Excursii si evenimente > Feed-back-uri, impresii, fotografii din excursiile si vacantele noastre

Bai termale si SPA: Hajduszoboszlo 12 - 16 octombrie 2011

<< < (19/25) > >>

Mari_a:
Andromeda, nem tudom! Nem ertem! Ungurii vorbesc nemteste. Sprechen sie deutsch?  ;D Daca nu sprechen, ia de invata de la Voltaj - Ora de germana: 

In Budapesta inca circula multe autobuze/troleibuze Ikarus, modelele alea vechi (daca-s produse de ei, banuiesc ca nu au probleme cu piesele de schimb !). Articulate, nearticulate, rosii, albastre, galbene… Mi-am amintit ca in anii ’70-’80 erau si la noi d'alea mai rotunjite; pe urma prin '90 erau modele mai noi... au fost scoase din uz de mult…
Nu stiu sa fac poze ! Am si un aparat tare prost – tre’ sa-mi iau altul. Decat asa o bucata mare de trotuar, mai bine ma concentram sa incadrez turlele Bisericii Sfanta Ana –  Datând de la sfârșitul secolului al 18-lea, Biserica Sfânta Ana reprezintă un adevărat monument creat în stil baroque. Cu toate acestea, arhitectul său este unul anonim.
N-am intrat in ea, dar asa, de pe afara, mi-a amintit de Catedrala franciscana din Sumuleu Ciuc (care cred ca e mai mare, ceva mai noua si care m-a impresionat foarte tare cand am vazut-o prima oara… am nimerit in timpul slujbei, iar cand pe o usita laterala a intrat un calugar cu rasa maro, cu gluga, din ceva material ca de sac si legat la mijloc cu un cordon-funie-ceva… )

Mari_a:
Vizitiu in Budapesta. (Pana nu pune femeia mana pe bici !!!  ;D )
Ce se vede in a doua e Piața Sfânta Treime. Această piață reprezintă punctul central al vechiului oraș Budapesta. Numele provine de la coloana barocă Sfânta Treime, sculptată în 1710, care comemorează morții a două epidemii de ciumă.În apropiere există mai multe cafenele și restaurante, printre care și celebrul Hotel Hilton.

Acuma sa nu credeti ca sunt eu asa da dasteapta de stiu tot de pe unde am umblat ! Nooo ! admin venise foarte pregatit, ne povestea multe si de toate despre toate, dar mie imi cam vajaia capul p-acolo ! Ma uit acum la poze si caut pe net, ca sa aflu si eu pe unde am fost, ce am vazut… ca ce am facut… nu mai conteaza !

almi_gabi:

--- Citat din: Mari_a din Joi, 20 Octombrie 2011, 09:39 ---.... Nu-ti fie frica, nu-ti fac nimic data viitoare!.....

--- Terminare citat ---

ups - so' "petrecut" ceva de data asta si eu nu stiu  :o  ;D

--- Citat din: Mari_a din Joi, 20 Octombrie 2011, 11:44 ---.....
In Budapesta inca circula multe autobuze/troleibuze Ikarus, modelele alea vechi (daca-s produse de ei, banuiesc ca nu au probleme cu piesele de schimb !). Articulate, nearticulate, rosii, albastre, galbene… Mi-am amintit ca in anii ’70-’80 erau si la noi d'alea mai rotunjite; pe urma prin '90 erau modele mai noi... au fost scoase din uz de mult…
......

--- Terminare citat ---

si eu le-am observat da' nu mi'o dat ideea mareata sa le si pozez  ;D - asa ca e bine - un peisaj urban ;D

admin:
Gabi, cum ai dat tu de teterasi, nu stiu, dar tare mi-a facut placere sa-i ascult din nou. De fiecare data cand ma intorc la acea csarda ma bucur si sunt surprins ca si prima oara. Si-mi aduc aminte de cei cu care am trecut pe-acolo. Imi aduc aminte de ziua Magdei, -  apropo zilele acestea este ziua ei, pt ca am sarbatorit-o chiar acolo in local, imi aduc aminte cand am fost a treia zi dupa Revelion, ca cineva dansa in jurul mesei, nemaiavand astampar la acordurile teterasilor....Uite acum imi dau seama ca sunt cativa dintre voi cu care am fost chiar de doua ori acolo: cu Dian, cu Magda, cu Aurora...Sper sa nu fi uitat pe cineva si sa se supere...Sunt si eu batran si uituc!

admin:
La una dintre terasele de care amintea Mari_a, din Castle District, am poposit de 2 ori, o data cu grupul Budapesta - Viena de anul trecut si inca o data primavara aceasta. Erau acolo la "armura" unii care cantau tare fain la vioara, facand berea sa curga atat de bine...E un local dragalas, dar un pic cam scump, ma rog, esti castelan, ori asta se ...plateste.

Navigare

[0] Indexul de Mesaje

[#] Pagina următoare

[*] Pagina precedentă

Du-te la versiunea completă