Autor Subiect: Excursie Sighisoara si bisericile fortificate sasesti din zona 16 - 18 sept 2011  (Citit de 32107 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

luciamanta

• Vizitator
Elena d, daca vrei mergi cu trenul alaturi de mine, de Lori, Adrienne 1301, daca nu poate se gaseste cineva sa te ia cu masina personala. Iti trimit un mesaj personal cu nr.meu de telefon. Te pup

fngrama

• Vizitator
Re: Excursie Sighisoara si bisericile fortificate sasesti din zona 16 - 18 sept 2011
« Răspuns #46 : Vineri, 09 Septembrie 2011, 16:58 »
Salve,

Eu o sa merg cu masina personala; skoda tour; am 3 locuri libere; cine vrea sa mi se alature este bine venit; astept un PM.

Alea bune,
Florin-Nicolae

luciamanta

• Vizitator
Re: Excursie Sighisoara si bisericile fortificate sasesti din zona 16 - 18 sept 2011
« Răspuns #47 : Duminică, 11 Septembrie 2011, 22:23 »
Sper ca o sa avem posibilitatea sa vedem si Biserica Evanghelica din Deal de la Sighisoara! Este deosebita, inconfundabila. Este a treia ca marime dintre bisericile din Transilvania, fiind reprezentativa pentru stilul gotic.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #48 : Duminică, 11 Septembrie 2011, 22:26 »
Imagine din interiorul Bisericii din Deal

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #49 : Duminică, 11 Septembrie 2011, 22:32 »
Biserica Evanghelica din Deal  este neindoielnic cel mai valoros monument arhitectonic al Cetatii Sighisoara. Constructia acestei biserici, pusa sub patronajul Sf. Nicolae, incepe in anul 1345 si continua cu intermitente pana in 1525. Biserica inglobeaza cele doua constructii mai vechi de pe platoul superior al dealului: o capela romanica si un donjon patrulater. Monumentul este valoros si prin existenta singurei cripte cunoscute in Transilvania aflata dedesubtul chorului si contine morminte din sec. XVI-XVIII.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #50 : Duminică, 11 Septembrie 2011, 22:41 »
Saschiz din judetul Mureş este un  site din patrimoniul mondial UNESCO, cu o biserica fortificată şi o cetate. Acesta este la 20 km de Sighisoara.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13799
« Răspuns #51 : Marți, 13 Septembrie 2011, 09:02 »
M-am reintors din Delta, ieri seara tarziu. De azi sunt aici, impreuna cu cei care participati la excursia din Sighisoara. Am sa iau legatura cu voi si telefonic pentru a ma asigura ca aveti toate informatiile necesare. Ne vom intalni curand, in Cetate.

luciamanta

• Vizitator
« Răspuns #52 : Miercuri, 14 Septembrie 2011, 22:53 »
Astept cu nerabdare si bucurie excursia...

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Ultimele amanunte:

Programul excursiei pe scurt

Vineri 
11.00 – plecare spre Sighisoara. Florin ajunge in jurul acestei ore din Bucuresti impreuna cu inca 2 sau 3 participanti
13.00 – ajungem la Sighisoara. Eventual preluare din gara pe cei care vin cu trenul.
13.30 – Check in – apoi un refresh foarte scurt – doar pt dus si schimb haine
14.00 - plecam in oras – zona centrala de Cetate
14.30 – vizitam Muzeul de Istorie – duminica nu vom avea timpul necesar pt aceasta. Programul in aceasta perioada a anului este 9.00 – 15.30, de aceea graba de a pleca spre oras. Muzeul se afla in vestitul Turn cu Ceas - http://www.muzeusighisoara.com/
16.00 – plecam in oras – zona centrala de Cetate.
20.00 – Cina – o sa o luam la Casa Cositorarului http://www.casa-cositorarului.ro/ -  urmeaza ca in jur de 21.00 sa ni se alature si cele doua participante care sosesc mai tarziu

Sambata
8.30 – Mic dejun
9.00 – plecarea in Turul Bisericilor fortificate - cu microbuzul si cu ghidaj
Traseu: Sighisoara - Malncrav – Biertan – Richis – Mosna – Medias (centru) -  Valea Viilor – Axente Sever – Sighisoara

Duminica

8.30 – mic dejun
9.00 – plecarea spre centrul orasului pt vizitare – cu ghidaj – cca o ora si jumatate
10.30 – plecare spre Saschiz si apoi Viscri. Retur la Sighisoara.
14.00 check out si plecarea spre casa

Cina de vineri o sa o luam la un local situat in centrul orasului, Casa Cositorarului se numeste si este a unui coleg de facultate. Este o locatie mignona tip boutique pe care toti prietenii care au viztat-o mi-au laudat-o pt servicii si ambianta. Amanunte pe: http://www.casa-cositorarului.ro/
Discutand cu Nicu, apropo un single si el, mi-a propus un platou de branzeturi din zona, o fromagerie locala si un fel de baza, tot tip platou, de unde sa ne servim cu totii. Ne poate prepara un piept de pui in sos si cateva bucati de pastrama de oaie. Are tuica de casa, suc de Malncrav, vin de Trarnave, dar de crama, nu de supermarket. Acolo vom putea sta mai mult si ne intinde la povesti, probabil ca va veni si Aurelian, noul ghid. El este din Sighisoara si o inlocuieste pe Adela, asa cum anuntasem pe alt topic.
Trebuie doar sa stiu, pana maine la ora 10.00 daca ceea ce ne-a propus el este ok ca meniu si daca sunt vegetarieni printre voi, pt a se putea aproviziona cu ce este necesar. In cursul serii am sa stiu cat costa aceasta cina si am sa vi-l comunic in timp util.
De asemenea ar fi bine sa stiu daca ne putem incadra in programul de vizitare, ma refer la ziua de vineri. Important este ca la ora 14.30 sa intram in muzeu, mai tarziu este deja prea tarziu pt a-l vizita.

luciamanta

• Vizitator
   Eu, Lori si Cati vom fi in Gara Sighisoara la ora 12.34, daca trenul nu va avea intarziere. Din punctul meu de vedere ar fi foarte bine daca am putea vizita Muzeul de Istorie. Noi trei ne putem incadra cu timpul, astfel incat la ora 14.30 sa putem vizita muzeul.
   In alta ordine de idei, sa stii Gigi, ca fina mea azi dimineata, m-a rugat, ba chiar mi-a dat temă sa ajung neaparat la Casa Cositorarului. A foat si ea in Sighisoara cu o saptamana in urma si numai acolo a servit masa. Preparatele sunt delicioase, servirea excelenta, ambianta  de vis.
   Ma bucur ca avem un ghid si vom beneficia de explicatii complete, profesioniste.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
Super, am sa vorbesc cu Florin sa faca tot posibilul sa ajunga si ei in timp util, astfel incat sa prindem muzeul deschis. Ar fi pacat sa nu-l vedem. Cat despre Cositorar, cu siguranta veti fi incantantati de amibianta si gazda.

fngrama

• Vizitator
Servus,

Eu sunt ok cu meniul propus.

Alea bune,
Florin-Nicolae

luciamanta

• Vizitator
   Va veni si Adriana cu trenul maine, alaturi de mine, Lori si Cati.

Offline almi_gabi

• Hero Member
  • Mesaje postate: 7628
vad ca pregatirile sunt in toi pentru excursia la Sighisoara - va doresc distractie placuta, cat mai multe lucruri interesante de vazut , sa va simtiti bine si sa va bucurati de aceasta tabara  :)

luciamanta

• Vizitator
 :) Multumim Gabi. Asa sa fie!