Autor Subiect: Gandeste pozitiv  (Citit de 125434 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline steliana

• Hero Member
  • Mesaje postate: 5133
Răspuns: Gandeste pozitiv
« Răspuns #180 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:17 »
 ;)
<iframe width="640" height="385" src="//www.youtube.com/embed/G6nrps92Ngc?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
nihil sine deo

Offline janeta

• Hero Member
  • Mesaje postate: 1730
  • carpe diem
« Răspuns #181 : Miercuri, 18 Mai 2011, 22:40 »
Citat
Mi-ar placea sa citesc si sa aflu si eu mai multe despre zen. Literatura in materie de zen este destul de saraca. De fapt cred ca este destul de greu sa exprimi prin cuvinte ce reprezinta zen.

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Ezl6Njo9yc4J:www.intelepciune.ro/Osho_139_citate_celebre_maxime_cugetari.ht

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #182 : Joi, 19 Mai 2011, 19:33 »

daca gindesc negativ despre ceva negativ, inseamna ca gindesc pozitiv??

Offline fortuna777

• Hero Member
  • Mesaje postate: 864

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #184 : Joi, 19 Mai 2011, 19:40 »

daca gindesc negativ despre ceva negativ, inseamna ca gindesc pozitiv??

minus cu minus da plus...plus cu plus tot plus da...oricum o dai tot cu pozitiv iesi.. negativul este prejudiciat si ostracizat...

Offline micaela

• Hero Member
  • Mesaje postate: 6590
« Răspuns #185 : Joi, 19 Mai 2011, 19:43 »
cica nu e bine sa gandesti negativ nici despre negativ. raul / negativul trebuie "topit" in bine, in Lumina. Iubeste (chiar si) raul si el se va metamorfoza in (mai) bine. ;)

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #186 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 14:20 »

atit de zen nu stiu daca pot sa fiu. tot ce fac in fata raului e sa ma dau la o parte, sa nu ma atinga. nu ma razbun, nu duc razboaie, dar sa-l "integrez" si "armonizez" inca nu am reusit. poate in alta viata.

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #187 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 15:37 »
asta e primul pas...detasarea de rau...cand tu nu-i mai dai atentie, nici el n-o mai face.  ;) pasul cu iubitul a ceea ce noi percepem ca fiind rau nici mie nu prea-mi iese, desi ma straduiesc.  :) cu exercitiu si o anumita intelegere, mi-a reusit insa detasarea (mai) rapida si cvasi-totala de emotiile negative generate de un om rau, de o situatie nedreapta etc.  este foarte posibil si extrem de folositor.

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #188 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 15:59 »

corect. pina la urma ce transmiti aia se intoarce la tine.
aaaa, stai ca am o istorioara

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #189 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 16:01 »
Casa celor 1000 de oglinzi   

Cu mult timp in urma, intr-un satuc, se gasea un loc cunoscut drept "Casa celor 1000 de oglinzi". Un catelus mititel, vesel din fire, afland de acest loc, s-a hotarat sa-l viziteze. Cand a ajuns, sarea fericit pe scari si a intrat in casa. S-a uitat pe hol cu urechiusele ridicate, dand din coada. Spre marea sa surpriza, s-a trezit privind la alti 1000 de catelusi fericiti, care dadeau din coada ca si el. A zambit, si a primit inapoi 1000 de zambete, la fel de calde si prietenoase. Cand a plecat, s-a gandit: "Este un loc minunat. Ma voi intoarce sa-l vizitez!"  
In acelasi sat, alt catel, care nu era la fel de fericit ca primul, s-a hotarat si el sa viziteze casa. A urcat cu greu scarile, cu coada intre picioare, si capul lasat. Cand a vazut 1000 de caini neprietenosi uitandu-se la el, s-a speriat si s-a zbarlit pe spate, maraind. Si cand ceilati 1000 de caini au inceput si ei sa maraie, a fugit speriat. O data iesit afara, s-a gandit: "E un loc ingrozitor, nu ma mai intorc acolo niciodata".
Toate chipurile sunt oglinzi. Tu ce fel de reflexie vezi pe chipurile celor pe care-i intalnesti?

Offline micaela

• Hero Member
« Răspuns #190 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 16:06 »
da. cam da.  ;) :)

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #191 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 22:27 »

hihihi ...presupunane draga iulia ca acolo in casa este o singura oglinda , sau poate mai multe , care sa schimonosesca chipul asa fel incat sa scoata un zambet de catelul suparat...
 ;D un singur zambet daca o singura oglinda scoate de la acel catel suparat , toti cateii din oglinzi ii voi zambi catelusului suparat...nu ? si dintr-o data lumea lui va fi fericita si buna ... nu ? cine este oglinda care aduce zambetul aici pe acest culoar cu oglinzi care este forumul nostru ? cine iulia ?
un indiciu, uita-te la multumiri ...

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #192 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 22:58 »

oglinda e doar o reflexie.
dar forumul e bun pt a ne cunoaste intre noi, e o buna oportunitate de a interactiona cu ceilalti, aici e spatiu de desfasurare pentru toata lumea. in real nu poti cunoaste la fel de mult toata lumea pe toata lumea.

optimus sum

• Vizitator
« Răspuns #193 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 23:00 »
]
mai citeste odata povestioara ta...si raspunsul meu...vei intelege...

iulia17

• Vizitator
« Răspuns #194 : Sâmbătă, 21 Mai 2011, 23:02 »

am inteles (cred). dar oglinda reflecta ceea ce vede.
si plecasem mai departe cu ideea ca forumul este intr-un fel casa noastra