nor. Dar intradevar in 3 ore, adica exact cat au spus s-a racit brusc, s-a innorat si am coborat pe total alta vreme decat cea de la urcare. Pt Cozia prognoza se poate urmari pe link-ul:

http://www.meteoblue.com/en_GB/weather/forecast/week/muntele-cozia_ro_10223

Deci sambata avem vreme buna, dar duminica se pare ca o sa coboram, pe ploaie. De aceea sa va luati cu voi, neaparat o pelerina care sa va acopere in totalitate. Sunt si la Real si la Carrefour, costa in jur de 15 - 20 lei, se impacheteaza cat un portofel, pot fi folosite in orice astfel de ocazie.

Jos prognoza arata cald joi, vineri si sambata - chiar pana la 28 de grade, dar duminica va fi risc de ploaie maxim. Asa ca vom alege un strand de interior cel mai probabil, sau ne reorientam cu ajutorul lui Pavel acolo.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #129 : Marți, 08 Mai 2012, 12:42 »
Dintr-o discutie telefonica, mi-am dat seama ca nu am fost explicit in ceea ce priveste bagajul pentru Cabana Cozia. De aceea revin cu detaliile necesare:
Dupa check-out-ul de la hotel, vom avea practic 3 bagaje:
1.- ceea ce nu avem nevoie sus - pus intr-o geanta sau ceva de genul acesta
2.- un rucsac care sa contina strictul necesar pentru Cabana Cozia, adica un schimb de haine, o pereche de incaltaminte pe care sa o avem uscata cand ajungem acolo, necessair-ul, ceva gros pt afara. Pijamaua eu va indic sa fie mai bine un training, pe care e bine sa-l aveti in acest al doilea bagaj.
3.- un rucsacel in care sa aveti: sandviciuri pt urcare si coborare (indicate la munte sunt conservele), apa, pelerina de ploaie, un tricou de schimb, un pluover mai gros, aparat foto, medicamente pe care stiiti ca le luati frecvent)

Bagajele 1 urmeaza sa ramana jos, intr-o locatie a lui Pavel - sa fie in siguranta. Nu se pot transporta in munte, cu o masina  toate bagajele pt 15 persoane + ca sunt o gramada de lucruri inutile.
Bagajele 2 - le punem intr-o masina si le gasim cand urcam la Cozia. Probabil ca cineva din grup, care se simte mai obosit si crede ca urcusul pe munte este prea dificil va insoti bagajele
Bagajele 3 - le luam cu noi - pana sus.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
« Răspuns #132 : Miercuri, 09 Mai 2012, 07:24 »
Traseul de urcare de la Manastirea Stanisoara pana la Cozia va fi stabilit de Pavel. Functie de capacitatea noastra de efort. Vineri va fi o evaluare si functie de asta, va stii exact ce o sa aleaga pt sambata. Trebuie sa ajungem in Gradina Zanelor la lalele si la cascada.

Mari_a

• Vizitator
« Răspuns #133 : Miercuri, 09 Mai 2012, 20:49 »
Hei, fete si baieti, gata-s bagajele? Eu nu stiu cum am facut ca iar am indesat toata casa intr-o valijoara... desi m-am straduit sa nu pun decat strictul necesar... Mi-am luat si un rucsac "de trimis sus cu masina", mi-am luat si un rucsacel de urcat cu el in spate... Ce mai, conform regulamentului  :)  Am de toate, numai niste conditie fizica imi mai lipseste...  :crazy2:

Offline DanaC

• Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 59
« Răspuns #134 : Miercuri, 09 Mai 2012, 21:16 »
Nu intelegi? conditia fizica o facem pe traseul de vineri! Eu si Elena vom veni joi in jur de ora 19.00. Ne vedem la un ceai acolo Mari.