Autor Subiect: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023  (Citit de 4991 ori)

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #15 : Luni, 09 Ianuarie 2023, 10:43 »
Noi avem tranzit prin Bangkok. Incepand de astazi intrarea in Thailanda este conditionata de prezentarea unui certificat de vaccinare cu schema completa. Pana la acest moment tranzitul nu este afectat de aceasta masura, dar pentru orice eventualitatea aduceti certificatul de vaccinare cu voi.

In noaptea aceasta, mai multe persoane nu au fost admise la imbarcarea pentru Thailanda pe motivul neprezentarii certificatului de vaccinare. Subliniez, noi suntem in TRANZIT si conform comunicarii Ministerului de externe Thailandez nu se aplica conditionalitatea imbarcarii de prezentarea unui certificat de vaccinare. Dar cum am vazut multe ciudatenii, inclusiv aceasta a introducerii peste noapte a unei astfel de obligativitati, este foarte recomandat sa aveti in vedere si aceasta situatie.


Inca nu a aparut pe site-ul MAE, dar am fost informati ca incepand de astazi Thailanda a introdus obligativitatea prezentarii unui certificat de vaccinare pentru intrarea in tara. NU EXISTA alternativa testarii, deci obligatoriu trebuie vaccin.

Iata ce am gasit pe site-ul Thailandei.

https://www.thaiembassy.com/travel-to-thailand/thailand-travel-restrictions:

UPDATED Guidelines on the New Thailand Travel Restrictions starting January 9, 2023

Airline passengers 18 years old or older must provide proof of full vaccination or proof of Covid-19 recovery not more than 6 months (180 days). Passengers who have not been vaccinated must have a letter from a doctor providing a reason.
Passengers from countries that have requirements which may prevent passengers from going back due to Covid-19 shall be required to have health insurance covering at least USD $10,000 of treatment of Covid-19 for the itineraries in Thailand plus 7 days.
Holder of official and diplomatic passports, United Nations Laissez-passer are exempted from health insurance requirements.
Holders of Thai passport and transit/transfer passengers are exempted from vaccination check and health insurance requirements.
The airlines must check the documents as required. If a passenger fails to produce documents proving these requirements are met, the passenger is subjected to being tested at the port of arrival.
The airlines must adhere to related regulations and comply with the guidance as appropriate, such as asking passengers to wear masks at all times except during meals or emergency situations.
Any passenger having symptoms of Covid-19 during travel shall be recommended to have a test at the time of arrival.
Source: Civil Aviation Authority of Thailand

BUY YOUR TRAVEL INSURANCE NOW at AXA Thailand.

Highlights of New Thailand Travel Restrictions starting January 9, 2023 at 1:00AM

Airline passengers the age of 18 year or older must provide the following:

Proof of Vaccination OR a letter from a doctor stating you have recovered from COVID-19 within the last 180 days.
Proof of Insurance  (if traveling onward to another country whereupon a RT-PCR or ATK is required for entry).  You can buy the recommended insurance here: Thailand Travel Insurance.
Passengers who are unvaccinated must prepare a letter from a doctor specifying as to why they are not vaccinated.

Exempted persons:

Thai Nationals
Children below the age of 18 years
Passengers who are transiting at the airport
More details about the new Thailand Travel Restrictions:

PRE-DEPARTURE TO THAILAND

> Proof of vaccination required (Thai Ministry of Health Approved vaccine list) or obtain the letter from the doctor i.e. recovery from COVID-19 or medical reason for not receiving a COVID vaccine.

> Recommended: Health Insurance which covers medical expenses while in Thailand.  However, health insurance is mandatory for passengers traveling on to another country where PCR or ATK is required.

> Recommended to take an ATK test prior to your departure and also during your stay if you feel unwell.  Book your hotel stays at SHA+ hotels in Thailand.

DURING YOUR STAY

> Self protection such as wearing masks in crowded areas, frequent hand washing, and the practice of social distancing.

> If you feel unwell, please visit a hospital.

Last updated: January 8, 2023 at 3:15 PM

sau tradus:

Orientări ACTUALIZATE privind noile restricții de călătorie în Thailanda începând cu 9 ianuarie 2023

Pasagerii care călătoresc cu avionul, în vârstă de 18 ani sau mai mult, trebuie să prezinte dovada unei vaccinări complete sau dovada recuperării Covid-19 de cel mult 6 luni (180 de zile). Pasagerii care nu au fost vaccinați trebuie să aibă o scrisoare de la un medic care să ofere un motiv.

Pasagerii din țările care au cerințe care pot împiedica pasagerii să se întoarcă din cauza Covid-19 trebuie să aibă o asigurare de sănătate care să acopere cel puțin 10.000 USD pentru tratamentul Covid-19 pentru itinerariile din Thailanda plus 7 zile.

Deținătorii de pașapoarte oficiale și diplomatice, de laissez-passer al Organizației Națiunilor Unite sunt scutiți de cerințele privind asigurarea de sănătate.

Posesorii de pașapoarte thailandeze și pasagerii în tranzit/transfer sunt scutiți de verificarea vaccinării și de cerințele privind asigurarea de sănătate.

Companiile aeriene trebuie să verifice documentele conform cerințelor. În cazul în care un pasager nu prezintă documente care să dovedească faptul că aceste cerințe sunt îndeplinite, pasagerul este supus testării în portul de sosire.

Companiile aeriene trebuie să respecte reglementările aferente și să se conformeze orientărilor, după caz, cum ar fi solicitarea pasagerilor de a purta măști în permanență, cu excepția meselor sau a situațiilor de urgență.

Orice pasager care prezintă simptome de Covid-19 în timpul călătoriei trebuie să i se recomande să fie supus unui test în momentul sosirii.

Sursă: Autoritatea Aviației Civile din Thailanda

Noi restricții de călătorie în Thailanda începând cu 9 ianuarie 2023 la ora 1:00AM

Pasagerii companiilor aeriene cu vârsta de 18 ani sau mai mult trebuie să furnizeze următoarele:

- Dovada de vaccinare SAU o scrisoare de la un medic care să ateste că v-ați vindecat de COVID-19 în ultimele 180 de zile.
- Dovada de asigurare (în cazul în care se călătorește mai departe către o altă țară, după care este necesară o RT-PCR sau ATK pentru intrare). 
- Pasagerii care nu sunt vaccinați trebuie să pregătească o scrisoare de la un medic care să precizeze motivul pentru care nu sunt vaccinați.

Persoanele scutite:

- Cetățenii thailandezi
- Copii cu vârsta sub 18 ani
- Pasagerii care se află în tranzit pe aeroport
- Mai multe detalii despre noile restricții de călătorie în Thailanda:

ÎNAINTE DE PLECAREA ÎN THAILANDA

> Este necesară o dovadă de vaccinare (lista de vaccinuri aprobate de Ministerul thailandez al Sănătății) sau obținerea unei scrisori de la medic, de exemplu, vindecarea de COVID-19 sau un motiv medical pentru care nu a fost administrat vaccinul COVID.

> Recomandat: Asigurare de sănătate care să acopere cheltuielile medicale pe durata șederii în Thailanda.  Cu toate acestea, asigurarea de sănătate este obligatorie pentru pasagerii care călătoresc mai departe în altă țară unde este necesară PCR sau ATK.

> Se recomandă efectuarea unui test ATK înainte de plecare și, de asemenea, în timpul șederii, dacă nu vă simțiți bine.  Rezervați-vă sejururile la hotelurile SHA+ din Thailanda.

ÎN TIMPUL SEJURULUI DVS.

> Autoprotecție, cum ar fi purtarea de măști în zonele aglomerate, spălarea frecventă a mâinilor și practicarea distanțării sociale.

> Dacă nu vă simțiți bine, vă rugăm să vă prezentați la un spital.

Ultima actualizare: 8 ianuarie 2023 la ora 15:15

Deci inca o data: in acest moment NU este necesara prezentarea unui certificat de vaccinare, dar in orice moment poate fi introdusa aceasta cerinta. Luati deci cu voi certificatul de vaccinare.

Offline Judit

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 15
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #16 : Luni, 09 Ianuarie 2023, 10:50 »
LA MULTI ANI tuturor !  Astept cu nerabdare excursia! Va fi super bine , multumim!!!

Offline ANCUTA66

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 58
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #17 : Luni, 09 Ianuarie 2023, 18:49 »
Pentru viza de Cambodgia avem nevoie de una sau doua fotografii?

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #18 : Marți, 10 Ianuarie 2023, 09:34 »
O fotografie.

Offline ANCUTA66

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 58
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #19 : Marți, 10 Ianuarie 2023, 10:22 »
Multumesc.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #20 : Vineri, 13 Ianuarie 2023, 06:21 »
Gata bagajele? Mai este un pic si plecam... :dance:

M-am uitat peste vreme:

In zona de sud o sa fie un maxim de cca 30 - 33 grade, iar noapte un minim de 20 de grade.

Tineti insa cont cand faceti bagajele ca in zona de nord, Hanoi si in special Ha Long (cand o sa dormim pe mare), temperaturile scad mult, pana la un maxim de 13 - 18 grade, iar noapte este chiar racoare, minim 8 grade.

Pentru intrarea in temple: ciorapi, pt ca trebuie sa ne descaltam. Pantaloni lungi la barbati (nu este optional, este obligatoriu), iar la femei ceva mai lung sa acopere picioarele, DAR IN SPECIAL UMERII, nu au voie sa fie goi. Eu am sa va spun in fiecare zi, pt urmatoarea cum sa fiti imbracati, pt a evita sa fiti respinsi la intrare sau sa fie nevoie sa va cumparati acolo accesorii.

Pentru seara de TET nu trebuie ceva special pe terasa restaurantului, nu e ca la noi. Dar totusi cu ceva in care sa simtiti ca e un soi de Revelion.

Pregatiti-va si pt stropi. Luati in serios partea asta cu protejarea de ploaie si veniti cu pelerina si nu una de unica folosinta.

Pe langa bagajul de cala, luati si un rucsac de 20 - 30 litri, pe care sa-l aveti zilnic cu voi. Acolo sa fie nelipsite pelerina, o protectie solara (sapca sau palarie sau bandana) si apa. Rucsacul acesta il veti folosi cel mai probabil si pe vas in Ha Long Bay, pt ca vreau sa discut cu ghidul si soferul sa lasam bagajele de cala in autocar, sa nu le urcam pe vas pt ca nu e chiar comod. Pentru o noapte si o dimineata este suficient cu ce intra intr-un rucsac. Pe vas sa aveti ceva mai de primavara, eu de regula imi iau o geaca termica usoara si subtire.

Nu exagerati cu bagajul de cala. Luati doar lucruri simple, usoare, nu burdujiti trolerul, pentru ca daca vreti sa va cumparati ceva nu o sa aveti in ce sa puneti. Ganditi-va ca trebuie sa fie usor de transportat, sunt locuri in care trebuie sa ni-l ducem singuri pe o distanta de 100 - 200 metri, chiar pe plan inclinat (cum e de exemplu imbarcarea pentru Mekong si apoi debarcarea in Chau Doc). Nu are cine sa va ajute, asa trebuie sa va ganditi...

In nici un caz nu luati un troler mare si unul mic, pt ca va va fi foarte greu cu ele. Daca o sa cumparati multe lucruri si nu aveti in ce le pune, la finalul excursiei puteti achizitiona din Hanoi un troler de cabina, este ieftin. Am avut acum 3 ani doua "doamne" care nu doar ca nu erau in profilul Singles Camp, dar nici nu au tinut cont de nimic din ce am recomandat si am explicat ca obligatoriu. Inca imi aduc aminte cat se chinuiau amandoua cu trolerele suplimentare, cum erau incaltate, cat de neadecvat pt mers, cum una dintre ele a fost respinsa brutal pana la urma la intrarea in Palatul Regal din Cambodgia pt ca nu vroia sa-si acopere umerii. Tineti cont oameni buni la sfaturi si spun asta in general, nu e vorba doar de aici.

Pentru completarea formularelor de viza pe aeroportul din Cambodgia sa aveti la indemana un pix, si totusi 2 poze. Desi stiu ca de regula retin doar una, am vazut ca multi scriu in conditiile de obtinere a VOA (visa on arrival) 2 poze. Asa ca mai bine o poza in plus, ca nu e grea... :) Apropo de VOA, site-ul MAE (care este mereu in urma, prezinta informatii incomplete etc) dupa ultima actualizare in 20 decembrie nu mai specifica posibilitatea vizei la sosirea pe aeroport, au omis sa o faca. Specifica doar ca trebuie sa ai viza si explica procedura de obtinere a vizei electronice. Am sunat ghidul in Cambodgia si mi-a spus ca la fel se procedeaza cu viza, am consultat si TravelDoc, care este site-ul oficial pentru imbarcari si la fel scriu si ei, ca la imbarcare nu ni se solicita viza de Cambodgia, urmand sa aplicam si sa o primim la sosirea pe aeroportul international Siem Reap.

Intre timp, Thailanda a revenit asupra conditiilor de intrare, este din nou fully reopen, adica nu mai e nevoie de certificat de vaccinare sau de test. Dar daca le-ati listat aduceti-le cu voi, niciodata nu se stie ce se intampla.

Daca aveti o asigurare de calatorie si ma gandesc ca toata lumea are, luati-o listata cu voi.

Nu uitati pasaportul acasa, verificati inca o data cand iesiti pe usa daca il aveti cu voi.

Va recomand in mod deosebit sa faceti check in-ul online. Se poate aplica cu 48 de ore inainte de zbor deci incepand de maine, 14 ianuarie ora 10:50. Orice problema apare cu zborul, check in-ul prezinta o protectie suplimentara biletului de zbor. Aici se face check in-ul online: https://www.qatarairways.com/en/services-checking-in.html Evident ca se poate face si pe aeroport, dar pt a a alege un loc mai bun si pt a evita orice posibilitate de overbooking, asa cum va spuneam, este recomandat sa-l faceti online.

Spor la bagaje si la pregatiri. Ne vedem luni, 16 ianuarie ora 07:50 pe Aeroportul Henri Coanda OTOPENI, Plecari Internationale, in partea dreapta in sensul de intrare, in fata cafenelei.

Offline Judit

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 15
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #21 : Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023, 11:21 »
Multumim Gigi pt precizari. Ne vedem la aeroport  :)

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #22 : Sâmbătă, 14 Ianuarie 2023, 11:58 »
Vad ca check in-ul online nu s-a deschis, la 48 de ore inainte de primul zbor. Au probabil alta setare in sistem si posibil, sa se deschida doar raportat la al doilea zbor. Am scris pentru a nu va impacienta ca nu reusiti sa intrati in panoul de check in. Nici eu nu am reusit, o sa mai incerc astazi.

O zi frumoasa!

Offline ANCUTA66

 • Jr. Member
 • **
 • Mesaje postate: 58
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #23 : Duminică, 15 Ianuarie 2023, 08:12 »
Buna dimineata, am facut check-inul.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #24 : Duminică, 15 Ianuarie 2023, 09:04 »
Da, s-a deschis, l-am facut si eu. Va recomand sa-l faceti, daca stiti cum se face online, daca nu, ramane pentru aeroport, la ghiseu.

Fata de programul de pe bilet zborul QR 830 care avea ca ora de plecare din Doha spre Bangkok 19:45, are acum 20:15. Stiam de aceasta modificare, validasem acum o luna acordul de schimbare.

Eu astazi plec spre Bucuresti, am sa dorm ca de obicei la Vila Zoe Otopeni si urmeaza ca maine dimineata la ora anuntata de intalnire, adica la 07:50 sa va astept pe toti pe aeroportul Otopeni, plecari internationale, in zona din dreapta, in fata cafenelei.

Offline tm2019

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 17
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #25 : Duminică, 15 Ianuarie 2023, 18:14 »
Buna seara,
Pe ultimul segment de zbor, cel din Bankok in Siam Reap nu am reusit sa fac chekin-ul , fiind un alt operator.  E ok? Trebuie sa intru pe Bankok Airwsys sa fac chekin-ul? Multumesc.

Offline tm2019

 • Newbie
 • *
 • Mesaje postate: 17
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #26 : Duminică, 15 Ianuarie 2023, 18:23 »
Imi cer scuze nu am experieta zborurilor cu multe escale si operatori diferiti. Precizez ca am primele doua bording pass, deci nu il am pe cel pentru ultimul zbor. E posibil sa am chekin-ul fara bording pass pentru ultimul segment de zbor? E ok?

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #27 : Luni, 16 Ianuarie 2023, 05:48 »
Check in-ul pe zboruri cu conexiune se face pe TOATE segmentele. Nu stiu cum a putut fi omis ultimul segment pt ca accesand link-ul pe care vi l-am dat pt check in online si folosind codul de rezervare de pe biletul de zbor automat trebuiau sa apara toate cele 3 segmente.
Doar daca ati dat click succesiv pe link-urile de check in de pe bilete atunci e posibil sa nu va apara fara acel segment. Nu stiu, nu-mi pot da seama unde este greseala.
Check in-ul se va reface pe aeroport, pt ca asa nu se poate face imbarcarea, cu un segment lipsa. Se va lamuri situatia acolo. Daca stiam de ieri pana la plecarea mea spre Bucuresti puteam verifica, acum nu am cum sa ajut cu nimic. Vedem pe aeroport.

Offline admin

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Mesaje postate: 13249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #28 : Luni, 16 Ianuarie 2023, 06:02 »
Am gasit in tf codul de rezervare, sunteti pe bilet impreuna cu inca cineva. Nu pot sa vad decat panoul principal, pt ca nu am datele pasagerului sa merg mai departe, dar apar toate cele 3 segmente, la primele doua zboruri cu locuri (probabil alese) la culoar, iar pentru ultimul segment un loc alocat, 5C. Dar nu-mi dau seama daca este sau nu check-in facut, probabil ca ati gasit aseara rezolvarea, sau doar apar zborurile fara check in facut corect. Asa cum am spus, vedem peste 2 ore pe aeroport. 

Offline oli

 • Full Member
 • ***
 • Mesaje postate: 249
Re: Vietnam-Cambodgia, de ANUL NOU asiatic. 16 - 28 ianuarie 2023
« Răspuns #29 : Duminică, 29 Ianuarie 2023, 17:48 »
Mi-e f greu sa cuprind in cuvinte intreaga frumusete si simtire din Asia.
Multumesc din suflet Singles Camp pt ca am ajuns aici in conditii de siguranta si am explorat si inteles aceste 2 tari in tihna, programul fiind asa ales incat am putut sa ma relaxez, sa am timp sa ma pierd in aceasta civilizatie total noua.
E mai greu acum acasa, imi lipseste Asia, starea aceea de uimire pernanenta, ca la varsta copilariei.
Au fost atatea senzatii si descoperiri, ca nu as vrea sa ratez sa povestesc nimic, dar nu se poate.
Acum ca desfac bagajele, dupa obiectele cumparate, imi aduc aminte pe unde am fost.
Ascult un CD cu muzica traditionala cambogiana cumparat de la artistii de strada, acreditati de guvern,  victine ale exploziilor cu bombe-ciungi, orbi, ologi, care canta din instrumente artizanale  cu coarde sau de percutie.
E o muzica cu un ritm care ma duce acolo in jungla Cambogiana, in linistea, in mijlocul copacilor centenari imensi, la Angkor Wat si Angkor Tom, unde cresc orhideele in copaci, unde descoperi vestigiile civilizatiei kmer de la anul 1000, un muzeu in aer liber cu statui din piatra gigantice, temple, basoreliefuri imense cu scene din Ramaiana sau scene din viata de zi cu zi. Te lasa fara respiratie.
Cambogia este o tara calda, tropicala. Noi am ajuns in cel mai placut anotimp, cel rece si uscat, parca o primavara tarzie sau inceput de vara de la noi. Cum am coborat din avion in Siem Reap linistea ne-a inconjurat, vara calduta, fluturi.
Cambogia m-a impresionat prin frumusetea naturii, cu paduri multe, inca prezervate, cu oameni calzi, sinceri, onesti, multi cu victime in familie datorita regimului kmerilor rosii care a decimat la propriu tara.
Mancarea e nemaipomenita, ca in intreaga Asie, cu orez, legume al dente, hot pot( supe in care iti preparai tu legumele si carnea pe o plita), carnea de crocodil, salatele, pestele, toate asezonate cu condimentele lor, mancare intotdeauna proaspata, gustoasa si f frumos si colorat aranjata in farfurie.
Clima, desi de sezon rece, a fost calda si umeda, se transpira mult. Orice tricou adus din tara nu se compara cu bluzele din bumbac subtire ale lor care se usuca instantaneu. Pe linga bumbac ne-am delectat si cu esarfe de matase de diferite calitati si preturi. Cosmeticele din Cambogia sunt f bune, din ingrediente naturale, cu parfum de lemongras si iasomie.
Plimbatul cu tuc tucul prin Siem Reap, orasul din jungla, cu poduri luminate, forfota de oameni, masajele la picioqre si la spate superbe si ieftine numai 6dolari, viata de noapte animata, imi revin in minte, alaturi de grupul nostru f unit si frumos.
Hotelul din Siem Reap cu receptia cu mobilier din lemn masiv pretios cu sculpturi cu Buda, sarpele Naga a fost prima carte de vizita a Cambogiei. Piscina hotelului imensa, este inconjurata de o gradina tropicala cu  flori de frangipan, bambus, ficusi. In Asia am intalnit primele orase mari
 din jungla, am dormit in superbul hotel, dar parca in mijlocul junglei. Spectacolul traditional cu dansul Apsara si teatrul cu scene din Ramaiana ne-au apropiat si mai mult de mitologia hindusa.
Ghidul nostru Rida este onest, modest, amuzant si f profesionist, ne-a purtat o zi intreaga prin lumea pierduta a civilizariei kmer, apoi printre casele lacustre, pe picioroange sau plutitoare pe butoaie, din lacul Tonle sap, unde oamenii traiesc cu minim de bunuri materialesi se deplaseaza cu casa in functie de nivelul apei. Am mers si printr-o pitoreasca plantatie e lotus, unde o doamna cu sotul adormit de beat ne-a inmanat flori de lotus, am invatat ca nimic din planta nu se iroseste: floarea merge la templu pt Buda, samburii se mananca sau se fololesc la prajituri, radacinile se prepara in mancare.