Autor Subiect: Reteta Zilei  (Citit de 339253 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

adria

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #495 : Vineri, 15 Iulie 2011, 20:07 »
m-ati innebunit cu retetele astea afisate, super!
eu imi fac o mamaliguta cu unt si branza
si sa nu-mi ziceti ca are nu stiu cate calorii, ca mor de pofta!

Offline fortuna777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 864
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #496 : Vineri, 15 Iulie 2011, 20:17 »
un iaurt 
atat ii' in frigider  :o
 are cineva garnitura pentru el ?  ???


da...juma de varza deshidratata :D :D

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #497 : Vineri, 15 Iulie 2011, 20:19 »

da...juma de varza deshidratata :D :D


e ok!

si ca desert ?? :D

Offline fortuna777

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 864
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #498 : Vineri, 15 Iulie 2011, 20:35 »
gabitza...niste dulceata de cirese amare pe fundul unui borcan si doua patratele de cioco pe care le impartim frateste  ;):D

adria

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #499 : Vineri, 15 Iulie 2011, 20:40 »
fetelor, se pune de-un colacel!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #500 : Vineri, 15 Iulie 2011, 22:58 »
eh, adria acum vii si tu - cand ai vazut ca ne-am straduit sa facem o salata de varza deshidratata asezonata cu sos de iaut (lesinat de ieri) si asortata cu resturi de dulceata de ciresti amare si ciocolata rasa ! ;D

acu ' vii si tu cu colacei tai - sa stii ca nu-ti dam niminc  :D

trebuia sa-ti aduci de acasa !! :D

adria

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #501 : Duminică, 17 Iulie 2011, 09:02 »
draga gabitu, ai dreptate, trebuia sa-mi aduc de acasa
dar, eu, ca fata buna ce sunt ;), va invit la o ciorbita de pui "a la grec" facuta meserias (ma laud, nu? de fapt capsuna sa traiasca ca m-a invatat cum sa pun ouale cu smantana in ciorba) si la o fripturica de pui cu sos de rosii si cartofi
sigur, o sa spuneti, ciorba pe vremurile astea calde? dar, tineti cont ca asta a fost comanda lui fii-miu cand a plecat la mare
asa ca astazi, cand se va intoarce (sper, repede cu tot traficul greoi de la cernavoda) va fi incantat
si am mai facut si niste briose super (ca am luat o revista care mi-a dat o forma din silicon de briose doar la 5 lei, in rest am cautat si sub 15 lei n-am gasit), pufoase si mancabile
va urez sa nu va sculati de la ora 5, ca mine, ca sa prind racoarea diminetii

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #502 : Duminică, 24 Iulie 2011, 12:00 »
reteta zilei ?? ;D


Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #503 : Luni, 25 Iulie 2011, 19:46 »
Crema de zahar ars

Ingrediente:
7 oua
200 g zahar + 3 linguri
1 l lapte
1-2 pliculete zahar vanilat

Mod de preparare
Cele 3 linguri de zahar se pun intr-o cratita la foc mic, la caramelizat. Cand incepe sa se topeasca si incepe sa capete culoare aramie, se rasuceste cratita astfel incat zaharul ars sa acopere uniform fundul si peretii cratitei. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas larg se amesteca cu mixerul ouale, laptele, 200 g zahar, pliculetul de zahar vanilat, pana se uniformizeaza compozitia. Apoi se toarna peste cratita cu zaharul ars racit.
Se da la cuptor la foc mediu 30–40 de minute, pana se intareste. Pentru ca sa obtineti crema de zahar ars cea mai fina, vasul il puteti scufunda intr-o cratita mai mare, plina de apa, pentru ca, crema dumneavoastra sa fiarba la bain-marie.
Se serveste rece, de la frigider.

Sugestii: Daca doriti mai mult sos, puteti dubla cantitatea de zahar  pusa la caramelizat. De asemenea, puteti adauga si putina esenta de rom, depinde de cum doriti.

A mea deja este la frigider si a iesit super buna...e prima data cand fac  :D ;)

Pofta buna si garantat un desert racoros si foarte gustos!

Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #504 : Luni, 25 Iulie 2011, 21:14 »
Crema de zahar ars
.........

.......si daca dorim si o a doua portie?  :D

Offline adda

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 1326
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #505 : Luni, 25 Iulie 2011, 21:41 »
.......si daca dorim si o a doua portie?  :D

daca doriti si a doua portie...inseamna ca mi-a reusit reteta si va place  :D ;) si nu pot decat sa ma bucur  :P

julia

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #506 : Marți, 26 Iulie 2011, 17:31 »
sa-mi faci si mie cind mai vin pe la sibiu!!
si poti sa-mi faci si alte dulciuri de casa ca nu ma supar

Offline everyoung

  • Jr. Member
  • **
  • Mesaje postate: 68
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #507 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 15:22 »
BRIOSE CU DIVERSE UMPLUTURI
Ingrediente:

Pentru aluat:
faina, unt, oua, zahar pudra, lapte caldut, o lingura cu varf de smantana,1/2 cub de drojdie proaspata, un varf de cutit de sare

Umplutura:
nuca , oua, cacao, mac

Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul, mai apoi se adauga laptele si o lingura de faina. Aluatul astfel pregatit se lasa la dospit. Separati unul din oua. Pe o planseta sau direct pe masa cerneti faina in forma de movila, apoi faceti o gaura in mijloc si asezati untul, oul, galbenusul, aluatul dospit, smantana si sarea. Amestecati totul, apoi framantati un aluat de consisitenta moale-medie. Continuati sa framantati. Asezati aluatul intr-un bol mare, acoperiti-l si lasati-l sa cresca intr-un loc caldut, timp de 45-60 min. Incingeti cuptorul la 165-170° C. Impartiti aluatul in doua bucati egale. Cu mana unsa cu unt intindeti aluatul si impartiti umplutura pe cele doua foi. Rulati foile prin rasucire, apoi asezati-le in formele unse cu unt si tapetate cu putina faina. Ungeti briosa cu oua. Coaceti briosele in cuptor timp de 40-45 minute. Ca sa nu cada, briosele trebuie asezate pe o parte.

TARTA CU FRUCTE

Sfat:
In perioada verii tartele pot fi facute cu orice fruct: kiwi, capsuni , zmeura, caise, etc.

Ingrediente pentru aluat:

175 g faina
1 galbenus de ou
50 g unt
50 g margarina
2 lingurite zahar

Ingrediente umplutura:

1 ou + 1 galbenus
50 g zahar
25 g faina
300 ml lapte
Aroma vanilie
450 g fructe

Cuptorul trebuie pornit cu 20 de minute inainte de a coace tarta. Puneti faina, untul si margarina intr-un bol si amestecati pana obtineti un aluat sfaramicios. Apoi adaugati zaharul, galbenusul si apa suficient cat sa se faca un aluat nu prea moale. Se lasa la racit in frigider timp de 30 minute. Intindeti aluatul si asezati foaia intr-o forma de tarta si coaceti aluatul timp de 15-20 minute. Lasati-l sa se raceasca. Pentru a prepara umplutura frecati zaharul cu oul intreg si galbenusul pana cand devin o spuma. Adaugati treptat faina si laptele. Compozitia se fierbe la foc mic 3-4 minute, amestecand continuu. Adaugati aroma de vanilie, acoperiti crema si lasati-o la racit. Cand crema s-a racit amestacati-o din nou apoi turnati-o in forma de tarta. La final asezati feliile de fructe.

FURSECURI CU GEM

Ingrediente

350 g faina
2 lingurite praf de copt
150 g unt sau margarina
125 g zahar
1 ou
o lingura lapte
4-5 linguri gem

Incalziti cuptorul cu 10 min inainte de a coace fursecurile. Ungeti tava cu ulei. Mai apoi amestecati faina si sarea iar untul se taie in bucatele. Framantati faina cu untul, apoi adaugati zaharul. Adaugati in compozitie oul batut si laptele, amestecand pana obtineti un aluat mai gros din care faceti 12 fursecuri pe care mai apoi le asezati in tava. Cu o lingurita faceti in fiecare fursec cate o adancitura in care se pune gem. Mai apoi se coc fursecurile circa 20-25 minute.
   


  Sa nu credeti cumva ca am cine stie ce veleitati in domeniu! Fac precizarea sursei: Cora newsletter

julia

  • Vizitator
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #508 : Miercuri, 27 Iulie 2011, 16:28 »

nu posteaza cineva si adresa de unde sa ma duc sa le cumpar gata facute??


Offline almi_gabi

  • Hero Member
  • *****
  • Mesaje postate: 7628
Re: Reteta Zilei
« Răspuns #509 : Joi, 28 Iulie 2011, 20:16 »
Porumb fiert

 Mod de preparare -  se zvarle'n oala si se fierbe  ;D 8)