Autor Subiect: Garachico, farmecul colinial canarian  (Citit de 49 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

• Administrator
  • Hero Member
  • Mesaje postate: 13979
Garachico, farmecul colinial canarian
« : Miercuri, 12 Noiembrie 2025, 19:36 »
🏰⛲️🏝️ Garachico

este unul dintre cele mai fermecătoare și autentice orașe din Tenerife. Lumea il numeste “cel mai canarian”.

A renăscut din propria cenușă, dupa ce o dramatica eruptie vulcanica a acoperit aproape complet orasul port bogat si infloritor.
Dar oamenii astia harnici si priceputi au creat printre campurile de lava o noua asezare, un nou orășel. Au facut in asa fel incat doar putine lucruri mai amintesc de inspaimantatorul cataclism.
Si chiar au transformat lava în frumusețe: piscinele naturale El Caletón, sculptate de ocean în piatra neagră, au devenit simbolul său si locul din care se pleaca in tururile turistice de vizitare.

Superb orasel, cu stradute pietruite ce șerpuiesc printre case coloniale cu balcoane din lemn și porți uriase si vechi.
Este un loc in care cu siguranta am sa ma intorc pentru ca simt ca mai are sa-mi spuna multe povesti.

Am apucat in fuga sa trec pragul a doua biserici superbe: Parroquia de Santa Ana si Iglesia de Nuestra Señora de los Ángeles.
Intre ele se afla doua cladiri de o rara frumusete, emblematice pentru stilul colonial canarian: Casa Palaciega de los Condes de La Gomera (Casa de Piedra) si Ayuntamiento - primaria orasului. Am tras cu ochiul in incinta primariei si am descoperit ascuns de priviri un patio superb - cel mai probabil odata claustrul unei manastiri. Un loc gândit pentru reculegere, reflecție și liniște, un simbol al separării de lumea exterioară și al armoniei interioare.

Emblematic pentru oras este Castillo San Miguel o fortăreață care era folosita pentru a proteja populația de atacurile piraților.

Dupa o ora de desfatare vizuala, am lasat aceasta bijuterie canariana in urma si ne-am indreptat spre alta. Drumul dintre Garanchico si Icod de los Vinos este cum nu se poate mai pitoresc: pe malul oceanului, printre plantatii de bananieri si hacienda.